Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Suriname

13. Publieke reacties op internet van poederbrieven Dewanand

Offeraar    Dewanand
Offercode   wfor0311
Offerdatum   5 mei 2007

Go to previous Epage .(Epage = 10 of 16). Go to next Epage
 • Intern home: Lustrum herdenking poederbrieven Dewanand wfor1218

 • Op vrijwel alle internetforums waarop ik ben geweest hebben lezers en bezoekers reacties gepost over de poederbrieven. Hier volgt nu een selectie in willekeurige volgorde na een google search.


  13.1. Citaten reacties internet Frontaal Naakt

  op 11 10 2005 schreef Cor Spaans:
  We hebben al huisdhimmy en kladschrijver Frankenstein, gggristenextremist en anti-abortuskrijger De Wreede, een reactionair-conservatieve epistemoloog, toen kwam antizionist Gulik langs, vervolgens Jozef Labuche, en nu nog een psychiatrisch patient: de poederbrieven schrijvende hindoestaanse Blut-und-Boden racist Dewanand.

  Ik wens de hoofdredacteur sterkte!

  Bron: Frontaal Naakt

 • http://www.peterbreedveld.com/archives/00000198.html


 • Frontaal Naakt. Ongesluierde opinies, interviews en achtergronden. http://www.peterbreedveld.com of via redirect http://www.frontaalnaakt.nl/

 • op 24 01 2007 schreef Cor:
  Dewanand is een veroordeelde poederbrievenschrijver. Hij is psychiatrisch patient, maar de Bevoegde Instanties menen dat het feit dat hij vrij rondloopt geen gevaar meer vormt.

  op 24 01 2007 schreef Bernadette:
  Hee Cor, is dat een grap dat Dewanand een veroordeelde poederbrievenschrijver is?

  op 24 01 2007 schreef dewanand:
  mbt poederbrieven, hier wat lectuur uit mijn crimineel verleden. Na onderzoek van de hele karmaleer besloot ik om maximaal te gaan leren van mijn criminele daden uit het verleden en hierom heb ik alles maar openbaar gemaakt, met hulp van kafka. Mijn karma is mijn kruis dat ik met trots moet dragen, want het maakt mij sterker en zuiverder en ik heb geen behoefte aan vergeving.

  mail mij je hatemail of advies direct:
  waldo@wanadoo.nl

  Bron: Frontaal Naakt

 • http://www.peterbreedveld.com/archives/00000812.html
 • Frontaal Naakt. Ongesluierde opinies, interviews en achtergronden. http://www.peterbreedveld.com of via redirect http://www.frontaalnaakt.nl/
 • 13.2. Citaten reacties internet Michielsmit.com: over Dewanand

  Soms, heel soms kom je mensen tegen die je niet begrijpt. Mensen die volkomen gestoord lijken te zijn. Mensen die dingen zeggen waaruit blijkt dat ze niet alles op een rijtje hebben, zo'n iemand is de Surinaamse dougla Waldo Dewanand xxx Waldo is een raar ventje met nog raardere ideeën. Al deze ideeën schrijft hij op zijn webstek. Van alles is te vinden op zijn stek: over politiek, liefde, religie, en zelfs over Hitler.

  Maar Waldo is niet alleen maar een publicist. Hij heeft ook de oplossing voor de armoede problematiek in de wereld gevonden. Als het aan Waldo lag was de Afrikaanse armoede problematiek al lang opgelost. (Waldo kan je een adres doorgeven waar alle Germaanse kaalkopjes hun soldaatje naar toe kunnen sturen?)

  Maar behalve de grote problemen in de wereld heeft onze Waldo ook tijd voor het kleinere leed. Volgens Waldo is Suriname verpest door de "klote" negers en is de multiculturele samenleving in Suriname is ook mislukt..

  Naast de problematiek in de wereld en de vermeende dreiging van de negers heeft Waldo ook zijn hersenspinsel over Nieuw Rechts op papier gezet. Dit schrijven resulteerde in een ultra geheim rapport over onze vrienden van Nieuw Rechts. Een rapport waarop de aivd jaloers op zal zijn en de Antifa, Kafka en het ministerie van justitie 10.000 euries moeten dokken om het in te zien.

  In dit schrijven analyseert Waldo Nieuw Rechts en hun standpunten. Maar ook geeft hij een zestal aanbevelingen aan Michiel en kompanen. Ten eerste moet Nieuw Rechts een NR-webring opbouwen. Tweede aanbeveling, een Nieuw Rechts schrijfwedstrijd met centrale thema de vergane Nederlandse cultuur. Ten derde zou volgens Waldo een moderne immigratie politiek worden gevoerd met een SS-ramchip. Wat dat precies is, is mij niet helemaal duidelijk, maar wellicht kan Waldo het even komen uitleggen.

  Ten vierde pleit Waldo voor een professionele zuiveringsplan om Europa te zuiveren van de moslims (nogmaals Waldo, uitleg graag). Verder moet er een NR-sperma bank komen om de raszuiverheid van het Nederlandse volk te kunnen garanderen.

  Als laatste adviseert Waldo voor de oprichting van een Nieuw Rechts Baar-meisjesclub. Want volgens Waldo moeten "[…] Nederlandse meisjes sterker worden en bewust kiezen voor het baren van zuiver Nederlandse kinderen." Misschien iets voor de blonde dochter van Vikingdread?

  Naast Waldo's eigen site dewanand.nl is hij ook te vinden op menige nationale en internationale fora waar hij zijn ideeën verspreidt. Zo ook is Waldo actief op het Nieuw Rechts forum waar hij zijn ideeën verkondigd.

  Maar Waldo wil meer, hij wilt Nieuw Rechts helpen. Want volgens Waldo is Nieuw Rechts een OK partij. Echter, de ultieme droom van Waldo is om de eerste vaste columnist te worden van Nieuw Rechts.
  Jimbo

  Update 1 Hoelang onze Waldo nog zijn nonsens mag verkondigen is niet duidelijk maar het staat wel vast dat het MDI hem in het vizier heeft..

  Update 2 Een kiekje van de studeerkamer van Waldo.
  ? Piedro:

  Waldo is een heel eng mannetje. Hij stuurde in 2002 poederbrieven naar de hindoegemeenschap in Nederland met als doel om hindoes op te zetten tegen moslims. Hij werd daarvoor door de pliesie opgepakt en veroordeeld tot enkele maanden cel en verplichte psychologische behandeling.

 • http://kafka.antifa.net/doerga.htm
 • ? NJP Donutboy:
  Profeet Janmaat gaat tever! Ik ben groot fan van Hans Janmaat, maar dat heeft grenzen. Je mag hem nooit of te nimmer een profeet noemen.Dat is beledigent.

  ? Fredo Starr:
  Ach Dewanand, toen je begon over je "intergalactische" contacten nam ik je al niet serieus. Ga met je moer wat meer fanta drinken en doe iets nuttigs dat deze onzin. Je schrijft poep, je site ziet er niet uit en je bent zelf niet 100%. Ga lekker rukken ofzo, maar deze onzin is niet menselijk meer, geen wonder dat ze je in een gekkeninrichting gestopt hebben, en het is verwonderlijk dat ze je eruit hebben gehaalt….

  " Als ik alleen in mijn grot in Delft zit, dan vergeet ik de menselijke waanwereld. Ik richt mij dan tot Altecrea en vraag mij af waarom de mens zo dom gemaakt is. Waarom is de neger geschapen?"

  Sukkel. Je bent mentaal ziek…Echt heel ziek… Ga naar buiten, ga vrienden maken, maar kom aub niet met deze onzin.

  ? Els:
  Ik heb Waldo enkele malen persoonlijk ontmoet en het lijkt erop dat ie lijdt aan schizofrenie of aanverwante stoornis. Hij leeft in een eigen fantasiewereld, heeft een vertekend beeld van de werkelijkheid en probeert helaas iedereen van zijn waanideeën te overtuigen. Aan zulke mensen kun je beter niet al te veel aandacht besteden…

  Noot
  Lees ook de twee live audio interviews met Dewanand op michielsmit.com


  Bron: Michielsmit.com

 • http://www.michielsmit.com
 • 13.3. Citaten reacties internet Michielsmit.com: Interview Dewanand (februari 2007)

  Zoals jullie weten zijn wij geen grote fan van Dewanand. Voor de mensen die het niet weten: Waldo Dewanand is een extreme hindoe schrijver. Zo heeft hij een paar jaar terug poederbrieven verstuurd. Door vele fora word hij uitgekotst. Toch wilden we graag weten wat er in hem speelt. In het eerste deel: de visionen van Dewanand, zijn wijsheid, de poederbrieven en hoe hij denkt over Michiel Smit…

  Fedor:
  Een beste gast die Waldo. Zijn site is erg leuk om te lezen. Hij vertelt de waarheid, over swarte mensen. Redactie leden, dat zal wel hard aankomen, nietwaar?
  Tragische zooi hier, werkelijk waar. Ik kwam even checken of Michiel Smit mogelijk al aan zijn kont heeft gekrabt. Laat me het even weten.

  Fedor:
  Waldo is nogmaals een goede gast. Hij is zeldzaam. Waarom, omdat hij één van de weinige buitenlanders is die ook echt het beste voor heeft met Nederland.

  Bron: Michielsmit.com
  http://www.michielsmit.com

  13.4. Citaten reacties internet: forum Indian Feelings

  Rubriek: Chit chat
  Topic: Ik ben in de laagste kaste geboren

  Chandika postte op 14 februari 2007
  Je zegt ergens dat je je poederbrievendaad accepteerd en hiermee handelt volgens de regels van de karma leer. Maar het is ook zo dat dingen die op je pad komen vruchten zijn van je eigen [oude] karmas/handelingen. Zo ook wat jij allemaal hebt meegemaakt. Daar moet je anderen niet de schuld van geven. Je hebt in je vorige levens dan waarschijnlijk zo gehandeld dat je dit verdiend hebt....

  Bron: Indian Feelings

 • http://www.indianfeelings.com/forum/viewtopic.php?=&p=810462
 • Forum Indianfeelings.com http://www.indianfeelings.com/forum
 • 13.5. Citaten reacties internet Forum Politics.be


  Rubriek: Vreemdelingenbeleid en integratie
  Topic: assimilatie van blanken

  Topicstarter: Dewanand

  Datum: 18 maart 2007

  ik woon nu al twintig jaar in nederland en moet nu toegeven dat men juist de blanken assimileert en niet andersom. Zwarte culturen zijn sterker en vitaler en domineren nu heel West Europa. Jullie blanken zeuren over je Westerse cultuur, maar ja, helaas, er is helemaal geen blanke Westerse cultuur, dus het is allemaal flauwekul.

  Voor allochtonen valt er hier niets te integreren, want er is concreet niets.
  Wel taal leren, leren bankieren, leuke baan of uitkering, winkelen en af en toe goedkoop inlands eten, maar qua geloof en cultuur heeft de blanke ons zwarten, kleurlingen, aziaten en moslims helemaal geen ene reet te bieden.

  Sorry, blanken worden nu juist op grote schaal geassimileerd.

  veel plezier dus,

  dewanand
  hindoe fundamentalist
  nederland

  Reactie van Brandaan
  Datum: 19 maart 2007

  Ik ken hem, google maar eens op zijn naam en u komt terecht in een wereld van komedie. Als u echt wil lachen moet u vervolgens "poederbrieven" toevoegen aan uw zoekopdracht.

  Ik moet je teleurstellen, deze gast is bloedserieus.


  Bron: Forum Politics.be

 • http://forum.politics.be/showthread.php?p=2536158
 • Forum Politics.be (Belgie) Het grootste politieke discussieplatform. http://forum.politics.be
 • 13.6. Citaten reacties internet Forum.Hindoestart.nl

  Rubriek: Welkom
  Topic: I am back
  Topic starter: Dewanand

  Datum topic: 16 mei 2005

  Weer een nieuw hindoeforum waar ik lid van ben. de rest heeft mij gebanned.

  Hoop dat ik niets fout heb gedaan bij het registreren.
  Binnenkort wat suggesties en projecten.

  Dewanand has returned.

  Posting door Hitopadeshi (moderator)
  Datum 17 mei 2005

  Dewanand kan goed provoceren, wat ik op andere fora gezien heb. Maar dat kan toch geen reden zijn voor een ban.
  Provocaties houden ons scherp. Houd er wel rekening mee dat je felle tegenreacties kunt krijgen.

  Ik vind dat Dewanand best veel originele ideeen heeft en veel stof tot nadenken. Tenminste dat heb ik op zijn website gezien.

  Ik denk dat iemand als Dewanand waardevol kan zijn voor dit forum.

  Posting door Bandematarem
  Datum 7 juli 2005

  Namaskar

  Ik kom de heer Dewanand ook overal tegen. Hij heeft uitzonderlijke ideeen. Ik wist niet dat hij gebanned is op andere forums. Hoeveel Hindoe forums zijn er eigenlijk, zowel in het Nederlands als in het Engels?

  Posting door Sukracharya

  Datum 14 oktober 2005
  Was jij niet degene die poederbrieven verstuurde naar diverse mandirs en hindu organisaties om zo te polariseren tussen hindu's en moslims?

  (deze citaten komen uit cache van google)

  Bron: Forum Hindoestart.nl

 • Forum Hindoe Start Forum http://forum.hindoestart.nl
 • 13.7. Citaten reacties internet http://forum.sangam.nl

  Rubriek Familie en gezin
  Topic Heftig onderwerp
  Topic starter: Anchu

  Datum 5 februari 2007


  Check deze link!

  Deze man is super gestoord!

 • http://www.dewanand.nl/wfor1207.htm (met correctie naar .com domein)
 • Wat hij ook schreef op een ander site zal ik hier effe plakken:

  "Mijn moeder is moslim en mijn vader kwam uit een hindoe familie.
  hierom ben ik in de laagste kaste geboren en ook zo opgevoed.
  vanaf mijn jeugd heb ik dit geleerd. Ik geloofde dat blanken de goden zijn en dat alles wat een kleur had en bruin was eigenlijk een aap was. Ik ben in Suriname opgegroeid en was overal een paria en lagere kaste."

  "ik ben bijna als hond opgevoed. Eten kreeg ik vaak met scheld- en vloekwoorden van mijn moeder, die gescheiden was en mij elke dag vervloekte, omdat ik eenmaal een lager hindoekind was."

  "als niet-blanke en lagere kaste hindoestaan ben je verdoemd en kan liever zelfmoord plegen. Dit kreeg ik ook vaak te horen van hindoestanen, dat het mijn karma was om te lijden als een lagere kaste koelie."

  "Uiteindelijk in Nederland moest ik behandeld worden in een kliniek voor een half jaar en niemand bezocht mij, want ik was achtergelaten om te sterven in eenzaamheid, want dat is het lot van een lagere kaste koeliehond. Dat was in 1990 gebeurd."

  "Is dit het geweldige hindoegeloof van jullie?
  Jullie laten de lagere kasten stikken en vertellen hun om zelfmoord te plegen. Kijk hoe het in India nu toegaat."

  "Nu na veel problemen en ellende heb ik overleefd, maar nog steeds vinden hindoestanen mij van een lagere kaste. Nu sta ik bekend als hindoeschrijver en onderzoeker en vooral blanken waarderen mij het meest. "

  "Wat zeggen jullie nu tegen mij?? Ben ik nog een lagere kaste?"

  Dewanand
  delft
  waldo@wanadoo.nl


  Posting door Latino
  Datum 5 februari 2007

  waldo dewanand xxx
  Zijn pa was arts, maar dan wel een gestoorde, want hij deed dingens die alleen maar een crimineel of psychopaat zou doen (chantage/afpersing van heiniken bier door het zgn te laten vergiftigen).

  Verder begon hij drugs te smokkelen naar NL en hij is een paar keer al ermee gepasseerd.

  Zo zie je van waar zijn gestoordheid afkomstig is.


  Bron: Forum Sangam

 • Forum Sangam online http://forum.sangam.nl
 • ***


  17. Teksten online ivm lustrum herdenking poederbrieven

  Links INTERN

  1. Intern home: Lustrum herdenking poederbrieven Dewanand wfor1218
  2. Specimen: Poederbrief Dewanand hele tekst, d.d. 5 mei 2002
  3. Pleitnotie Dewanand voor Stichting Werkgroep Agni, inzake misbruik Shiva, d.d. maandag 31 december 2001
  4. Workshop stenciltekst Vedic Mathematics, hsfn congres hindoeisme en wetenschap donderdag 20 juni 2002
  5. Colloquium Hindoeïsme en wetenschap, programmaboekje Hsfn, 20 juni 2002
  6. (cel gedicht), "De ritmische duif"
  7. Hindoe-organisaties manen tot kalmte, uit telegraaf d.d. mei 2002
  8. Heiligverklaring Dr. Wilhelmus S. Pim Fortuyn
  9. Moslims hebben geen toekomst
  10. 13. Publieke reacties op internet van poederbrieven
  11. Interview Dewanand: Stop hindoeholocaust
  12. `Extreem rechts op lijst Leefbaar Nederland' (Algemeen Dagblad Binnenland, dinsdag 22 januari 2002 )
  13. Interview Dewanand, de Delftsche Courant 25 januari 2002
  14. Extremisten op lijst Leefbaar (Parool, d.d. maandag 21 januari 2002)
  15. Hindoe tegen Hindoes (uit site KAFKA)
  16. AFZENDER NEDERLANDSE POEDERBRIEVEN LEED AAN SCHIZOFRENIE, d.d. maandag 2 december 2002

  Totaal 8 cel gedichten:

  1. (cel gedicht), "De ritmische duif"
  2. 5.2. (cel-gedicht) 'Pot'
  3. 5.3. (cel-gedicht) 'Eenmansleger'
  4. 5.4. (cel-gedicht) 'Janmaat'
  5. 5.5. (cel-gedicht) 'Rita, benen wijd'
  6. (cel-gedicht) "Mijn stalen griet"
  7. (cel-gedicht) "Diwali 2002"
  8. (cel-gedicht) "Paradijs 2002"

  Go to previous Epage .(Epage = 10 of 16). Go to next Epage
 • Intern home: Lustrum herdenking poederbrieven Dewanand wfor1218

 • Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Suriname
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved