Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Podium
 • Internetcommunicatie van terroristen en criminelen
  (inzake rechtszaak XS4all tegen Nederlandse staat, hoger beroep aftapkosten)
 • Offeraar    Dewanand
  Offercode   wfor1214
  Offerdatum   vrijdag 13 april 2007
  Sacrificed words are 8179 (in Dutch langauge)
  

  Inhoudsopgave (contents)
  0. Inleiding
  1. Analyse internetcommunicatie criminelen level 0 tot level 3
  2. Analyse internetcommunicatie criminelen level 4 tot level 5
  3. Analyse internetcommunicatie criminelen level 6 tot level 10
  4. Informatiebehoefte criminelen op internet

  5. Antecedenten onderzoek afwezige mailers ISP
  6. Simpele ICT taal voor domme ministers en rechters
  7. Fax is evensnel als email
  8. Emailverkeer op NL web, volgens artikel 13 TW??
  9. Communicatie internet via free forums
  10. Briefpost communicatie, aftappen, verplichte legitimatie? Discriminatie.

  11. Kwaadwillige communicatie via amateur radio frequenties
  12. Identiteit achter computer bewijzen
  13. Anoniem bellen via internet
  14. Demonstratie internetcommunicatie voor terroristen
  15. Geheim commentaar in html files

  16. Mijn dringend advies aan de onderontwikkelde Nederlandse staat
  17. Mijn boycot advies aan XS4all i.v.m. aftapverplichting

  Bijlage 1. Rechtbank doet uitspraak d.d. 21 februari 2007
  Bijlage 2. Pleidooien in zaak aftapkosten, d.d. 13 maart 2006
  Bijlage 3: Informerende brief aan XS4all en hun advocaat.

  Disclaimer Dewanand bij doc wfor1214
  Interessante links:


  0. Inleiding

  De rechtszaak van XS4all tegen de Staat der Nederlanden is nu in een beslissende fase beland, zie persbericht uitspraak rechtbank op d.d. 21 februari 2007 in bijlage 1, onderin. Deze zaak interesseert mij en hierom heb ik besloten om onderstaande tekst te publiceren.

  Let wel: aan deze publicatie kunnen geen rechten ontleend worden en de auteur kan niet aansprakelijk gesteld worden voor directe of indirecte schade, indien veroorzaakt in het heden of in de toekomst door of tengevolge van de informatie in deze tekst, met offernummer wfor1214. De auteur vrijwaart zich nadrukkelijk van alle gevolgen van onderstaande tekst en behoudt zich onverwijld het recht voor op absolute vrijheid van meningsuiting in zijn hoedanigheid en reputatie als privé-(hindoe)onderzoeker.

  In de onderstaande inleidende beschouwing verwijs ik naar mijn boek, welke op 16 juni 2006 gepubliceerd is op het Kritisch Podium Dewanand.

  WEBpublication BOOK WART0158 / EPAGE 10 of 46
  Handboek buitenlandse crimineel
  1. Deel 1: theorie maximalisatie buitenlandse crimineel
  1.2. Classificatie model misdaad

  zie hele boek in rubriek literair:

 • (boek) 'Handboek buitenlandse crimineel'
  A4 pages= 140 / Words= 51.315 / Epages= 46
 • 1.2. Klassificatie model misdaad
 • In hoofdstuk 1.2. van dit boek is de classificatie tabel opgenomen van misdaadlevels.

  1. Analyse internetcommunicatie criminelen level 0 tot level 3

  Nu volgt een korte toelichting van deze misdaadlevels uit de tabel in genoemd boek.

  Hieronder is het Classificatie model misdaad, getabelleerd weergegeven, met als hoofdmotieven:
  1. Buit.
  2. Genot.
  3. Macht.

  Criteria ordening

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Level/ niveau

  0

  1

  2

  3

  4

  5

  6

  7

  8

  9

  10

  Buit maximaal

  (euro)

  1000

  1000

  1000

  1000

  10.000

  100.000

  miljoen

  >miljoen

  >miljoen

  >miljard

  >miljard

  Slachtoffers maximaal

  3

  3

  3

  3

  5

  10

  100

  1000

  >1000

  >10.000

  >100.000

  Vuurwapens

  (Ja/Nee)

  N

  N

  J

  J

  J

  J/N

  J

  N

  J

  J

  J

  Planningstijd

  (dagen, max.)

  1

  1

  1

  7

  7

  30

  180

  360

  >360

  >360

  >360

  Crimineel team

  (mankrachten)

  1

  1

  1

  3

  5

  10

  20

  50

  100

  1.000

  10.000

  Genot

  (-, +, ++, +++)

  - - -

  - -

  -

  Puls

  Kick

  Neg

  + +

  + + +

  + + +

  + + +

  + + +

  + + +

  Herhaling

  (Ja/Nee)

  N

  J

  J

  J

  J/N

  J

  J/N

  N

  J

  J

  J

  Pakkans

  (0 - 10)

  9

  9

  8

  7

  6

  7

  3

  2

  0,1

  0,1

  0,1

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

     Tabel 1: Classificatie model misdaad


  Nu volgt een korte toelichting van de misdaadlevels uit bovenstaande tabel.

  Level 0
  Level 0 is het beginnerniveau.
  De misdrijven zijn incidenteel en eenmalig. Zodra er een gelegenheid is, wordt opeens een misdrijf begaan, zonder een doordacht plan. Door onervarenheid worden er veel sporen achter gelaten en het gevolg hiervan is dat de pakkans heel groot is. Hierdoor belandt de crimineel van level 0 heel vaak in de cel. Wetsovertreders van level 0 lijden heel veel in de gevangenis en hebben veel spijt van hun misdrijf.

  Level 1
  Dit zijn de tasjesdieven, winkeldiefjes, autoradio rovers, straatdealers, kleine inbrekers, klein dom geboefte, straatdiefjes, zwervers, enz. De gevangenis zit zeker voor vijftig procent vol met dit soort hersenloos mislukt afval van de samenleving en de politie weet vaak geen raad met hen, want zij zijn de vaste bajesklanten, die het nooit afleren.

  Level 2
  Dit is het laag opgeleid, hersenloos, maar bewapend uitschot, die voor veel angst en overlast zorgen en nooit raak kunnen schieten. Zeker dertig procent van de gevangenis bestaat uit wetsovertreders van level 2. Tot dit level behoren bijvoorbeeld: kleine bankrovers, benzinepomp of supermarkt overvallers, pinrovers, kleine bewapende drugsdealers op straat, enz.

  Level 3
  Dit zijn de adrenaline jagers, die het om de kick doen en er even van willen genieten. Buit vinden zij leuk, maar niet allesbepalend. Zij genieten ervan om eventjes in een bank, winkel of supermarkt de almachtige dictator met het schietpistooltje te spelen. Het zijn vaak onverbeterlijke lastposten, die heel impulsief handelen en soms per ongeluk iemand doodschieten. Zeker vijf procent van de bajes bestaat uit level 3 figuren. De detentie vinden zijn gewoon een rustpauze, zonder spannende avontuurtjes.

  Betoog
  De meeste criminelen van level 0 tot level 3 zijn vaak digibeten en snappen helemaal niets van internet en email. Het zijn vaak heel praktische boeven die hun ogen en handen goed kunnen gebruiken en gewoon alles met eigen ogen willen zien of soms impulsief handelen, als een gelegenheidsdief. Deze categorie criminelen zit heel vaak in de cel en hun buit is vaak minimaal. Hierom hebben zij helemaal geen behoefte aan gebruik van internet om een roof of kraak te plegen en kunnen vaak helemaal niet opgespoord worden via een aftap van hun email, omdat zij dit vaak helemaal niet gebruiken, wegens de hoge kosten. Het ministerie van Justitie kan bewijzen dat deze level 0 tot level 3 criminelen zeker 80 procent vertegenwoordigen van alle gedetineerden en de meeste overlast veroorzaken voor het publiek. Meestal gebruiken deze kleine criminelen een prepay telefoon, die ongeregistreerd is en voorzien is van meerdere sim kaarten. Hierom kunnen zij nooit opgespoord worden door hun gebruik van telecommunicatiemiddelen te registreren. Ook wonen hun vaste bendemaatjes meestal in de eigen wijk, stad of regio, waardoor het helemaal niet nodig is om via elektronica te communiceren.

  Denk nou niet, als naïeve politicus of rechter dat deze low level criminelen domme boefjes zijn, want zij leren alle nieuwe wetten via hun informele roddelnetwerken. Zelfs deze kleine boefjes zullen altijd een freemail account (vb hotmail. Yahoo, msn chat, mail.com, minister.com enz. vele duizenden) gebruiken, als zij ooit absoluut anoniem willen mailen en zijn nooit zo dom om via een vaste ISP van bijvoorbeeld XS4all te mailen. Rechercheurs zullen hierom nooit kunnen ontdekken of zij ooit gemaild hebben op internet, omdat zij hun inlognaam en wachtwoord absoluut geheim zullen houden. Justitie moet er ook rekening mee houden dat deze criminelen vrijwel nooit een internetcomputer thuis hebben en meestal bij vriendjes, bibliotheken of in café's mailen. Opsporing via IP nummers is dus vaak helemaal onmogelijk.


  2. Analyse internetcommunicatie criminelen level 4 tot level 5

  Nu volgt een korte toelichting van deze misdaadlevels uit de tabel in genoemd boek.

  Level 4
  De buit op dit level (ongeveer 10.000 euro) geeft aan dat de zaak wat slimmer georganiseerd is. Er is een redelijk plan gemaakt met een kleine bende en er wordt vrijwel altijd een eenvoudig vluchtplan ontwikkeld. Level 4 criminelen behoren tot de succesvolste leden van level 1, 2 en 3, want zij hebben een gezellige straatbende gevormd en gaan na het zware werk gezellig en zorgeloos naborrelen in de kroeg.
  Door hun jarenlange ervaring laten zij praktisch geen sporen achter, waardoor de pakkans klein is. Door de karige buit genieten zij niet echt van het zware nachtwerk en leiden een onbevredigd bestaan, met veel alcohol, tabak en vaak ook drugs. Slechts 2 tot 5 procent van de geïnterneerden behoort tot level 4.

  Level 5
  Criminelen van level 5 behoren tot de middenklasse en hun hoofddoel is buit. Zij denken vaak heel goed na over hun criminele acties en vertrekken met de noorderzon na het misdrijf. Het zijn vrij slimme jongens die goed samenwerken en alles goed uitpluizen. Soms is het vluchtplan niet perfect, waardoor het zaakje mis gaat. Of ze worden verlinkt en worden gearresteerd. Enkele voorbeelden van level 5 criminelen zijn: zware bankovervallers, geldtransport overvallers, stedelijke drugsdealers, de slimmere fraudeurs, succesvolle afpersers, gewiekste oplichters, enz.

  Betoog
  De hogere buit van deze level 4 en level 5 criminelen geeft al aan dat zij in staat zijn om dure telecommunicatiemiddelen te betalen. Hierom gaan zij nooit en te nimmer mailen via een vaste ISP mailaccount en altijd een of meerdere freemailaccounts gebruiken, om absoluut anoniem te mailen naar hun maatjes en netwerken. Vooral als zij weten dat het emailverkeer van vaste ISP mailaccounts afgetapt worden, zullen zij dit dus totaal afzweren. Ook dit bewijst heel hard dat de Staat der Nederlanden en het Ministerie van Justitie echt bezig zijn met nutteloze maatregelen inzake mailcommunicatie aftap en de vaste providers belasten met totaal overbodige kosten voor dataopslag. De politici en rechters moeten mijn betoog verder lezen, om hun zinloze telecomwetten in artikel 13 TW snel te schrappen via een nieuwe stemming in de vele beleidskamers.

  3. Analyse internetcommunicatie criminelen level 6 tot level 10

  Nu volgt een korte toelichting van deze misdaadlevels uit de tabel in genoemd boek.

  Level 6
  Dit is de hogere klasse van de misdadige wereld. Boeven van level 6 zijn de kerels met netwerken en een goed georganiseerde bende. Soms heeft de bende een eigen cultuurtje ontwikkeld, met eigen initiatie rituelen. Dan zijn zij heel loyaal aan hun leider en blijven soms trouw tot de dood. Elke rooftocht wordt goed voorbereid en de buit moet uit minstens zes cijfers bestaan. De level 6 crimineel behoort tot de High Class criminelen, en hij beschikt over veel (technische) kennis en heeft veel levenservaring. Meestal genieten deze criminelen veel van hun buit en leiden een luxueus leventje zonder grote zorgen in de cel.

  Level 7
  Dit zijn de professionals van de hogere criminele klasse. Het zijn recordhouders van incidentele zware misdrijven met een miljoenenbuit. Kerels van level 7 zijn de diehards, met kracht, kennis (vaak technisch), informanten, netwerken, ervaring, passie en vooral brains. Zij zijn de supercriminelen en haast de reïncarnatie van Diabolik zelf. Net cobra's loeren de level 7 mannen jarenlang op hun buit en slaan dan bliksemsnel toe, waarna meestal een lekkere buit binnen is binnen een week.

  Level 8
  De lui van level 8 zijn de ongrijpbare en onzichtbare zware misdadigers. De jaarlijkse omzet of het totaal van de buit van deze jongens bedraagt normaliter 80 procent van al het geld in de hele criminele wereld (misdaad BNP) van een enkel landje. Deze jongens zijn de geheime criminele koppelbazen in een land en zij leiden of coördineren de bendes die zij hebben, via een heleboel (geformaliseerde, officiële) tussenschakels. Het genereren van constante inkomsten (frequent) is hen bedrijfsgeheim. Van elke criminele transactie pakken zij 80 procent en de lagere levels krijgen alleen de kruimeltjes. Het zijn echte clean boys, totaal ongrijpbaar en heel slim, met de beste juristen en duurste advocaten achter hun criminele superslee.

  Level 9
  Tot dit level behoren de internationale professionele misdadigers. Ze zijn onzichtbaar, ongrijpbaar, schatrijk, bezitten topposities in erkende organisaties, bedrijven, overheden en genieten zelfs diplomatieke voorrechten. Geen enkel spoor leidt naar hen en ze worden praktisch nooit vervolgd. Voorbeelden: ondergrondse kartel netwerken, professionele fraudeurs, professionele effecten sjoemelaars, die botweg met voorkennis handelen, het Al Qaida netwerk van Osama Bin Laden, enz.

  Level 10
  Op dit level bestaat de dictator klasse, die alleen op macht, geld en terreur uit is en soms een heel land en volk terroriseert. De level 10 crimineel heeft een eigen criminele bende, met een eigen volk, een eigen leger, eigen wetboeken, een eigen land, enz. Soms steunen zelfs de wereldbank en het IMF deze level 10 criminelen, want het zijn geniale diplomaten en zij manipuleren de hele wereld. Soms gebruikt een level 10 crimineel en zijn bende een primitieve (religieuze) doctrine om het eigen slavenvolk dom en zoet te houden.
  Voorbeelden van level 10 figuren:
  de Taliban moslim bende van Afghanistan,
  Saddam Hoessein van Irak,
  Adolf Hitler van het Duitse rijk,
  Ghaddafi uit Libië,
  Musharraf in Pakistan, enz.


  Het hoofdkenmerk van de level 10 crimineel is:
  De criminele bende en haar leiders zijn door een of meerdere landen officieel erkend en ze worden zelfs formeel beschermd. Ze zijn gemachtigd tot het onderhouden van diplomatieke kontakten, waarbij deze criminelen van level 10 zelfs diplomatieke onschendbaarheid genieten.

  Betoog
  Nou, schrik niet, level 6 en level 7 criminelen emigreren nu massaal naar Nederland, omdat dit land voor hun een paradijs is. Vaak is er zelfs sprake van een etnische en/of religieuze dimensie en dan hebben zij een heel netwerk van professionals, advocaten, juristen, fiscalisten en hogere ambtenaren, om forse sommen buit te vergaren, vaak geheel legaal. Zelfs witwassen is voor hun geen enkel probleem, want via hele clusters van stichtingen, BV's en Ltd. kunnen zij alle wetten omzeilen. Juist door de euro in de 25 EU lidstaten is het voor deze criminelen uiterst simpel om geld wit te wassen of om een hele keten van witwasbedrijfjes op te richten, waar niemand iets tegen kan doen, zelfs God, Allah en Krishna niet. En vaak bestaan zij officieel nergens en opereren onder valse namen. Het is dus logisch dat deze categorie criminelen absoluut nooit via een aftap van vaste ISP mailaccounts kunnen worden opgespoord, want zij zijn veel te slim hiervoor. Het is een koud kunstje voor hun om met simpele software programma's alle logarchieven en cookies in hun browser cache te vernietigen binnen een minuut na gebruik.

  De level 8 tot 10 criminelen zijn zo superieur in Nederland, dat geen enkel digitaal of analoog spoor ooit naar hun zal leiden, want zij hebben zoveel geld dat zij alles kunnen betalen, om alles te doen wat tegen de wet is. Deze topklasse rooft bijna 70 procent van alle kapitaal die er circuleert in de misdaadwereld en dineert misschien elke maand glimlachend met ministers, CEO's, directeuren, rechters en andere hoge pieten van de staat. Het volk weet hier best veel over en kan hier niets tegen doen.

  4. Informatiebehoefte criminelen op internet

  De kleine criminelen tot level 5 zullen meestal namen en adressen zoeken op internet, om na te gaan waar zij kunnen roven en wie de baas is van een winkel of bank. Dit doen zij vaak met zoekmachines, zoals google.com en kunnen vrij snel een heleboel adressen en telefoonnummers achterhalen van potentiële slachtoffers. Kleine criminelen opereren vaak binnen een straal van 50 kilometer in hun woongebied en gaan vaak gewoon op veldonderzoek uit, door onopvallend te wandelen en goed te onderzoeken of er mensen thuis zijn en wat de sluitingstijden zijn van doelwitten. Hiervoor is internet dus niet nodig. Op straat handelen zij impulsief en letten goed op anonieme kansen. De politie heeft vaak helemaal niets aan een internetaftap van hun vast emailverkeer en vindt hoogstens een onschuldig mailtje naar een maatje uit een andere wijk.

  Kleine criminelen letten vaker op imposante jaarcijfers en winsten van bedrijven en winkels in hun omgeving en zoeken deze informatie snel en anoniem op internet. Of zij bellen onder een valse hoedanigheid om financiële informatie te krijgen. Telefonisch peilen of iemand thuis is, komt ook vaak voor, liefst vanuit een anonieme prepay telefoon.

  De hogere level criminelen zullen vooral op zoek gaan via internet naar sleutelfiguren, contactpersonen, foto's, informatie, regels, wetten, statuten, persberichten, juridische informatie, enz. en ook hierom nooit verdacht zijn, bij een onderzoek van hun werkcomputers. Wederom is het een koud kunstje voor hun om met simpele software het hele logboek en cache browsergeheugen permanent te laten wissen, om elk informatiespoor naar een zoekpatroon helemaal te vernietigen. Of zij kunnen werken via proxy servers om hun IP nummers helemaal af te schermen. Er zijn zelfs wat duurdere internetproviders die elke keer een willekeurig IP nummer genereren, wat helemaal leuk is voor de wat slimmere en rijkere criminelen.


  5. Antecedenten onderzoek afwezige mailers ISP

  Doordat het nu algemeen bekend is dat vaste emailadressen afgetapt worden, is het logisch dat 99 procent van alle criminelen hiervan absoluut geen gebruik van zal maken. Het is een bekend fenomeen bij de vaste ISP leveranciers dat een deel van de vaste emailadressen bij een internetabonnement absoluut nooit geactiveerd en gebruikt worden. In theorie zou XS4all dit als verweer kunnen aandragen, om de nutteloosheid van de aftapwet (artikel 13 TW) op keiharde wijze aan te kunnen tonen, door een lijst van inactieve vaste mailaccounts te maken uit hun klantenbestand en deze statistisch te laten vergelijken met de antecedenten archieven van de politiedatabase. Bij een verdacht hoge correlatie of een duidelijk vaste emailblokkade patroon van ooit verdachten of ooit veroordeelden en afwezige mailers, kan XS4all op harde wijze bewijzen in het openbaar hoe nutteloos deze aftapverplichting is voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid en voor het achteraf opsporen van verdachten. Samenwerking met andere vaste ISP's en met ICT forensische experts kan de rechtspositie behoorlijk versterken in het hoger beroep.

  6. Simpele ICT taal voor domme ministers en rechters

  De verplichting tot aftappen van alle vaste emailaccounts bij ISP leveranciers, zoals XS4all, Orange, enz. leidt simpelweg tot de eindtoestand dat alle kleine en grote criminelen deze communicatiemiddelen helemaal nooit meer gaan gebruiken en dat deze maatregel op den duur totaal nutteloos is en helemaal niets meer zal bijdragen aan het opsporen van verdachten na een arrestatie. Waarom? Omdat er duizenden andere wegen zijn om ongemerkt te blijven corresponderen via internet, als crimineel, terrorist of kwaadwillige.

  Simpele taal uitleg.
  Stel dat de A4 opeens totaal afgegrendeld wordt en elke auto streng wordt doorgelicht met allerlei peperdure scan- en rontgenapparatuur en dat alle personen erin worden geregistreerd, met bodyscans, fouillering of zelfs visitatie (helemaal naakt fouilleren met handschoenen) dan is het toch logisch dat geen enkele crimineel met een illegale lading meer ooit over deze snelweg zal rijden. Want er zijn vele alternatieve wegen, zoals binnendoor of desnoods omrijden via Duitsland of België. Nou, op de digitale snelweg zijn er nog vele tienduizenden omwegen om te blijven mailen en communiceren als een paar worden afgegrendeld. Criminelen zijn echt slimmer geworden en geen domme dumbo's met een seniel geheugen. Het middeleeuws gedragsprofiel van de criminelen is al achterhaald, dus onze ministers, rechters en academici moeten snel bijgeschoold worden of gewoon terug naar de kleuterklas om na te peuteren.

  7. Fax is evensnel als email

  In de bepalingen van de telecom wet inzake aftappen wordt gesproken over wordt in de zaak van XS4all tegen de Staat der Nederlanden expliciet beschouwd als de enige boosdoener aangaande criminele en terroristische delicten of het voorbereiden ervan. Maar men vergeet hier heel veel.

  Communicatie via fax bestaat al zeker vijftig jaar en is nu perfect ontwikkeld, met een heel hoge resolutie en het is evensnel als email. Faxen kan via elke normale telefoonlijn en kost in vergelijking met email nauwelijks meer per effectieve communicatiecontact. XS4all kan aanvoeren dat het faxverkeer nooit afgetapt werd, terwijl het ook volop gebruikt wordt voor het voorbereiden en begaan van criminele delicten. Waarom discrimineert de Staat der Nederlanden de leveranciers van vaste emailaccounts ten opzichte van de leveranciers van het vrije internationale faxverkeer? In strikte zin mag de wetgever niet discrimineren en dient altijd een wettelijke bepaling consequent na te leven of over te gaan tot verplichte betaling, wegens discriminerende handelingen. Wellicht een sterk punt voor een aankomende bodemprocedure.

  Tegenwoordig kan een fax ontvangen worden op een anonieme freemailaccount en ook dit is wederom een hard bewijs dat het aftappen van de vaste emailaccounts bij ISP leveranciers bijna totaal nutteloos is, als het gaat om handhaving van openbare orde en veiligheid. Men vist echt achter het net met deze verplichting.


  8. Emailverkeer op NL web, volgens artikel 13 TW??

  Het is totaal onduidelijk hoe het emailverkeer op het Nederlandse gedeelte van het internet is gedefinieerd volgens artikel 13 TW. Amsterdam is nu een belangrijk knooppunt voor het internationale dataverkeer op internet. Datapakketten vanuit emailaccounts volgen vaak een warrig pad op het web en het is dus helemaal onmogelijk om artikel 13 TW strikt toe te passen op het Nederlandse internet hardware gedeelte. De wetgever kan wel strikt eisen om aftappen en bewaring van alle emailverkeer van vaste accounts, maar kan niet bewijzen dat dit echt voor honderd procent nuttig is, vanwege het betoog hierboven in punten 5 tot 7.

  Het verplicht aftappen en bewaren van alle emailverkeer van vaste ISP kan leiden tot een vermindering van het aantal klanten bij XS4all en deze inkomstenderving is hetzelfde als opzettelijk toegebrachte schade aan een legaal gevestigd bedrijf in Nederland door de Staat der Nederlanden, wat in principe strafbaar is. Juristen zouden dit beter moeten onderzoeken.

  De ruime beschikbaarheid van alternatieve en niet afgetapte freemailfaciliteiten op het Nederlandse gedeelte van internet kunnen ook een sterk argument zijn, om de nutteloosheid van artikel 13 TW te bewijzen. Wat de advocaten in hun pleitnotities ook nog danig vergeten is dat de leveranciers van domeinnamen (vb. Mamut) ook nog gratis enkele honderden (zelf te maken) emailaccounts (onder @domeinnaam) erbij leveren, hoewel het nu totaal onduidelijk is of deze vast of free zijn volgens de wet en dus ook verplicht afgetapt moeten worden. Dit is dus een vergeten punt van u allen en een mooi hiaat voor kwaadwilligen.

  9. Communicatie internet via free forums

  Telecommunicatie via internet hoeft niet perse via email (vast of free) te verlopen. Technisch gezien zijn er nog een honderdtal alternatieven, die absoluut nooit aftapbaar zijn volgens artikel 13 TW en ideaal zijn voor terroristen en criminelen.

  Er zijn honderden freeforum faciliteiten helemaal buiten de bereikbaarheid van de Nederlandse wetgever en bereikbaar via elke computer die via een webbrowser verbonden is met internet waar ook ter wereld. Op vele van deze forums kunnen de geregistreerde gebruikers (vb stel Al Qaida terroristen) helemaal verborgen, dus nooit zichtbaar, met elkaar communiceren en kunnen technisch bijna nooit gedetecteerd worden door veiligheidsdiensten, mits er geen verraders tussen zitten.

  En op elke domeinserver van een hosting bedrijf, 30 GB dataspace kost nauwelijks 100 euro per jaar, kan er een php, VB, C of java forumscript op draaien, waarmee helemaal verborgen, niet detecteerbaar, zonder email en zonder enige link met internet kan worden gecommuniceerd, vaak jarenlang tot het terroristisch of crimineel plan succesvol uitgevoerd is en de buit binnen is. De Nederlandse wetgever en zelfs de Europese wetten staan hiertegen totaal machteloos en kunnen op geen enkele wijze de miljarden domeinen op servers aftappen of controleren. Artikel 13 TW is hierom bijna hetzelfde als juridisch water naar zee dragen in cyberspace.


  10. Briefpost communicatie, aftappen, verplichte legitimatie? Discriminatie.

  Echte criminelen weten alles over het onschendbaar briefgeheim en zijn echt niet te arm om hiervoor enkele zegels per week te betalen, om hun plannen voor te bereiden. Reken maar uit. Internetverbinding kost gemiddeld 30 euro per maand. Met dit bedrag kan een crimineel dus makkelijk 50 verzegelde brieven per maand versturen binnen Nederland aan al zijn tien maatjes. En hij blijft lekker anoniem en niemand tapt hem ooit af. Als zij allemaal elke brief gewoon verbranden na lezing dan vindt de politie nooit enig spoor en helemaal nooit een digitaal spoor.

  Verplichte legitimatie bij het versturen en ontvangen van een gewone brief per post heeft nooit bestaan, dus het is een ideaal alternatief voor kwaadwilligen. Binnen een werkdag is een brief thuis bij de ontvanger, dus qua snelheid scheelt het echt niet veel. Email is echt niet nodig voor goede criminelen, vooral niet als justitie het kan aftappen.

  Is het niet tijd voor een aftapwet voor brieven? Hoe zou monopolist TNT post reageren als de Staat der Nederlanden haar morgen een bewaarplicht oplegt voor een jaar van alle verwerkte brieven, op grond van artikel 13 TW? Stel je dit eens voor: er is minstens 10.000 man personeel extra nodig om elke dag alle inkomende brieven te openen, te kopieren, te archiveren en om alles weer in te pakken en te versturen. De portokosten zullen dan direct vertienvoudigen en het hele zakelijke briefverkeer ligt dan onmiddellijk plat in Nederland. Juristen dienen dit goed te onderzoeken, want in principe is er duidelijk sprake van ernstige discriminatie van de nieuwe vaste emailcommunicatie (verzorgd door ISP leveranciers) ten opzichte van de oude tragere middelen, inclusief de fax.

  11. Kwaadwillige communicatie via amateur radio frequenties

  Er zijn nog wel enkele mensen die nog steeds weten hoe er via radio frequenties kan worden gecommuniceerd. De technologie hiervan is nu geperfectioneerd en de ontvangers zijn nu kleiner en krachtiger. En het is heel moeilijk om te ontdekken wie de mensen zijn die op deze manier communiceren. Met wat slimme technische aanpassingen kan het signaal van een geheim radiocontactnetwerk totaal versleuteld worden en kan heel moeilijk onderschept en gedecodeerd worden. Dus dit is ideaal voor terroristen en criminelen die uiterst goedkoop willen overleggen om hun grote kraak voor te bereiden, zonder bemoeienis van de Staat of Justitie.

  De oude walkie talkie is nu ook flink verbeterd en kan gekocht worden in op elkaar afgestemde setjes van tien of meer. Ideaal voor kleine criminele bendes, die mobieltjes toch te duur vinden, voor het bespreken van hun gewaagde plannen.


  12. Identiteit achter computer bewijzen

  Hoe kan een rechercheur of rechter nu bewijzen wie de echte persoon was achter de computer, als er ooit een verdacht spoor wordt gevonden naar een vast emailadres van een ISP?

  Stel dat een crimineel professioneel inbreekt en bewust mailt via de computer van de bewoner. Hij creëert dan bewust een digitaal spoor en kan hiermee zichzelf vrijpleiten in een rechtszaak, waarbij een onschuldige opeens hoofdverdachte is, wegens het digitaal bewijsbaar spoor vanuit zijn computer. Wat dan? Er is nog geen enkele computer die onweerlegbaar de biometrische gegevens (vingerafdrukken, iris, gelaat) vastlegt van de persoon erachter. Juridisch gezien kan de politie dit ook nooit met honderd procent zekerheid bewijzen. En een echte crimineel kan altijd met valse getuigen een alibi verzinnen om te bewijzen dat hij op de tijdstippen van de emails niet thuis was. Dan staat de wetgever dus machteloos in strikt juridische zin of het wordt een jarenlang getouwtrek om de bewijslast hieromtrent.

  Een goede professionele crimineel kan eigenlijk in elk huis inbreken zonder een spoor achter te laten. In theorie kan hij met een slaapgas of giftig pijltje de bewoner verdoven en dan even gebruik maken van diens computer, om via de vaste emailaccount te mailen. Als de politie dan het delict ontdekt en de zaak gaat onderzoeken dan is het hele digitale spoor dus totaal vervalst en een onschuldige kan hiervoor de cel ingaan, juist doordat de rechter absoluut zal geloven in de harde bewijslast van het digitale spoor vanuit de vaste emailaccount. Hoe wil men dit probleem aanpakken? Om artikel 13 TW helemaal juridisch waterdicht te maken, zou de wetgever moeten eisen, om een biometrisch hardware meetinstrument (vb digitale foto opname) te koppelen aan elke email via een vaste account. Technisch is dit al mogelijk, maar hoe zal de burger hierop reageren? Internet is juist zo leuk vanwege de anonimiteit, die de burger meer macht geeft, om meer te genieten en om meer te weten te komen.

  13. Anoniem bellen via internet

  Momenteel is kosteloos bellen via internet een rage geworden en een heel grote bedreiging voor de vaste en mobiele telefoonaanbieders. Skype is nu koploper op dit gebied. Dit is de ideale kans voor terroristen en criminelen om ongestoord hun plannen voor te bereiden. Opslag van gesprekken via internet is technisch onuitvoerbaar en helemaal onbetaalbaar. Skype valt buiten de Nederlandse wet en hoeft zich niet druk te maken om artikel 13 TW. Deze ontwikkeling geeft duidelijk aan dat het echt nutteloos is om te eisen van vaste ISP aanbieders om alle emailcorrespondentie af te tappen en te bewaren.

  Opslag van de emailcorrespondentie voor een jaar is eigenlijk in strijd met de wet, omdat een gewoon misdrijf normaliter na vijf jaar verjaard. Dus men zou juist moeten eisen om alle emaildata van vaste account voor minstens vijf jaar te bewaren en dan zouden de kosten voor XS4all weleens kunnen vervijfvoudigen.


  14. Demonstratie internetcommunicatie voor terroristen

  Nu zal ik praktisch demonstreren in het openbaar hoe een topcrimineel of een terroristische organisatie probleemloos en goedkoop kan communiceren via het internet, zonder ooit afgeluisterd te kunnen worden door rechercheurs of veiligheidsdiensten, zoals FBI, CIA, ISI, AIVD, Interpol, enz.

  Het is namelijk technisch mogelijk om over het internet te communiceren via geheime files op webservers of hosting accounts, die geheel anoniem binnen tien minuten geopend kunnen worden bij vele honderdduizenden hosting companies wereldwijd. Het is zelfs mogelijk om een eigen (verborgen) web- of mailserver (met hoge ping factor) te openen in je eigen huiskamer, waarmee volledig anoniem kan worden gecommuniceerd op internet met je hele topcriminele bende of Al Qaida cel, voor het plegen van een aanslag, sabotage, beroving, bomaanslagen, moorden of iets ergers.

  Op mijn webserver van mijn eigen website, Kritisch Podium Dewanand op domein www.dewanand.com staat nu een geheim bestand met als filenaam: letterjan01.htm.

  Dit is de ultra geheime deeplink naar deze file:

  http://www.dewanand.com/letterjan01.htm

  Ik link deze file niet via een ankerlink aan het internet en hierom kan google of een andere zoekmachine deze geheime file nooit vinden. Ik kan nu al mijn terroristische kontakten vertellen via geheime brieven (per post in verzegelde aangetekende enveloppe, skype of fax) om via deze file elke dag op een vast tijdstip te communiceren met mij. Mijn (fictieve) terroristische vriendjes, bijvoorbeeld in Bagdad, kunnen hun antwoorden aan mij toevoegen in deze file met wordpad en direct uploaden naar mijn server, als ik voor hen een anoniem ftp account aanmaak op mijn eigen hosting account. Upload programma's kunnen zij gratis krijgen op internet en vanuit elke willekeurige computer met een harde schijf de file letterjan01.htm bijwerken en uploaden, waarna ik het direct kan lezen.

  Ik zou bijvoorbeeld met mijn Al Qaida vriendjes kunnen afspreken dat ik elke dag hun berichten lees om elf uur in de avond en dat zij dan in de ochtend mijn antwoord kunnen lezen in Irak op hun laptop of in een anonieme internetcafé. Of een combinatie via fax of sms codeberichten, als het sneller moet.

  Het is zelfs mogelijk om twee of meerdere files te maken op vele webservers. Er is momenteel geen enkele software die alle ongelinkte files op webservers kan vinden en doorzoeken op het internet en hosting bedrijven hebben vaak geen enkele controle over de informatie die er op hun webservers staan van hun miljoenen anonieme klanten. Misbruik maken hiervan is dus heel simpel.

  Doordat ik op deze manier niet gebruik maak van email verkeer is het technisch dus bijna onmogelijk om mijn geheim en terroristisch communicatienetwerk via een stille anonieme hosting account, waarvan er nu bijna 5 miljard van zijn te ontdekken. Uiteraard kan dit pas na het delict of na een tip van een verrader ontdekt worden. Maar, als ik of mijn terroristische vriendjes steeds alle tekst wissen in deze geheime file, dan blijft er technisch gezien geen enkel spoor hiervan over op internet.

  Sommige hosting companies hebben zelfs een optie om online in te loggen en om met speciale software geheel online de tekst en code aan te passen in een file op de webserver van je account, waarna de nieuwe file niet eens geupload hoeft te worden. Dit betekent dus dat het hiermee mogelijk is om ook op de eigen computer, laptop of in het internetcafé geen enkel spoor van deze geheime communicatiefile achter te laten op de harde schijf. Er is dan nu zelfs totaal geen digitaal spoor meer over van deze ultra geheime communicatie.

  Het is nu een koud kunstje om serverruimte te krijgen van 1 tot 50 gigabyte, voor minder dan 300 dollar per jaar. Dus het is hierom technisch mogelijk om enorme hoeveelheden gedigitaliseerde informatie te transporteren via webservers naar alle uithoeken van de wereld, zonder dat iemand er ooit iets van merkt op internet, geheel via ongelinkte en geheime files. Met speciale blokkeringcodes in de html files kan er zelfs voor gezorgd worden dat elke zoekmachine deze file negeert, waardoor het helemaal onbekend blijft op internet.

  Een beetje ICT deskundige kan zelfs een lokaal primitief emailprogramma installeren op een willekeurige webserver en hiermee volledig anoniem communiceren met zijn terroristisch netwerk wereldwijd.

  15. Geheim commentaar in html files

  In html files kan commentaar geplaatst worden, welke nooit geviewd wordt bij het openen van deze file op een webserver in een browser. Nou, met deze simpele optie is het nu ook mogelijk om ultra geheime informatie te verstoppen in deze commentaar code, die ook absoluut nooit gedetecteerd kan worden door geavanceerde software op internet. Besef eens dat er nu ruim 85 miljard webpagina's zijn op internet en dat in de commentaar code van enkelen een geheim bericht kan zitten aan een terroristisch of crimineel netwerk, en absoluut nooit ontdekt kan worden, zelfs niet door professionele ICTers. Detectie van informatie in de commentaar code van een html file is alleen mogelijk als de source code handmatig geviewd wordt en helemaal met het oog gelezen wordt. Als er op een anonieme hosting server enkele duizenden abstracte html files staan, dan is dit handmatig opsporingsklusje genoeg voor enkele manjaren werk bij een veiligheidsdienst, dus praktisch onuitvoerbaar.

  Nu is dus keihard en onomstotelijk bewezen door mij, als niet-ICT expert dat het uiterst simpel is om anoniem te communiceren op internet, zonder ooit direct gebruik te maken van een vaste of free mailprovider. Hierom alleen al is aftappen van al het vaste emailverkeer totaal nutteloos om level 6 tot 10 criminelen of professionele terroristen te pakken of om hen zo het leven zuur te maken. Rechercheurs, opsporingsambtenaren, of cybercobs dienen dit donders goed te beseffen en dienen nu te beseffen dat zij altijd achter het net zullen vissen als terroristen echt geheim willen communiceren op internet en zich even laten bijscholen door wat arme ICTers. De nieuwe generatie terroristen, vooral de tienduizenden in de hatelijke Westerse wereld zijn vaak academisch geschoold en dromen nu van een aanslag die minstens tienmaal groter moet zijn dan die op de Twin Towers (9/11 2001) in New York.

  Ik benadruk nogmaals dat de informatie in document wfor1214 mij tot niets verplicht en dat ik als auteur niet verantwoordelijk ben voor wat de lezers of derde partijen hiermee doen, nu of in de toekomst.

  Geheime file letterjan01.htm op domein www.dewanand.com
  Open nu eens de geheime file op mijn eigen siteserver, door de geheime link te kopiëren en het te plakken in je browservenster. Je ziet dan fictieve teksten aan mijn fictieve terroristische vriendjes in Irak. Maar je ziet niet alles. View dan de source code van deze geopende file met je browser (menu view - source code) en scroll naar beneden. Je zal dan een blok zien, met begintekst 'GEHEIM 007 Bomaanslag datum info aan Osama Bin Laden junior' tussen deze tekens < ! - - en - - > wat de commentaar code is in html en nooit geviewd wordt door browsers op internet. Nu zal je zien hoe het technisch mogelijk is om ultra geheim te communiceren, zonder enig password of moeilijke encryptie technologie op internet, en spotgoedkoop.

  Ik geloof persoonlijk dat er nu reeds tientallen criminele of terroristische cellen zijn die al jarenlang op deze simpele manier communiceren en absoluut onbekend zijn bij veiligheidsdiensten. In principe kan iedereen met een beetje simpele kennis van internet mijn betoog in punt 14 hierboven verzinnen, met wat simpele criminele logica, dus ik ben echt helemaal niet slim en nog minder een genie. Programmeurs of terrorism-hackers die php, Visual Basic, Java Script, DHTML enz. kennen, kunnen nog ellendigere dingen bedenken om via het internet te communiceren, zonder ooit gebruik te maken van een vast of freemail emailprogramma. Dus internet is het paradijs op aarde voor terroristen, criminelen en ander psychopatisch ongedierte uit onze menselijke wereld.

  En ook de Al Qaida forums
  Het is een koud kunstje om ergens op een stille server op een anarchistisch eiland een terroristen forum te plaatsen voor je anti-westers bommenclubje en hiermee even alles te regelen. Forum applets en alles erbij zijn spotgoedkoop en anoniem verkrijgbaar op honderden websites, dus een kindje kan de was doen. Op zo een forum kan zelfs de registratie van IP nummers uitgeschakeld worden. Er kan een verborgen forumsectie zijn, waarin de harde kern van je bende of Al Qaida cel alle demonische antiwesterse plannen bespreekt en alles tot in details organiseert, eventueel in combinatie met fax, sms en briefpost, waardoor het jarenlang zo kan doorgaan en nooit ontdekt kan worden, zonder enig verraad. Het is ook een koud kunstje om alle IP nummer (hele ISP zones) van alle vijanden en veiligheidsdiensten helemaal te blokkeren, zodat het nog moeilijker is om te ontdekken wat men op dit ultra geheime forum uitspookt. Intern kan er helemaal anoniem gecommuniceerd worden via PM's aan elkaar.

  En als de ICT expert van zo een Al Qaida forum ook nog lekker gebruik maakt van supergeheime freemail domeinmailaccounts van een of andere onbekende en ongelinkte website op internet (koud kunstje hoor) dan is het dus helemaal raak en dan is detectie of onderschepping praktisch onmogelijk, zonder verraders en spionnen uiteraard. Het lot van verraders binnen professionele criminele netwerken is simpelweg de kogel, en hierom zijn de loyaliteit en zwijgplicht uit angst heel groot, zelfs tijdens folteringen in martelkamers.


  16. Mijn dringend advies aan de onderontwikkelde Nederlandse staat

  De Nederlandse staat beschouw ik als een onderontwikkelde, achterlijke, naïeve monopolist in onze moderne tijd. Vele wetten zijn allang achterhaald en bevorderen juist de ontwikkeling van professionele criminelen. Als privé Hindoe onderzoeker, met grote interesse in futuristische technologieën heb ik besloten om over te gaan tot het verstrekken van de informatie in dit document, juist om eens zelf meer inzicht te krijgen in het omzeilen van de aftapverplichting van de vaste mailaccounts. Hier kreeg ik in mei - juni 2002 mee te maken i.v.m. mijn in bewaring stelling (PI Noordsingel, 8 maanden), wegens de poederbrieven affaire aan honderd Hindoeorganisaties. Nadere bestudering van alles wat ik heb bedacht, is noodzakelijk en ik wil hiermee slechts duidelijk maken dat de huidige generatie van 40plus beleidsmakers niet ontwikkeld genoeg zijn, om zinnige wetten te maken voor criminaliteitsbestrijding op internet. Aftappen is zo kinderachtig en zo simpel om te omzeilen dat het totaal nutteloos is.

  Een totalitair digitaal cordon, met verplichting van elke ingezetene tot email communicatie via vaste afgetapte mailaccounts in heel Nederland is eigenlijk de enige absolute zekerheid om misbruik van het internet door criminelen en terroristen in de Nederlandse cyberspace (Hollandse digitale highway) totaal te voorkomen. Maar dit zou vele miljarden euro's kosten en nog simpel technisch te omzeilen zijn, door kwaadwilligen.

  Het hele juridische getouwtrek tussen de Nederlandse staat en XS4all heeft een banaal en polemisch karakter en ik geloof dat de betrokken partijen en advocatenkantoren hiermee hun kennisachterstand bewijzen. Probleem hierbij is dat het overgrootste deel van de huidige juridische populatie onvoldoende kennis bezit om met de criminele ontwikkelingen in cyberspace mee te gaan en er iets tegen te doen. Dit vind ik als Hindoe uiteraard heel jammer, want juist mijn hoogstaande Hindoebeschaving van minstens tienduizend jaar weerhoudt mij ervan om zelf crimineel of terrorist te worden, want dat leidt tot een slechter karma. De Nederlandse staat adviseer ik hierom dringend om de religieuze moraal uit de oude Hindoecultuur (Vedische beschaving uit Aryawart) op grote schaal te promoten op het hele Nederlandse grondgebied, zodat de bevolking beschaafder, normbewuster, psychisch stabieler en gelukkiger wordt en minder snel kiest voor agressieve, criminele of terroristische oplossingen. De Joods/Christelijke tradities van blank Nederland hebben in het verleden geleid tot heel veel bloedvergieten en criminaliteit, en dienen hierom helemaal verwijderd te worden uit de Nederlandse samenleving, onderwijs geledingen, jurisprudentie en wetboeken. Voor het bestrijden van terroristische religiën verwijs ik de Nederlandse staat naar onderstaand boek op het Kritisch Podium Dewanand, welke totaal genegeerd is door de discriminerende media, juist omdat ik niet-blank ben.

  WEBpublication BOOK WART0213 / EPAGE 1 of 125
  Koran: verbieden of Herschrijven?
  De gids voor geweldloze deïslamisering

 • (boek) 'Koran: verbieden of Herschrijven?'
  A4 pages= 360 / Words= 130.751 / Epages= 125

 • Om mijn bemoeienis in deze zaak tussen U en XS4all te rechtvaardigen verwijs ik U naar mijn Hindoe fundamentalistische visie met betrekking tot het door U geliefkoosde volk.

  Mijn ideaal is simpel:

  'Als ik over tienduizend jaar opnieuw reïncarneer op deze planeet, dan wil ik minstens tienduizend raszuivere Germaanse Nederlanders terugzien ergens in een poldertje of in het oude veengebied, levend en met een bordje puur Hollandse stamppot of boerenkool met wat lekkere Gelderse rookworst. En natuurlijk met een Heineken pintje erbij hè. Hup Holland.'

  Dit is simpele Hindoe fundamentalistische logica.


  17. Mijn boycot advies aan XS4all i.v.m. aftapverplichting

  Waarschuw al uw klanten elke maand dat hun emailverkeer afgetapt wordt en informeer hen hoe zij volledig anoniem en niet-aftapbaar via het internet kunnen communiceren, eventueel door hen attent te maken op mijn bovenstaand betoog, waarbij ik als onderzoeker gebruik maak van de vrijheid van meningsuiting, ongeacht afkomst, ras of geloof in de discriminerende Hollandse kastenmaatschappij.

  XS4all en andere internetbedrijven hebben voldoende specialisten in huis, die mijn betoog en sluipwegen duizenden malen kunnen verbeteren. Indien jullie nu al deze (technieken) gewoon openbaar maken, dan is de verplichting tot aftappen absoluut totaal nutteloos en is dan helemaal achterhaald. De rechter kan dan niets anders doen dan deze aftapverplichting terzijde te leggen, als outdated en zinloze geldverkwisting. Het nut van aftappen van emailverkeer van vaste hostingaccounts is dan absoluut nul, dus outdated en zelfs achterlijk vertoon van ministers en politici, als de moderne staat dit eist.

  Hierbij rond ik het betoog in document met offernummer wfor1214 af en ga over tot de orde van de dag.


  Bijlage 1. Rechtbank doet uitspraak d.d. 21 februari 2007

  Vandaag heeft de Rechtbank Den Haag de eis van XS4ALL tegen de Staat over het vergoeden van de kosten voor het aftapbaar maken van het netwerk, afgewezen. XS4ALL had de zaak aanhangig gemaakt omdat zij het er niet mee eens is dat telecom- en internetaanbieders en hun klanten moeten opdraaien voor de kosten van dergelijke algemene opsporingsmiddelen. Volgens XS4ALL is de wet op dit punt in strijd met onder meer het fundamentele beginsel dat de gemeenschap als geheel de kosten van de publieke zaak moet dragen en met Europese regels over vrij dienstenverkeer.

  De rechtbank verwerpt het argument van de Staat, dat het "logisch" is om de kosten van aftapbaarheid te leggen bij de marktpartijen, omdat die door hun activiteiten in de markt het "probleem" zouden veroorzaken. De Staat had betoogd dat providers een algehele verantwoordelijkheid hebben voor het gebruik door criminelen van die dienst die zij aanbieden. De rechtbank stelt echter voorop dat aftappen lang niet alleen wordt gebruikt voor het opsporen van internetcriminaliteit. Sterker nog, de Staat blijkt het middel aftappen vooral in te zetten voor het opsporen van misdrijven als moord en diefstal, klassieke misdrijven die niets met internetgebruik te maken hebben.

  Het financiële nadeel dat providers als XS4ALL lijden behoort volgens de rechtbank dus niet tot het normale maatschappelijke- of bedrijfsrisico. De rechtbank ziet echter geen mogelijkheden om de Staat te verplichten om de kosten van XS4ALL geheel of gedeeltelijk te vergoeden, omdat de Grondwet niet toestaat dat de rechter op dergelijke gronden wetten opzij schuift. XS4ALL had daarom vooral ingezet op Europese regels met dezelfde strekking, waaraan de rechter wél mag toetsen. Volgens de rechtbank biedt het Europese recht echter "geen zelfstandige procesingang om op basis van onevenredige schade te procederen."

  XS4ALL overweegt om hoger beroep in te stellen tegen het vonnis van de rechtbank. Verder zal XS4ALL haar bezwaren ook langs andere wegen naar voren blijven brengen. Zo evalueert het parlement binnenkort de beleidsuitgangspunten van de aftapregeling. Een onderzoek van de Universiteit van Tilburg & Dialogic concludeerde onlangs dat de kostenverdeling heroverwogen moet worden, omdat in de toekomst alleen betekenisvol kan worden getapt tegen buitensporig hoge kosten. De kostenvraag speelt ook een rol bij de op handen zijnde invoering van een verplichting voor telecom- en internetaanbieders om verkeersgegevens van hun klanten op te slaan voor mogelijke opsporingsdoeleinden.

  Technisch directeur Simon Hania van XS4ALL ziet in het vonnis dan ook een belangrijk lichtpunt, ondanks de teleurstellende uitkomst: "De rechtbank is het zo te zien principieel met ons eens dat dit soort kosten niet bij providers maar bij de overheid thuis horen. Dat is een belangrijk signaal naar het parlement bij de invoering van de bewaarplicht."

  Bron citaat: website XS4all

 • http://www.xs4all.nl

 • Bijlage 2. Pleidooien in zaak aftapkosten, d.d. 13 maart 2006

  Vanochtend behandelde de Rechtbank Den Haag de zaak van XS4ALL tegen de Staat over het vergoeden van de kosten voor het aftapbaar maken van het netwerk. Namens XS4ALL betoogde advocaat Mr. Remy Chavannes van het kantoor Brinkhof dat het niet redelijk is om kosten van criminaliteitsbestrijding eenzijdig neer te leggen bij telecomaanbieders.

  In de Telecommmunicatiewet, artikel 13.6 eerste lid is echter bepaald dat alle kosten voor aftapbaarheid van telefonie en internet voor rekening komen van de aanbieders. Volgens XS4ALL is dat artikel in strijd met Europese regels over onder meer het vrije verkeer van diensten en de communicatievrijheid, en zou het dus afgeschaft moeten worden.

  Per geval waarin de Staat een verplichting wil opleggen, zou volgens XS4ALL een afweging moeten plaatsvinden over wie voor de kosten opdraait: de belastingbetaler in het algemeen of een specifieke groep (in dit geval internetaanbieders en hun klanten). Bij die afweging gaat het onder meer om de vraag of de individuele burger die de kosten zou moeten dragen, specifiek profiteert van de oplossing voor het probleem en of hij zelf heeft bijgedragen aan het ontstaan daarvan. Advocaat Chavannes illustreerde zijn betoog met een aantal verschillende al dan niet verzonnen voorbeelden, van gebedshuizen die verplicht camera's bij de ingangen moesten plaatsen die kunnen worden bekeken door de AIVD en pompstations die gratis benzine moeten verstrekken aan politievoertuigen, tot een ecotax voor vliegtuigpassagiers en visquota voor beroepsvissers.

  Hij benadrukte dat een internetaanbieder geen bijzondere verantwoordelijkheid heeft voor crimineel gedrag van mensen die toevallig ook internetten en dus ook niet zou moeten betalen voor de opsporing daarvan.

  Mr A.B. van Rijn en Mr. B.J. Drijber van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn betoogden namens de Staat dat de verdeling van kosten de uitkomst was van een zorgvuldige afweging door de politiek. Met de beslissing van de wetgever om het zo te regelen, zou de kous af moeten zijn: iedereen is zelf verantwoordelijk voor de kosten die gemaakt moeten worden om de wet na te leven. Volgens de Staat vallen de kosten van aftapbaarheid in de praktijk ook mee, zodat het ook niet onredelijk zou zijn om de industrie daar zelf voor te laten opdraaien. Ook bestreed de Staat dat de Europese regels over vrij dienstenverkeer van toepassing waren, omdat bij de dienstverlening van XS4ALL sprake zou zijn van een puur interne, Nederlandse situatie.

  XS4ALL heeft aangeboden om de Rechtbank inzage te verschaffen in cijfers die duidelijk maken dat Justitie in de praktijk maar weinig gebruik maakt van internettaps. In het verleden heeft de Staat publicatie van dergelijke cijfers tegengehouden. Volgens XS4ALL staat het geringe gebruik van de internettaps in geen verhouding tot de hoge kosten die zij moet maken om die taps mogelijk te maken. Mogelijk komt de rechtbank later nog terug op dit aanbod. Een uitspraak wordt op z'n vroegst over enkele maanden verwacht.

  Online te downloaden op site XS4all:

  Pleitnota XS4all
  Pleitnota Staat der Nederlanden

  Bron citaat: website XS4all

 • http://www.xs4all.nl

 • Bijlage 3: Informerende brief aan XS4all en hun advocaat.

  Aan: XS4all
  Postadres
  Postbus 1848
  1000 BV Amsterdam

  CC aan:
  Advocaat XS4all
  Brinkhof Advocaten
  t.a.v. dhr. Mr. Remy Chavannes
  De Lairesstraat 111-115
  1075 HH Amsterdam
  Nederland
  Telefoon kantoor: 020 3053200

  Namaskar mijne dames en heren,

  Zonder uitvoerig commentaar ontvangt u hierbij mijn betoog en visie aangaande uw rechtszaak tegen de Nederlandse staat met betrekking tot uw polemische juridische strijd over de kosten van de aftapverplichting, ontwikkeld vanuit principieel crimineel en terroristisch perspectief.

  U mag citeren uit mijn tekst, welke integraal openbaar gemaakt is op het Kritisch Podium Dewanand, domein www.dewanand.com en ter beschikking gesteld is aan het hele Nederlandse volk, die nu zinloos zal moeten betalen voor al deze aftapverplichtingen. Vermeldt aub de bron (mijn website met domein erbij) en mijn pseudoniem als auteur als u iets uit mijn publicatie wilt gebruiken. U mag eventueel de media inlichten over mijn publicatie, want nu ben ik door hen verketterd, als te slimme niet-blanke in de bittere hedendaagse Nederlandse kastenmaatschappij, welke steeds verder ontaard en desintegreert.

  Ik moet hierbij opmerken dat de opslag van alle email verkeer van uw klanten veel meer geld zal kosten, omdat de bruto gegenereerde hoeveelheid informatie door hen explosief zal toenemen komende jaren. U dient bruto alles op te slaan en u dient dit redundant te doen, om dataverlies te voorkomen. Indien u data en informatie kwijtraakt, buiten uw schuld om, dan kan de Nederlandse staat u belasten met alle kosten van hun gerechtelijke procedures, als het om een criminele klant van u gaat. Misschien wist u niet dat deze aftapverplichting u meer zal kosten, dan de universiteiten u voorgerekend hebben, en dat echte cybercriminelen er alles aan zullen doen om uw dataopslagstructuur helemaal te vernietigen, als er voor hen belastende informatie in zit, en u kunt hiervoor wettelijk aansprakelijk gesteld worden op grond van dezelfde wetten die u verplichten tot aftappen, en dat kan dus leiden tot een aardige kostenpost, als de Nederlandse staat hiertoe overgaat.

  Ik wil u hierbij verzoeken om mij te gedenken, middels een donatie, indien u door mijn kennis en steun enig financieel voordeel aan overhoudt. Ik ben slechts een onvermogend hindoeschrijvertje en verricht prive onderzoek, zonder subsidies en donaties, en zonder enige opbrengsten. Ik kan zelfs samenwerken met uw ICT experts om u te steunen als onafhankelijke prive onderzoeker in uw rechszaak, inzake de aftapverplichting, geheel in het algemeen belang der Nederlandse samenleving en mij neerleggen bij uw genade.

  Veel succes verder.

  Met vriendelijke groet,

  w.g.

  Pseudoniem: "DEWANAND"
  Adres: xxx
  Delft
  Nederland
  Telefoon xxx
  Email waldo@wanadoo.nl
  Website: Kritisch Podium Dewanand
  http://www.dewanand.com


  Personalia kort:
  Dewanand is een Hindoeschrijver (40, gehuwd). Hij studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft en is nu actief als schrijver en onderzoeker. Op het Kritisch Podium Dewanand (http://www.dewanand.com) zijn er vele kritische teksten en 14 boeken van hem te vinden.


  Disclaimer Dewanand bij doc wfor1214
  Deze hele tekst vol zuivere waarheden, met offernummer wfor1214, is geofferd aan Altecrea en is dus vanaf heden hetzelfde als prasad, dus geheiligd, eeuwig en ongenaakbaar.


  Interessante links:
  1. http://www.xs4all.nl

  2. Publicatie tien boeken:
  3. Publicatie tien boeken, inleidend betoog d.d. 16 juni 2006
  4. Persbericht (also english) Publicatie tien boeken
  5. (OUD) Doneer a.u.b. voor publicatie tien boeken juni 2006
   Klik hier voor de overzichtslijst. Officiele publicatiedatum is 16 juni 2006

  6. Repliek 'All different, All equal', EU campagne Nationale Jeugdraad en Raad van Europa
  7. Studierapport staatsschulden Europese Unie
  8. Bewijs lage prestaties Hindulife. Aanvulling klacht Bedrijfsfonds voor de Pers
  9. Klacht Bedrijfsfonds voor de Pers mbt stichting Hindulife dreiging kortgeding tegen Dewanand
  10. Oude domein (www.dewanand.nl) afgesloten door Active 24 op 15 maart 2007
  11. Lezing Hindoestaanse immigratie in Nieuwegein, zondag 4 juni 2006
  12. stellingen Hindoestaanse immigratie bij lezing op 4 juni 2006

  ***


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Podium
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved