Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Gastenboek
Reacties nummer 1 tot 50


Mail uw bijdrage voor het gastenboek aan de Redactie van het Kritisch Podium Dewanand
dan wordt het binnen drie dagen online geplaatst in dit gastenboek.
Alleen de tekst in uw email wordt geplaatst,
dus u mag anoniem reageren, indien gewenst.
Noteer eventueel: Datum Naam Email Website Stad Land Onderwerp

... Go to next Epage

 • Reacties nummer 1 tot 50. Klik hier
 • Reacties nummer 51 tot 100. Klik hier
 • Reacties nummer 101 tot 150. Klik hier
 • Reacties nummer 151 tot 200. Klik hier
 • Reacties nummer 201 tot 250. Klik hier


 • Reactienummer: 50

  Datum: 18 oktober 2005
  Naam:
  Onderwerp: online reacties mbt tekst High tech deportatie Surinamers
  E-mail: **privacy**

  Ter informatie,

  hier een online reactie van een hollander met nickname Theoforever!, nav mijn tekst High tech deportatie Surinamers:

  Een neger is alleen nuttig als gehoozame slaaf van zijn blanke meester. De afschaffing van de slavernij heeft de natuurlijke orde verstoord. Dit heeft desastreuze gevolgen gehad voor landen als Suriname en vele Afrikaanse landen. Als je een neger goed africht en hij voert je bevelen goed uit, kan hij een nuttig wezen zijn zoals een goed afgerichte hond dat voor zijn baasje is. Geef je hem de vrijheid en valt hij buiten de controle van de blanke mens, dan verwildert hij zoals een hond dat ook doet. Kijk maar naar New Orleans: toen het blanke gezag wegviel door de natuurramp, was er complete anarchie en plunderden, verkrachtten en moordden nikkerbendes erop los. De ware aard van de neger in vrijheid kwam toen naar boven. Daarom moet een neger altijd onder controle staan van de blanke mens. Hij moet letterlijk en figuurlijk aan de ketting worden gelegd.

  Bron: Multikulkrant, zie deze deeplink:
  http://www.multikulkrant.net/pivot/entry.php?id=725

  noot van Dewanand
  uiteraard is het een feit dat de drie procent hoogbegaafden in Afrika, en dat zijn er ruim 6 miljoen geen eerlijke kans krijgen om zich te ontwikkelen. hier moet men iets aan doen, om echte ontwikkeling te brengen. triest is dat het dekolonisatieproces na vierhonderd jaar negerslavernij van negers nog niet goed gelukt is. hier moeten zij zelf harder aan werken.

  pikant om te weten is dat hindoestanen minstens twee tot vijf procent Afro-genen bezitten en in feite ook deel uitmaken van de Afro-volkeren, hoewel zij dat ontkennen.

  Hieronder emailtekst van een hindoestaanse man n.a.v. dit thema:
  Onderstaande bewijst en getuigt het gemiddelde intellect van de blanke Nederlander, vandaar dat Pim Fortuyn zoveel aanhangers had.

  Het wordt tijd dat de niet blanke Pim Fortuyn zich meldt aan de Nederlandse bevolking.

  Je moet elke gek en droplul serieus nemen, Nederlanders zijn over het algemeen “ziek”.

  Reactienummer: 49

  Datum: 9 oktober 2005
  Naam: Ramco
  Onderwerp: een onderzoek los van ras, valse info, zonder vooroordelen. Alleen materialistische wetenschap
  E-mail: **privacy**

  beste Dewanand,
  heb uw site gelezen over islam enzo verder. het is wel mooi maar toch is het wetenschappelijk onterecht alle schuld aan de voeten van de moslims te leggen. denk toch eens na wat de europeanen aangericht hebben in de wereld. hebben ze de indianen niet uit geroeid?zelfs de eerste kristenen werden voor de leeuwen gegooid en verbrandt(rome) hebben ze de inca rijk niet plat gelegd en miljoenen uitgemoord? en verplicht christen te worden. hebben ze de afrikanen niet uitgebuit en tot slaven gemaakt ? heden krijgen ze een honger loon voor zwaar werk. bekijk eens zaire rwanda en vele andere landen alhoewel europeanen honderden jaren daar zijn leven ze nogaltijd gelijk in de voorhistorie of niet? wie heeft de joden vergast? wie heeft de twee w.o.en gevoerd? wie heeft de atoombom gegooid en speelt nog met chemische en kernwapens? wie is de schuld aan de broeikast effect ? enz..................................................... enz................................................... wat is de oorzaak dat de moslims zo in verweer gaan heb je daaraan al gedacht? wie heeft ben ladin opgeleid ? en waarom? als er geen olie of gas politiek was zou er twisten ontstaan?

  kortom het lijkt zo als je op een bijen korf stenen gooit, kunt ge moeilijkheden krijgen. men zei dat saddam atoombommen had ,hebben ze die gevonden? of de talibans hadden die geheime wapens ?(laatstaan een atoombom. ) kortom er moest een excus gevonden worden om een oorlog te beginnen en de olie te garanderen ,dit 11 sept kan het geen plan zijn ? als je nee zegt, heb je dan bewijzen ?

  het politiek is een vuile beroep ik denk dat je een heel fijne mens bent ,wij gewone mensen hebben daar weinig besef. want ze moorden hier nog hun eigen president(kennedy) en kunnen de schuld op iemand anders leggen het hoef maar om een papier of een valse pas te gaan of een valse getuige). moslims hebben respect voor christendom en hindoes en joden enz.......... dat staat vast. wie een mens redt is gelijk aan het redden van het mensheid.(het christelijke en joodse profeten worden ge eerd. )(islm) al de ontwikkelingslanden hebben een ambargo op hunne kop van t westen . door gebrek aan voeding en degelijk onderwijs en onrechtvaardigheid op de wereld komt de anarchie dat is natuurlijk. via het media mensen provoceren en liegen is gemakkelijk. beste waldo waren de talibanen tegen russen geen vrijheidsstrijders in de jaren 80? voor het westen was het in hun voordeel ze werden gesteund met wapens en opleiding (bin laden vb).

  nu zijn het terroristen omdat ze hun belangen verdedigen en onafhankelijk willen worden. wat zou een geite herder kwaad doen tegen het westen? ze mogen alleen leven gelijk de zairezen of etiopiers ,dan is het gemakkelijk om hunne grondstoffen hier te halen. want als ze iets meer willen is het slecht voor de staatskas. we moeten los van alle geloof denken, en los van het ras of land met echte wetenschap dan komen we kort bij het waarheid. (tot laatst: op de vrt zag ik het een engelse filmmaker weigerde het koninginneprijs van hun eigen koningin te halen en wou niet neer knielen;hij zei ik wil geen prijs van een koningin die zich rijk gemaakt heeft door uitbuiten van de kolonies enz... dat vond ik tof dat was een onafhankelijke mening) vrede in de wereld , groeten aan ieder met goeiewil.

  daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag ramco

  Reactienummer: 48

  Datum: 7 oktober 2005
  Naam: Frans
  Onderwerp: High tech deportatie Surinamers
  E-mail: **privacy**

  'frans' posted the following comment:

  Weer eens een geweldig, nuchter denkend, schrijven Dewanand.
  Helaas is Nederland van oudsher ook ontstaan uit een mengelmoes van volkeren. Wel met dit verschil dat er sinds een 50tal jaren een kleur is bijgekomen. De romeinen en spanjaarden waren al eerder met die verkleuring in aanraking gekomen. Allah was toendertijd met hun en sinds die tijd stukken minder betrouwbaar in vergelijking met hun noorderburen. Met die verkleuring kwam ook een duidelijke verandering van mentaliteit mee. Naast een negatieve kant zit er aan alles ook een positieve kant vast. Wij als nederlanders zijn een product van die stamppot. Door toevoeging op deze wereld van dat achterlijke (bij)geloof van ons mensen vindt men dan natuurlijk ook overal onze overbekende hypocrieten. Ik kijk af en toe maar eens in de spiegel als ik weer denk beter te zijn dan anderen. Wij nederlanders kunnen er wat van vindt ik. Op deze wijze is het ons volk mogelijk geworden om onszelf zover af te kunnen laten zinken. No problem. De bodem is gelukkig nog niet bereikt. Er is dus ergens nog hoop wellicht. Naar ons van oudsher (originele) nederlanderse bloed zullen wij kunnen gaan fluiten. Enkel nog meer verzieken. Mits er natuurlijk iemand als een Fortuyn het heft in handen gaat krijgen om te redden wat er nog van over is. De paar moedige en heldere stemmen die ons volk af en toe voort heeft kunnen brengen worden echter altijd voortijdig herkend en vakkundig om zeep geholpen als zij teveel toehoorders gaan krijgen. Wij gaan dus gewoon verder door met onze destructie op deze manier. Als Johan van Oldenbarneveld toendertijd niet vermoord was door ons koningshuis had Nederland er nu stukken beter/gezonder uit kunnen zien volgens mij. Gedane zaken nemen echter nooit geen keer.

  Je idee om het uitschot van Nederland naar Suriname te deporteren is een prima idee. Mijn eigen idee om al het uitschot van de wereld in nederland te dumpen en ons (gehele) nederlandse volk naar dat vakantieland Suriname te laten emigreren en er dan daar wat moois van te gaan maken lijkt mij echter stukken beter.

  O ja, natuurlijk mag men na het verlaten van Nederland niet vergeten er een hoge muur omheen te bouwen en dan pas de dijken lek te prikken. Onze van oudsher altijd hulpvaardige regering/partijgenossen/ meelopers mogen als dank voor hun jarenlange trouwe toewijding achterblijven. Ons koningshuis inbegrepen. Een kapitein mag immers nooit zijn schip verlaten toch? Buiten dat hebben al deze mensen hebben immers al zovele jaren laten zien hoeveel ze van hun volk/vaderland houden.......
  -------------
  name: frans
  This is a comment on entry 'High Tech deportatie Surinamers'

  View this entry:
 • http://www.multikulkrant.net/pivot/entry.php?id=725#frans-0510070439

 • Reactienummer: 47

  Datum: 6 oktober 2005
  Naam: John
  Onderwerp: succesvolle zwarte mensen, miss indiaholland
  E-mail: **privacy**

  Hoi Dewanand,

  Ik ben het deels met je eens. Maar waarom kom ik zoveel zeer succesvolle 'zwarte' mensen tegen. Waarom is de zakenvrouw van Rotterdam al twee jaar een 'zwarte' ?

  Ik ben ervan overtuigd dat 'allochtoon' zijn in Nederland je gelijk een soort tweederangs burger maakt. Je kunt beter zwart zijn en geen Mohammed heten. Dus ligt het genuanceerder dan jij stelt.Helaas constateer ik ook haast dagelijks dat 'zwarte' mensen ook enorm discrimineren. Een donkerkleurige hindoestaan legt het altijd af tegen een lichter gekleurde hindoestaan in zijn eigen maatschappij. Dat heeft in Nederland NIETS met kaste te maken.

  Dat zwart gelijk is aan aids is een geheel nieuw vooroordeel. Hier had ik nog nooit van gehoord terwijl ik toch een tijdje geholpen heb bij de aids-hulpverlening en daarvoor enkele cursussen heb gevolgd. Dat er gevochten moet worden tegen racisme is voor mij gaan vraag maar allang een vaststaand feit. Helaas!!!

  Ik heb jarenlang iedere zaterdag aktie staan voeren in de Hoogstraat van Rotterdam. Midden in het winkelcentrum van Rotterdam dus. Ik werd hier regelmatig bedreigd en soms werd mijn kraampje in elkaar geramd en mijn materiaal kapot gemaakt. Je moest eens weten hoeveel gekleurde mensen mij toen ook bedreigden terwijl je in feite voor hen het gevecht loopt te voeren. Het is wel heel simplistisch om alles op Nederland terug te voeren. Ik heb wel eens het vermoeden (kan totaal niets bewijzen) dat het in de genen van de mens verankerd zit om omhoog te likken en omlaag te trappen. |Hier vloeit dan ook racisme uit voort, mensen hebben nu eenmaal een zondebok nodig. Waarom wordt de Miss India-Holland verkiezing altijd door halfbloedjes gewonnen terwijl er soms een geheel uit hindoestanen bestaande jury zit ?

  Ik heb daar toch heel donker gekleurde schoonheden gezien die echt heel mooi waren maar weer waren de nrs 1,2 en 3 halfbloedjes. Het is jammer dat jouw, in wezen goede, boodschappen en maatschappelijke klachten altijd weer zo vertekend worden weergegeven. Hierdoor mist je boodschap steeds weer zijn doel. Als je wilt dat je boodschap mensen tot denken zet en dat jij serieus genomen wordt dan zul je je uitspraken toch goed moeten onderbouwen en soms genuanceerder brengen.

  groetjes,
  John

  Reactienummer: 46

  Datum: 23 september 2005
  Naam: John
  Onderwerp: www.schrijven.org Aboikoni tekst, racisme
  E-mail: **privacy**

  Hoi Dewanand,

  Racisme zit in mensen en is in zijn bron waarschijnlijk natuurlijk te noemen maar zo is ook hebzucht en andere negatieve eigenschappen. Je vindt dat je er niet al te veel aandacht aan moet schenken.
  Ik ben het daar absoluut niet mee eens. Bij het opvoeden van mijn kinderen heb ik als ideaal dat het kritische en sociale medeburgers worden die ook hun verantwoording en bijdragen dienen te leveren aan de samenleving. Racisme en discriminatie heb ik altijd bestreden en zolang ik de energie heb zal ik dit ook blijven doen. Ik ben soms heel trots op mijn kinderen als ik bijvoorbeeld op hun verjaardag zie dat er allerlei vriendjes en vriendinnetjes komen van de meest uiteenlopende culturen en het gaat allemaal heel goed en gezellig met elkaar om. Als ik zo snel het rijtje afgaat was er bij het afscheid nemen van mijn vrouw en zoon (zij zijn voor enkele weken naar Suriname) aanwezig : mensen uit Iran, China, Turkije, Marokko, Suriname, India, Pakistan en Tsjechie en dan ook nog een raszuivere jood. Ik ben dan trots dat al deze mensen gezellig bij ons samen kunnen zijn, veel lol met elkaar hebben en ik werkelijk geen enkele wanklank bespeur. Ik vind het ook leuk dat mijn zoon (Javaans/Hindoestaans) heel geschokt kan kijken als iemand in zijn omgeving discrimineert. Hij is inmiddels 22 jaar oud en kan nog echt geschokt raken als hij dit meemaakt. In mijn ogen moet dat ook zo blijven.
  Je behoort mensen NOOIT op hun afkomst en/of huidskleur te beoordelen. Je beoordeelt mensen op hun gedrag. Ik heb ze ook geleerd dat je nooit moet opzien naar mensen met veel geld maar je juist moet afvragen hoe zij hun rijkdom vergaard hebben. Helaas is tegenwoordig haast bij iedereen de maatstaf hoeveel je verdient en hoeveel je bezit.

  Je stelt dat "een zwaar gediscrimineerde hoofdpersoon juist aan het eind moet winnen. Dat is echte schrijfkunst en een zware technische uitdaging".
  Ik weet niet of je veel literaar leest maar er zijn echt heel veel boeken die jou wat dit betreft tevreden kunnen stellen.
  Er zijn zelfs enkele films uit de fabrieken van Hollywood die je hierin tegemoet komen dus....................

  Lijden maakt mensen dikwijls enorm sterk en leert mensen soms relativeren.

  Dewanand, hoe staat het verder persoonlijk met je ?
  Hopelijk gaat het je nu eens voor de wind !

  vriendelijke groetjes, John
  ----------------
  hier is die tekst van forum (geschreven door Dewanand)
  http://www.schrijven.org

  kijk eens naar de volgende tekst.

  'Wat mij opviel van Aboikoni was dat hij alles deed om een witte neger te zijn en zelfs weigerde om chocoladevla te eten, omdat hij dacht dat hij er zwarter van werd. Ik legde hem keer op keer uit, dat pigment een zegen van Krishna is en dat de meeste Hindoegoden gekleurd of pikzwart zijn. Helaas ontdekte ik steeds opnieuw dat Aboikoni de neger in zijn spiegeltjes hartgrondig haatte en dat hij zijn zwarte spiegelbeeld het liefst zou willen vergassen. Ik stond echt machteloos en voelde mij verdrietig, omdat hij de echte kracht van Blackpower niet wilde ontdekken.'

  (alle rechten voorbehouden van deze tekst van Hindoeschrijver Dewanand)

  Ik zelf ben Hindoestaans en ik geloof niet in racisme of discriminatie, want mensen zijn nu eenmaal verschillend. Deze snel geschreven tekst is nogal beladen, maar het is op harde feiten gebaseerd. Heel veel negers discrimineren zichzelf en haten hun uiterlijk.

  In ieder geval moet je als schrijver van een fictief proza verhaal wel beseffen dat je het recht heb op vrije meningsuiting en dat je alles taboeloos mag opschrijven. Het kan zelfs lachwekkend zijn als je steeds opnieuw een personage aanduidt met 'die slimme, lieve roetmop' Trouwens Aboikoni betekent 'die jongen is slim' in het Surinaams. Het kan paradoxaal zijn om Aboikoni juist de domste dingen te laten doen in een verhaal over Surinaamse negers.

  In fictie mag je alles, want niets kan wettelijk verboden worden. Zelf heb ik het echt te bont gemaakt in fictieve proza teksten en veel mensen zijn nog kwaad op mij.

  Mijn stelling is echter wel:

  racisme is natuurlijk en je moet er niet al te veel aandacht aan schenken. Discriminatie heeft soms zelfs voordelen voor de gediscrimineerde, hoe gek het ook klinkt. Pijn kan immers ook heilzaam zijn.

  Positief zou zijn om een zwaar gediscrimineerde hoofdpersoon juist te laten winnen aan het eind. Dat is echte schrijfkunst en een zware technische uitdaging.

  Lijden kan juist kracht zijn.

  Dewanand

  Reactienummer: 45

  Aan: dhr. Shailesh Biere
  Den Haag
  Nederland

  Onderwerp: invriezen vijftig miljoen moslims (tekst wfor1157)

  Kenmerk: L946.doc / Shailesh Biere, betr. wfor1157 invriezen moslims, online reactie / za100905

  Delft, zaterdag 10 september 2005

  Beste Shailesh,

  Ons misverstand betreffende tekst met offercode wfor1157 is nu opgelost zo te zien.

  Ik moet eraan toevoegen dat het invriezen van de vijftig miljoen moslims niet mag geschieden, voordat wetenschappelijk voor de volle honderd procent is aangetoond dat zij over honderd jaar opnieuw tot leven gewekt kunnen worden in dezelfde fysiologische toestand als tijdens het invriezen. Ik pleit dus niet voor het vermoorden of vergassen van vijftig miljoen moslims, zoals Adolf Hitler dit had toegepast op 5,1 miljoen Joden.

  Als Hindoe moet ik inderdaad een stapje verder nadenken, om grotere problemen te voorkomen. Hindoeistisch denken is in wezen futuristisch, waarbij harmonie met al dat leeft centraal staat.

  Wij moeten samen toch gaan werken aan een superoplossing van het moslimprobleem, in het belang van alle levende wezens. In wezen betekent dit dat wij Hindoes moeten groeien en anderen moeten stimuleren om ook verder te groeien. Immers vrede is een wederzijds groeiproces.

  Ik hoop dat ons misverstand nu bijgelegd is.

  Namaskar,

  Dewanand
  waldo@wanadoo.nl
  Kritisch Podium Dewanand
  http://www.dewanand.nl

  Ps
  Mijn eerste brief aan jou stuur ik via email. Het is digitaal ondertekend met kenmerk L946.doc in mijn administratie. Deze hele brief staat ook in mijn gastenboek en onder wfor1157 als mijn reactie op ons telefoongesprek van vanmiddag.  Reactienummer: 44

  Datum: 6 september 2005
  Naam: RW
  Onderwerp: Ik wordt lid van Al Qaide Nederland
  E-mail: **privacy**@yahoo.com

  Ik sta achter deze doctrine en ik wil erg graag lid worden. Vrouwen moeten gewoon eervol benaderd worden op hun voortplantingsfunctie. en Nederland moet gered worden uit de klauwen van Satan Uncle Sam.

  Uiteraard moeten beelden aanbidders onmiddelijk het land uit gedeporteerd worden, of bekeerd worden. Dus Waldo zeg maar: eshado la illaha illa allah, eshado mohammed Rasul allah!!

  Bekeer je nu want er is nog hoop.

  Groeten uit Qom Iran
  RW

  Noot Dewanand:
  op 6 september ontving ik een eerste aanmelding voor lidmaatschap van Al Qaida Nederland, zie zijn onderstaande mailtje. Dit eerste lid krijgt een stoomcursus tot officiele professionele staatsterrorist van Al Qaida Nederland. Iedereen die geld wil bijdragen voor de groei van ons terroristennetwerk kan mij mailen: waldo@wanadoo.nl

  Reactienummer: 43

  Datum: 23 augustus 2005
  Naam: Vrijestem
  Onderwerp: Suriname
  E-mail: privé

  Door Vrijestem (151.204.172.162) op dinsdag 23 augustus 2005 - 0:51:
  Admin: Wijzig bericht | Verwijder bericht | Verwijder Pagina | IP Ban

  Citaat uit artikel Dewanand: “De grote mensenroof van 1975” met Offercode art177 (rubriek Suriname)
  "Door het onafhankelijksheidskontrakt met Nederland, werd er bepaald dat alle mensen uit Suriname, een Surinaams paspoort zouden krijgen, en alle andere die op Nederland bodem bivakkeerden, een Nederlands paspoort. Feitelijk kwam het erop neer dat Nederland in één rake klap een heleboel nieuwe staatsburgers erbij kreeg, en in feite de grootste naturalisatie uit de geschiedenis legaliseerde. Maar ik beschouw het hele kontrakt als een roofovereenkomst, want de Nederlandse staat roofde een heleboel nobele burgers uit Suriname, en gaf er niets voor terug."

  ----------------------------------------
  Wat ze terug gaf was de dood en verderf van wat daarna volgende. De toescheidings overeenkomst was inderdaad een roof kontract tussen de Surinaamse en Nederlandse elite.....de rest mocht gewoon in het stof stikken.

  I will tell this story untill my last breath. The kingdom of the Netherlands committed a crime against humanity.

  E Pluribus Unum

  Reactienummer: 42

  Datum: 27 juli 2005
  Naam: Frans
  Onderwerp: RE: de Derde Wereldoorlog tegen moslims
  E-mail: privé

  Geweldig Dewanand. In theorie erg mooi. De praktijk is een andere zaak. In ieder geval zal ik een voorstander zijn van dit plan. Van ieder plan trouwens die ons mensen kan verlossen van die kanker...........Frans

  Reactienummer: 41

  Datum: 22 juli 2005
  Naam: awareness
  Onderwerp: Kritisch Podium Dewanand
  E-mail: privé

  Ik las de site met groeiende nieuwsgierigheid toen je schreef:

  " Het is in zekere zin ongelooflijk dat er in ons high tech tijdperk nog steeds oorlog gevoerd wordt vanwege religieuze waanvoorstellingen, doctrines en levensovertuigingen".
  "Voor mij is het opvallend dat geloof bijna altijd de rechtvaardiging is voor ongelijkheid tussen mensen. Deze ongelijkheid zorgt dan voor discriminatie en racisme. Soms ontstaat er zelfs blinde haat voor iedereen met een ander geloof." Al de bovenstaande feiten leiden min of meer tot de conclusie dat religie in feite een vorm van zelfbedrog kan zijn, want religieuze mensen zijn vaak uiterst bekrompen en voeren te vaak oorlog tegen andere mensen

  Ik ben het daar helemaal mee eens. Geloof verdeeld mensen. Er is altijd sprake van " wij" en " zij" . Ook ik zocht naar de zin van het leven en heb in allerlei geloofsvormen kernen van de waarheid gevonden, maar in allemaal ook heel veel onwaarheden. Als je moslim, of christen enz. bent, beperk je jezelf om zelfstandig na te denken en wring je jezelf in een keurslijf dat op den duur zeker gaat knellen.

  De schepper( god of allah enz) schiep de mens en de mens schiep religie. de schepper = eenheid, religie = verdeeldheid, dus in feite de manifestatie van de tegenpool van de schepper. In het dagelijks leven is de manifestatie van de innerlijke keus die de mensheid gemaakt heeft tussen verdeeldheid en eenheid duidelijk zichtbaar, namelijk : oorlog, haat en nijd , moord en doodslag, honger,armoede, enz. Kortom, de manifestatie van verdeeldheid.

  Ik was dan ook uiterst verbaast een paar regels verder te lezen dat je een hindoe geworden bent en dat het hindoeisme het beste geloof van de wereld is?!?!..?

  " Nu na twintig jaar ben ik gedwongen om eerlijk toe te geven dat ik een soort Hindoe ben, want de bekering tot dit geloof veranderde mij in een zuiver wezen op deze wereld."
  " Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik geloof dat het Hindoeïsme de oplossing is van alle wereldproblemen.
  Als de hele wereld zich fanatiek zou bekeren tot het Hindoeïsme dan zou de hele mensheid vreedzamer en zuiverder worden. Mensen zouden dan leren wat het hogere doel van het leven is en gelukkiger worden, wat tot veel minder problemen kan leiden"

  Dat klinkt hetzelfde als alle religieen die zeggen dat hun geloof het beste is!!! Ik snap niet dat je eerst het ene kunt zeggen (geloof brengt verdeeldheid) en vervolgens het tegenovergestelde aanhangen? Volgens mij ben je ongemerkt toch de weg van de religie ingeslagen.
  Religie brengt je niet tot een hoger doel.

  De schepper = eenheid, geen verdeeldheid/religie.
  De schepper is zo simpel, doch onmetelijk groot en heeft het ook heel simpel voor ons gemaakt. We hebben geen religie nodig om tot verlichting te komen. De schepper heeft geen religie nodig om de zijne tot zich te roepen.
  Verlichting, de reden van bestaan, is voor een iedereen binnen handbereik.
  Van jong tot oud van groot tot klein, man en vrouw religieus of atheist, Iedereen in de hele wereld heeft contact met de schepper in hun eigen taal en men heeft dagelijks contact. Zo simpel, en zo zacht, maar ook zo groot en machtig. En toch...... de mens (er)kent hem niet!
  Hoe kan dat!!!??? Men stapt er dagelijks overheen of schuift het aan de kant.

  " In the abbondance of water the fool is thirsty"

  Ook jij denkt nu zeker: " waarover heb je het!?" Als ik je het zou laten zien, zou je het zeker herkennen. want vele leringen van het hindoeisme vinden hierin hun grondslag. En zoals ik al zei: iedereen kent hem en toch ook weer niet. Maar of je het zou aannemen? dat weet ik niet.

  Het was een plezier de gedachte van een mede broeder/zuster te lezen. Ik zal zeker vaker een bezoek brengen aan de site

  vriendelijke groet,

  Awareness

  Reactienummer: 40

  Datum: 22 juli 2005
  Naam: Frans
  Onderwerp: De Derde Wereldoorlog
  E-mail: privé

  Hoi Dewanand,

  Wij krijgen gelijk omdat vadertje tijd dit telkens al aan het bewijzen is voor ons. Die Islam heeft al de hele tijd oorlog met de rest v/d wereld alleen willen ze de aangeboden handschoen niet oppakken. Daarvoor zal olie wel het hoofdmotief zijn. Nu het aan het escaleren is zullen de wereldleiders wel gaan moeten optreden. Er zal veel bloed gaan stromen maar die arabieren maken geen schijn van kans. Uiteindelijk verliezen wij gewone mensen allemaal aan het eind van die waanzinnig domme rit. De wereld heeft teveel mensen. De natuur geeft de passende uitweg.

  Zelfvernietiging. Niets is zo sterk als de natuur. Gelovigen zullen het wel weer de hand van GOD noemen. Die willen zich voordoen alsof ze de wijsheid in pacht hebben. Daarmee hoopt men dan de gedachte van de massa te gaan krijgen dat ze gelijk hebben. Niets is dommer dan de mens om zoiets doms te willen gaan geloven. Beter maar uit diepe eerbied voor het onbekende ZWIJGEN......................

  Moge het heilige zwarte stenen gaan regenen in Mekka

  Groeten frans

  Reactienummer: 39

  Datum: 6 juli 2005
  Naam: anoniem
  Onderwerp: berichtje voor je gastenboek
  E-mail: privé

  christen staan toch voor moorden en oorlogen tegen de mensheid: tegen de Joden, Negers, Indianen, Irak, Iran, Joegoslavië, Vietnam, Indië, India, Afghanistan, etc.

  Christen plegen oorlogen de gehele geschiedenis al toch om zo aan hun imperialisme te bouwen

  wie zijn al die moordenaars bij peter r. de vries en jambers en via al de media? nederlanders en belgen toch of hebben we het mis? wie deed apartheid en de slavernij en al die moorden, denk ook aan hitler..dat waren toch de christen ??

  christelijke geschiedenis: Kruistochten, Holocaust, slavernij, kolonialisme, kindermoorden, incest, gangbang, kinderporno, nog meer moorden (peter r. devries), racisme, het uitmoorden van indianen/joden/negers, apartheid, etcetra.

  Ze hebben als laatst Spanje, Frankrijk, Canada en Australië verpest, ze hebben daar een mooie naam achtergelaten, ze leven zich helemaal uit in deze landen en nu hebben deze landen geen respect meer voor Nederland.

  Overal waar Nederlanders komen verpesten ze de sfeer met hun stress en frustraties, en in hun land bedenken ze 10 miljoen regels tegen buitenlanders en uiteindelijk plegen Nederlanders de misdaad en gaan iedere keer vrijuit omdat hij/zij blond is, denk maar aan Brammetje Peper en Mabel 'Wisse' Smit. De Nederlanders frauderen ongestraft in de bouw, de fraude bij het sociale dienst en GAK, het onderwijs, ziekenhuizen, het openbaar vervoer en andere takken.

  Reactienummer: 38

  Datum: 25 juni 2005

  Naam: John

  Plaats: Rotterdam

  Onderwerp: Racisme, waarom is blanke altijd van hogere afkomst

  E-mail: privé

  Hoi Dewanand,

  Het is iets wat ik nog steeds niet begrijp. Ik ben gelukkig opgevoed door mensen waar altijd werd gezegd dat je niet in kleur moet denken en je mensen moet beoordelen op hun daden en niet op hun woorden. Dat is er echt bij mij ingepeperd. Helaas zie ik hier ook voortdurend onder hindoestanen spelen dat de lichter gekleurde mens meer aanzien heeft. Waarom wordt Miss India-Holland altijd gewonnen door halfbloedjes ?

  Waarom zijn de meest belangrijke acteur in Bollywood films altijd blank of haast blank. Kunnen donker gekleurde mensen soms niet acteren ?

  Het is zo verweven met mensen maar ik denk dat het nauwelijks iets met kaste-vorming te maken heeft. In Nederland is ook nog sprake van een vorm van kasten. De kinderen uit de ' hogere' milieus zullen zelden of nooit omgaan met kinderen uit 'lagere' milieus. Mensen kijken altijd hoog op tegen mensen die stinkend rijk zijn en als ik dan zeg dat je je behoort af te vragen hoe zij aan die rijkdom gekomen zijn dan hoor ik dat ik jaloers ben. Ik vind nog steeds dat grote verschillen in financien tussen mensen misdadig genoemd mogen worden. Niet iedereen hoeft hetzelfde te verdienen maar er mogen best grenzen gesteld worden aan de verschillen. Als de werkster zich op haar niveau kapot werkt is het dan rechtvaardig dat haar baas vanuit zijn luie stoel soms het 100-voudige incasseert ? Maar zolang mensen allemaal geilen op geld en de mensen die dit bezitten dan zul je ook nooit een verandering krijgen. Toen ik in mijn werk Staffunktionaris Automatisering werd stelde ik voor om deze baan te accepteren maar mijn salaris gewoon te houden voor wat het was. Ik was er tevreden mee en kon er mee rond komen en ik vond het salaris van deze functie niet rechtvaardig tegenover andere mensen op de werkvloer. Mijn werkgever kwam niet meer bij van het lachen en stak er jaren later nog de draak mee. Zelfs toen ik bekend maakte dat ik het salaris-verschil iedere maand weer overmaakt naar het Rode Kruis. Nooit zal iemand over zoiets nadenken maar het gelijk veroordelen als je geen behoefte hebt om veel te verdienen ben je minimaal gek.. Dat is onze maatschappij dus houden wij allemaal in zekere zin de kasten/standen in stand.

  groetjes, John

  Reactienummer: 37

  Datum: 13 juni 2005

  Naam: Nederlandse leerkracht

  Onderwerp: Nederlandse vrouwen

  E-mail: privé

  Via een site van een moskee die ik uit interesse voor enkele van mijn leerlingen bezocht heb, kwam ik bij deze site terecht. Wat schrok ik toen ik enkele artikelen las! Wat wordt de Nederlanse samenleving verschrikkelijk neergezet! In het artikel 'Cultivatie door de hoofddoek' wordt de Nederlandse vrouw omschreven als 'normloos, hoerig en overspelig' en wordt beweerd dat wij zomaar met elke man naar bed gaan.

  Hoe durft u dit over ons te zeggen? Wat een generalisatie! Ik ben zelf nog vrij jong en herken mijzelf totaal niet in bovenstaande beschrijving en met mij een heleboel andere vrouwen ook niet! Een gedeelte van de Nederlandse vrouwen gedraagt zich inderdaad zo, maar een heel groot gedeelte ook helemaal niet! Uw omschrijving is zeer eenzijdig en bevooroordeeld en maakt mij verdrietig. Door een dergelijk artikel te schrijven geeft u blijk totaal niet over enige kennis van de Nederlandse maatschappij te bezitten. Ik geloof zelf in Jezus en zal mij nooit zo gedragen als u omschrijft! Kent u de christelijke normen en waarden niet, waarop toch een heleboel zaken in onze maatschappij gebaseerd zijn?

  Ons, Nederlandse vrouwen, zo te beschrijven, dat is pas discriminatie!


  Reactienummer: 36

  Datum: 9 mei 2005

  Naam: Hindoestaanse jongen

  Onderwerp: dat weet ik niet meer?…….. Iets met mens ontbeerlijk?

  Geachte heer,

  moet ik u waldo of Dewanand noemen? En ik heb ook een vraag aan u, als je niet zodruk maakt over discriminatie, waarom maak je zoveel tijd voor schrijfprojecten en artikelen?
  Kom zeg je mag best voor je uiting van je gevoelens komen, tja ik vind wel dat jij en andere best mee met de tijd mogen. Tegenwoordig heb ik meer last van allochtonen, meestal de turken, marokkanen, antillianen en soms met de surinamers, dan de met autochtonen. Oke de achterlijke en neo nazis blijven labielen, daar kan je helemaal niks aan doen.
  Discriminatie is een virus, die moet bestreden worden, anders vallen er doden. Die zijn er al genoeg hededaags. En de kogel komt van beide kanten.

  En nog trouwens mijn familie vinden ""her raar""dat ik helemaal verwestert ben, Wat ik rare vind als ze moeite ermee hebben ga dan weg en ga naar de rimboe.
  Ook hebben ze indirect aan te merken dat ik meer met Nederlandse (blanke sorry voor dit woord) meiden omgaat, dan met onze zo ''fatsoenlijke hindu meiden'.
  Ya right.... tegenwoordig kunnen ze ook wel wat van. Ieder ras heeft zo'n zijn eigen verotte appels. Eigenlijk heb ik niks met onze cultuur mee te maken gehad in mijn leven. Het boeite me gewoon niet, sorry maar ik vind alle poes pas met welk geloof dan ook, een grote bullshit. Eigenlijk bedanken voor god, terwijl jezelf gedaan hebt. Of waar is god als men wordt gediscrimineerdt. Ik heb mijn fatsoen, normen en waarden.om iedereen in waarde te laten, maar sommige hebben blijkbaar geen waarde voor een ander. Ook wat je zei dat hindustanen elkaar niet helpen. Maar dat is de redenen waarom suriname wordt geregeert door de bosnegers. Die het land nog naar de Filistijnen brengen. Tja Hindustanen mogen best hard werken, maar het land blijft arm en onderontwikkelt. Ik hoop voor hen een beter toekomst liefst toch met een Hindustaanse leider. Tja ik ben toch een van mening dat er waar dan ook, op welk grond dan ook wordt gediscrimineerd. Ik voel zelf ook door mijn ouders dat, ik was verplicht met een Hindustaanse meiske te trouwen. Dan wil ik geen bolle of lelijke dan. Discriminatie!!!!

  Ik hou bij mijn standpunt, je hebt de vrijheid van eigen keuze, mijn ouders of geloof (die hebt ik wel de playboy) hebben geen betrekking wat ik ZELF wil. Maar de playmates wil ik wil, ook in Hindustani vorm. Chicky your life up.

  Adios Amigos,

  Hindoestaanse jongen have left the building


  Reactienummer: 35

  Datum: 9 mei 2005

  Naam: hindoestaanse jongen

  Stad: Haarlemmermeer

  Email: (privacy respecteren a.u.b.)

  Land: Kikkerlandje?

  Onderwerp: dat weet ik niet meer?…….. Iets met mens ontbeerlijk?

  Hi Dewanand,

  ik heb je stuk je gelezen over discriminatie van bepaalde rassen en in het bijzonder de hindustanen.

  Zelf ben ik van de Hindustaanse ras. Erg leuk en aardig, maar overal word je van gediscrimineerd. Dat kan van je ras zijn, je uiterlijk en te vergeten generalisatie. Tja laat we eerlijk zijn soms heb ik de pest pleuris als het gebeurt bij welk ras dan ook.

  Tja je noemde de blanken, maar in mijn levensbeschouwing zou ik maar zeggen heb ik mijn twijfels, de Marokkanen, turken en ander labiele volkje kunnen wel pap van.

  Maar ik kan wel zegen dat nu wel stukke verbeterd is voor de Hindustanen met betrekking tot de Nederlandse autochtonen. Maar wat ik al zei, het zit in overal. Als je niet goed uit ziet, dan wordt duidelijk niet de miss huppelkutje of als je zwart bent dan wordt je momenteel niet een minister of president in een overheersende blanke land. In de VS zie je nu vaker een niet blanke persoon op een hoge positie, het mag zijn militaire, de media of politieke achtergrond. Maar een president, wanneer is de vraag?………Moet je machtig zijn, zo machtig als Bush die blijkbaar geld en populariteit heeft bij de meeste in zijn land. Wanneer komt in ons land(Nederland) een gekleurde minister president die de knowhow en de ballen heeft om de volk en mijn exillentie Koningin der Nederlanden te woord kan staan?….

  En nog steeds zie je in sommige landen het nog steeds, dat NIET blanken, de kleurling word als een minder ras gezien. Zoals je zelf genoemd hebt men wordt als een domme aap geschouwd. Dan vraag ik me af wie de domme is, mensen die elkaar zitten te discrimineren heb ik het gevoel dat ze iets teveel tekort komen, laten we zeggen hersencellen misschien? Whahahahha, sorry het is zielig voor woorden.

  Momenteel heb ik de ambitie om mijn diploma BE op hoger onderwijs te behalen.

  Cijfers spreken boekdelen, je weet zelf dat als hindustaan je niet laat kennen om een onvoldoende te halen, je krijgt gedonder thuis(ouders) en het is slecht voor je karma(grapje). Maar over hindustanen gesproken, men leer goed, dus men is goed opgeleidt, dat betekent dat ze ook een goede baan hebben. Dit klopt zeker, we zijn beter geïntegreerd dan welk allochtone ras dan ook!!!!!! We spreken ook de taal beter en positioneren ook beter dan andere rassen die groeperingen vormen en een paar rechtse figuren de laan uit wijzen.

  Maar in de sport of de media, laat staan in de militaire positie? Ik bedoel ik ben gek van Formule 1(autosport), maar ik zie geen enkele Nederlandse persoon met een Hindustaanse achtergrond in deze sport. Het is een dure sport, maar je kan ontiegelijk veel geld en aandacht(Status Quo) krijgen. Dit jaar rijdt gelukkig een Indiër met dezelfde ras en geloofsuiting mee in deze

  elite sport. En dat is op verzoek van de organisator van deze sport zelf, reden?: geld, geld, geld en nog eens geld.

  India bouwt momenteel een circuit, die vervolgens vol moeten zitten met mensen die vervolgens ook scheel betalen voor de kaarten. En niet te vergeten de sponsoren, vooral de tabaksreclame, dat mag in Azië wel , in Europa deels niet meer.

  Ze kunnen echt zeuren dat Roken slecht is voor je gezondheid, maar racisme is erger, je wordt UITGEBUIT, GEMARTELD, VERGAST en niet te vergeten Minderwaardigheidsomplex krijg je ook ervan……. Komt dit ergens op een pakje staan? Vertel me graag. Ik weet misschien je antwoord: je lijkkist.

  Over media gesproken, zie je ook onze ras in de spotlights?… In Goede tijden, nee ook geeneens in de slechte tijden.

  Behalve voor een danootje reclame waar mensen stoelgang(poep)problemen hebben. FASCINEREND… boeiend, maar niet heus. Tja de reclame is wel multiculti, mooi zo, nog een verbetering dacht ik voor mezelf.

  Maar begin ik over The States weer, op CNN zie ik twee pracht dames ook van onze ras een indrukwekkende positie hebben.

  Bij iedere belangrijke momenten , van oorlog met Irak tot aan verkiezingen mogen zij dan als reporters mededelen aan de Amerikanen. Mooi, weer een leuk smoeltje op de TV….

  Wanneer komt mijn leuk smoeltje eens in de spotlights in dit kikkerlandje?

  Ik heb 1 ding aan mijn hoofd en dat is behalen van mijn opleiding.

  Tja en dan in welke richting kan ik en hebt ik de mogelijkheid om mezelf te ontplooien?….

  Militaire banen, mmmmmh ik weet niet. Je hoort soms indianen verhalen…..

  Ik heb nu een mogelijkheid om toch mijn doelstelling te kunnen behalen.

  De koninklijke luchtmacht zoekt naar vliegers met dezelfde eisen en competenties die ik ook beschik.

  Maar beschik ik wel wat ze zoeken? Is Nederland wel de land van multiculturele aspecten? Gelijke rechten en plichten.

  Je weet wel wat ik bedoel van mijn bovenstaande vraag. Tja we leven in anno 2005.

  Anno vorige eeuwen weten we wel wat er is gebeurt. Kunnen de mensen wel van hun fouten leren? Misschien willen sommige dat wel niet.

  De tijd zal het leren…….. maar van deze gruwelijke fouten van gebeurtenissen van uitbuiting, marteling, vergassing en minderwaardigheidscomplexen zullen we maar eigenlijk nooit meer vergeten met als doel dit nooit meer doen.

  De groeten,

  Hindoestaanse jongen

  Het leven zit vol verrassingen, wat er ook gebeurt…………


  Reactienummer: 34

  Datum: 16 april 2005
  Naam: Hindustan
  Email: (privacy respecteren a.u.b.)
  Onderwerp: Hindoe Mega Mandir
  Door HINDUSTAN (213.84.223.173) op zaterdag 16 april 2005 - 1:08: Wijzig bericht

  Mi gado ik heb echt gelachen hoor!

  Je legt de vinger op de zere (zeg maar gerust zwerende) plek, ik hou daarvan.

  Bepaalde zaken die je opnoemt gebeuren idd.
  Dat je dat subjectief verteld zorgt voor sommige overdrijvingen, maar buitenproportioneel zou ik je voorbeelden ook weer niet noemen.

  Wat je doet kan je ook opvatten als vuile was buitenhangen, zwart maken vind ik te ver gaan.
  Je bent erg zelfkritisch en noemt jezelf Hindufundamentalist. Dat wil ik wel geloven dat je dat bent.

  Ik vind wel dat je soms te ver doorschiet, bijv. in je omschrijving van verschillende zaken waar je dan in mijn ogen een beetje generaliseert.

  Maar wat betreft die megamandir...ik heb er ook al wat vage berichten over gelezen.
  Dat kan idd. niet de bedoeling zijn dat er zich op zaterdag het Sodom en Gomorra afspeelt op de dansvloer, en op zondag gebeden wordt op (bijna) diezelfde plek.
  Het is meer een product van ijdelheid en schijnheiligheid, dan een werkelijk religieuze behoefte.
  Want echte Hindustanen maakt het niet uit waar ze bidden, en hoeven het ook niet te showen in volle oorlogssterkte met compleet modelgezin aan anderen hoe vaak ze naar de mandir gaan.
  Die hebben hun mandir ook thuis.


  Reactienummer: 33

  Datum: 13 april 2005
  Naam: Radovan
  Email: (privacy respecteren a.u.b.)
  Onderwerp: (leeg)

  Heel interessant dat haat stuk van je. Je kan wel merken dat je een minderwaardigheidscomplex hebt opgelopen hoor. Je walgt van jezelf als je in de spiegel kijkt waarschijnlijk. Geheel begrijpelijk hoor. Ik zou er ook een eind aan maken als ik zwart zou zijn of iig een hekel aan blanken hebben. immers men haat datgene wat men wilt zijn of datgene wat men wilt hebben diep van binnen. In mijn ogen zijn die daden van de blanken dan ook niet meer dan de realiteit zoals die moet geschieden. Indien blanken niet superieur zijn aan niet-blanken hoe kan het dan dat blanken altijd de baas zijn, altijd winnen en altijd aan het langste eind trekken als de welvaart wordt uitgedeeld????

  Blanken zijn beter in oorlog dan niet-blanken

  Blanken zijn slimmer dan niet-blanken (is wetenschappelijk aangetoond)

  Blanken zijn mooier dan niet-blanken(vooral de vrouwen hebben een aantrekkingskracht op niet-blanken, wat ook weer een kwalijke zaak is omdat er veel te veel blanke hoeren zijn die een zwart piemel in hun buik toelaten, gevolg is iig geen blanke kinderen) Zo'n vrouw is dus niet alleen schuldig aan het zijn van een hoer maar ook aan ondermijning en het kapot maken van het Europese ras, zo'n vrouw moet dus tot verantwoording geroepen worden. gelukkig doen vele niet-blanken mannen dat en mishandelen zo'n vrouw of erger. nooit afgevraagd waarom zo weinig blanke mannen daar geen problemen mee hebben...omdat ze het verdienen. het gaat immers niet om kwantiteit maar om kwaliteit. Vroeger ging het om kwantiteit, net zoals nu bij de islam. Maar sinds we uitvindingen als het geweer en de atoombom hebben hoeft het niet meer want als het uit de hand loopt dan passen we gewoon weer de oude truc toe. daar zijn we immers erg goed in zoals je zelf zegt. Geen ander ras is zo goed in georganiseerde en systematische uitroeing als de blanken.Dat staat dus ook op de agenda, dat heb je goed gezien.

  Kortom deze planeet is van en voor de blanken. Alle niet-blanken zijn er ter vermaak en uitbuiting.


  Reactienummer: 32

  Datum: 12 februari 2005
  Naam: Tom Thomas Maine
  Email: (privacy respecteren a.u.b.)
  Onderwerp: Uw werkstuk/ site

  Geachte heer Dewanand,

  Ik wil u bedanken voor het verhelderende stuk dat u heeft geschreven. Ik vond het leerzaam en vermakelijk. Ook uw schijfsteil ervaar ik als open en prettig. Kortom een heldere uiteenzetting. Bovendien hoop ik dat het u heeft verlost van uw demonen. Inderdaad, het collectieve minderwaardigheidsgevoel onder de zwartmens moest maar eens aan zijn einde komen. Evenals de discriminatie van de zwartmensen onderling. Ik vind het ook prettig en dapper dat u eens dat blanke socialistische taboe doorbreekt en luid en duidelijk aangeeft dat discriminatie ook onder niet blanken voor komt, en niet zo’n beetje ook. Er is zelfs sprake van racisme.

  Ik heb me sedert langere tijd verdiept in de biologische duiding van rassen en hun onderlinge verschillen. Dit is nogal een taboe moet u weten… Men vind het volstrekt acceptabel dat er binnen een dierenras ook subrassen en soms zelfs subsoorten bestaan. Ieder met zijn eigen specifieke eigenschappen en kwaliteiten. En uiteraard zijn minder sterke punten. Dat zou om welke mysterieuze reden niet opgaan voor de dierensoort mens. Ik vind dat vreemd. Alle specifieke rassenkenmerken in overweging genomen hoop ik, wellicht met u, dat wij als mensen flink aan kruisbestuiving gaan doen. Mijn inziens is dit namelijk de volgende stap in de evolutie. Dat lijkt mij zelfs volstrekt logisch. Alleen op deze manier zullen wij elkanders genetische sterke punten kunnen erven en uitgroeien tot een perfect op alle omstandigheden toegerust dierensoort. Ik geloof er dan ook beslist niet in dat de mens de kroon op de schepping cq evolutie is. Verre van dat. Dan komen er nog andere diersoorten eerder in aanmerking. Ik noem bijvoorbeeld eens de walvisachtige en dan met name de dolfijnen.

  Ik wil ook een opmerking maken over de verontwaardigde reacties die u krijgt. Wat persoonlijk snap ik niet helemaal dat men er zich zo ontzettend druk over kan maken en er zo ernstig opin gaat. Zowel zwart als blank ! Ik zie de satire wel, maar ook de kern van waarheid in uw betoog. Ik ben dan ook van voornemens, uiteraard met uw toestemming om een verwijzing te maken op mijn weblog naar uw werk. Laten we het erop houden dat de mensen die met een rood aangelopen hoofd uw werkstuk lezen en kennelijk ook lucht moeten geven aan hun verontwaardiging inderdaad wel eens met een binair brein naar uw werk gekeken hebben. Hetgeen op zichzelf ook alweer reden tot vermaak is.

  Ik bedank u voor het feit dat u mij kostelijk vermaakt heeft, en misschien zelfs wat heeft geleerd. Ik wacht geduldig uw toestemming af om uit uw werk te mogen citeren en een verwijzing in een log op mijn weblog naar u te mogen maken.

  Het gaat u goed,

  Mvg,
  Tom Thomas Maine {Blank !}


  Reactienummer: 31

  Datum: 4 februari 2005
  Naam: Reza
  Email: (privacy respecteren a.u.b.)
  Onderwerp: Ernstige kritiek op jouw idealen

  Luister: Ik denk dat het op een foutieve mening berust om de gehele islam over een kam te scheren. Islam is net zoals Christendom, Jodendom een religie. Hindoeisme plaats ik hier bewust buiten omdat dit niet een maar een verzamelnaam is voor duizenden religies.

  Misschien heeft de islam in het verleden foute dingen gedaan, maar dat wil niet zeggen dat alle aspecten van elke tijd van de islam fout zijn. Heb jij Mohammed gekent? nee, hoe kun je dan zulke oordelen vellen over de grote profeet binnen de islam. Wist je dat binnen het hindoeisme pariah's en sudra's de Veda recitaties niet mochten horen. Hoorden ze het wel dan werden werden hun oren verminkt door er vloeibaar metaal in te gieten.

  Ikzelf ben recentelijk Shia moslim geworden in Iran. Ik sta volledig achter de leer en ik kan me soms mateloos ergeren aan hoe er alleen naar de zwarte kant van de islam wordt gekeken door de media in het westen en jullie hindoes.

  Ik zie de islam als mijn ware geloof en ik kan daar alle vrede in vinden die ik nodig heb. Islam is geen religie die haat predikt, Islam predikt de goddelijke liefde en dient ook zo behandeld te worden. Alle terroristische groeperingen die de meest vreselijke dingen uithalen zijn vaak afkomstig van de engelsen zelf, of de engelsen hebben hier invloed op gehad. Zoals de deobandi school en de Wahabieten ( grootste oorsprong van het moslim extremisme)

  Ik denk dat we in deze tijd op onze hoede moeten zijn voor het echte kwaad in deze wereld. Namelijk de begeerte en de dorst naar het leven als een beest, en in de tussentijd heel hard moeten werken om deze beestachtige instincten na te kunnen leven. Er moet wat gedaan worden aan het grootschalige materialisme wat zijn oorsprong heeft in Amerika. Ik zie dit als de gezamelijke vijand van alle religies waarbij het er toch om gaat om als mens los te komen van de aardse geneugden.

  Mijn excuses dat ik niet zo goed schrijf, maar het gaat hier om de boodschap die ik wil overbrengen. Ik hoop dat je het met alle diepgang zult lezen en er over na gaat denken.

  Groet, Reza


  Reactienummer: 30

  Datum: 28 december 2004
  Naam: F. P.
  Email: (privacy respecteren a.u.b.)
  Onderwerp: Gevaarlijke onzin

  hey Dewanand,
  je bent hier in Nederland zeer gevaarlijk en debiel bezig, met je domme en achterlijke waandenkbeelden over de Nederlanders, met het zogenaamde blanke ras, in jouw ogen tenminste, en de moord op Pim waar je nogal mee in je nopjes bleek te zijn.......!!!!!!! ben je voor het gemak vergeten dat wij Nederlanders jullie niet gevráágd hebben om hier naartoe te komen...?? dat jullie dat zélf puur uit winstbejag hebben gedaan...??
  Flikker dan godverdergodver. óp uit ons van oudsher blanke Nederland...téring allochtoon....debiel...rót weer op naar je thúisland als je het hier niet bevalt, ga hier geen allochtonen op zitten te ruien, die zijn al gek genoeg van hun zélf....mede door inteelt...(daar krijg je, en dit is bewezen, alleen maar debieltjes van).
  Ik heb je in ieder geval nu mede hoogstpersoonlijk van Freespeech afgelazerd....opruiende, debiele, psychopathische allochtonen zoals jij moeten gewoon óprotten van de westerse site's en forum's....en het liefst en voorál uit ons land.....!! jullie vormen een gevaar voor ons Néderland en jullie vormen voorál een gevaar voor de normale westerse samenleving...!!
  GEGRÓET..!!!

  Reactienummer: 29

  Datum: 22 november 2004
  Naam: Sevdiya

  Onderwerp: besnijdenis vrouwen (zie artikel in islam rubriek)


  Besnijdenis van vrouwen is een typische Islamitische uitvinding en het enige doel is om de moslimvrouw totaal te onderwerpen aan de wetten en regels van Allah en de moslimman. Dankzij de brute en zelfs groffe onderwerping van de vrouwen in het Islamitisch geloof, is het tot op de dag van vandaag een feit dat het geboortecijfer van moslimgemeenschappen in alle uithoeken ter wereld abnormaal hoog is.

  dit heb ik gelezen op uw site. ik wil u mededelen dat dit niet klopt en dat het besnijden van vrouwen niet bij het islamitische geloof hoort. nergens in de koran zult u dit tegenkomen. mijn verzoek aan u is om uw tekst te corrigeren.

  groetjes Sevdiya


  Reactienummer: 28

  Datum: 29 oktober 2004
  Naam: Asha

  Onderwerp: Reactie op reactie 27 van Shalinie


  Hoi Dewanand,

  Zo een reactie had jij misschien ook verwacht. Dat denken ze tenminste. Ze begint gelijk hoe ze een goede band heeft met haar familie.
  Maar als je goed om je heen kijkt is het sociaal gedrag van de hindoestaan beperkt tot hun naasten, voornamelijk. ouders broers en zussen. Daar is gelijk waar ze aan denken. Verder kunnen en doen ze niet! Dus als ze een standbeeld moeten plaatsen dan is het of van de moeder of de vader
  (ha,ha.).
  Ik heb geen zin om te reageren, maar waarom doe jij het niet. Jij hebt altijd commentaar over het aso gedrag van de hindoestaan? Jij als "familieloze" kan het beste hierop reageren. Ze moeten dat inzien. Hoe iemand dat ervaart die geen familie heeft.
  Als je haar vraagt op welke hindoestaan uit het verleden ze trots is, zal ze moeite hebben, want iedereen denkt dan aan zijn eigen ervaringen met die persoon en niet aan het algemeen belang.

  Dat is bekrompen denken.


  Reactienummer: 27

  Datum: 28 oktober 2004
  Naam: Shalinie

  Onderwerp: Reactie op reactie 25 van Asha


  Hoi (bedoeld voor Asha uit reactie 25),

  Ik wil graag even een reactie geven op reactienummer 25 “Asha” (van 20 oktober 2004)

  Ik ben zelf ook een hindoestaan, maar wat jij schrijft is onzin… ik geef toe dat er inderdaad hindoestanen zijn met zo een gedragspatroon, maar die gedragspatroon vind je in elke volksoort.

  Je zult vast een aantal ervaringen hebben gehad, waarom je zo negatief bent over hindoestanen.

  Jij doet precies wat een ander ook doet.. het is een handje vol die het doen en de rest krijgt de naam. Dat is oneerlijk.. Begrijp heel goed. Hindoestanen leven juist in harmonie. Kijk maar om je heen. Waar vindt je het dat je ouders altijd in beeld blijven ondanks dat je uit huis bent.. zij laten jou als kind niet stikken, neeeeeeee, in tegendeel.. zij steunen jou door dik en dun….. en dan kan je van je (in de toekomst) van je kinderen ook verwachten…. De waarden en normen, als deze goed door je ouders zijn overgdragen aan jou (wat al eeuwen oud is en nog steeds hetzelfde is) dan weet je ook wat het is om een hindoe te zijn…..

  Dus nogmaals, het is pure onzin wat je schrijft in je bericht van Reactienummer 25 !!
  - of het zijn een aantal die zo zijn
  - of het komt door een situatie van je hebt meegemaakt
  - of het komt door je leefomgeving……..

  Maar ik zeg je, dat je niet alle hindoes over de zelfde kam mag scheren….. one for all and all for one……

  Shalinie


  Reactienummer: 26

  Datum: 27 oktober 2004
  Naam: kion
  Onderwerp: besnijdenis en agressie

  Uw artikel "Besnijdenis komt uit India" zou u, als het artikel klopt, mijns inziens naar krantenredacties moeten sturen. Ik heb zelf steeds het idee gehad dat er een verband bestaat tussen het agressieve aso-gedrag van bepaalde bevolkingsgroepen (in Nederland en in de rest van de wereld) en het feit dat juist bij deze mensen besnijdenis consequent wordt toegepast. Uw artikel is zeer verhelderend. Ik hoop dat u de informatie actief zou willen verspreiden.

  Reactienummer: 25 (zie reactie 27 en 28

  Datum: 20 oktober 2004
  Naam: Asha
  Onderwerp: betr: ziek

  Beste Dewanand,

  Als je een bepaald doel voor ogen hebt, zou ik je een goed advies kunnen geven. Ga gewoon ervoor en kijk niet om. Een hindoestaan kent geen respect voor een andere hindoestaan. Elkaar afbreken is het enige dat ze kunnen. Dat ene karakter/eigenschap mogen ze van de neger leren.

  Het enige waarop je niet moet wachten is een positieve reactie van enige hindoestaan, want die zul je niet krijgen. Onderling zijn ze gewoon 'lullig' kritisch.
  Het is geen onderontwikkelde groep, maar een slechte eigenschap van een doorsnee hindoestaan. Ik denk dat je nu zult begrijpen, waarom de negers in Sur. overal beelden van hun eigen mensen laten plaatsen. Ook al zijn ze niets waard geweest, zijn ze trots op elkaar. Maar de hindoestaan gaat zoveel kritiek leveren, dat er nooit een beeld van een hindoestaan wordt geplaatst. Elkaar waarderen kennen ze niet. Ze kijken alleen wat hij/zij niet goed heeft gedaan. Zo kennen we ze en niet anders.

  Dus als je rustig wilt doorgaan niet voorleggen aan andere hindoestanen, want je weet wat je als antwoord krijgt. Gewoon doen wat je denkt dat goed is!! En reken alsjeblieft niet op steun!!! Die zul je NOOOOIIIT krijgen.

  Goede dag en wens je sterkte!!!


  Reactienummer: 24

  Datum: 8 oktober 2004
  Naam: Sabrina
  Onderwerp: Religie en cultuur (Antwoord van Sabrina aan Dewanand)

  Zie reactienummers 22 en 23


  Dank je wel voor de uitgebreide reactie op mijn vraag.

  Het geeft mij weer wat meer inzicht in het leven van mijn broer en dat ik hem weer handvaten kan geven.

  Mocht ik nog brandende vragen hebben dan zal ik er zeker gebruik van maken om je te mailen.

  Groetjes Sabrina


  Reactienummer: 23

  Datum: 3 oktober 2004
  Naam: Dewanand
  Email: waldo@wanadoo.nl
  Onderwerp: RE: Religie en cultuur (ANTWOORD van Dewanand op vraag van Sabrina)

  Zie ook reactienummers 22 en 24 (mails van Sabrina aan Dewanand)


  geachte Sabrina,

  cultuur is nogal moeilijk te definieren. Veel mensen ontwikkelen een bizarre subcultuur met allerlei rare gewoonten en gebruiken.

  als ik de kwestie van adjit analyseer dan vallen de volgende zaken op:
  geen rundvlees eten: dit wijst op een Hindoeistische cultuurinvloed. (noot: Hindoes eten geen rundvlees, uit respect voor de koe)
  haren scheren: dit wijst op een hindoeistische invloed.
  moeder beschouwde hem als zoon van de duivel: dit duidt op satanisme, maar is wellicht een doodgewone vorm van geestelijke kindermishandeling.
  besnijden: dit duidt op een islamitische invloed.

  het is voor mij duidelijk dat de ouders, oftewel moeder van deze jongen behoorlijk in de war was en allerlei dingen geloofde, waar een normale nederlander geen boodschap aan heeft.

  mijn conclusie mbt tot het geloof of de cultuur van de ouders van deze jongen: de moeder leefde in een religieuze waanwereld en mixte elementen uit verschillende culturen en religieen. zij kreeg geen steun van beedigde geestelijken en verzon alles zelf. maar er speelde ook een haat voor het ontwikkelingsgestoorde kind een rol, wat duidt op moederlijke haat voor een geestelijk onderontwikkeld kind. dit laatste komt neer op kindermishandeling en het kind heeft hierdoor een trauma opgelopen.

  ik zou u adviseren om deze jongen duidelijk te maken dat hij zich normaal moet ontwikkelen zoals elke gewone nederlander. het is beter als hij niet besneden wordt, want dat veroorzaakt een diep geestelijk trauma voor elke jongeman. volgens mij is het beter om hem normaal nederlands op te voeden en hem te stimuleren om afstand te nemen van zijn culturele achtergronden. als hij ouder en volwassener is dan kan hij zelf nadenken en zelf iets kiezen wat voor hem het beste is.

  het belangrijkste voor adjit is nu om objectief te leren nadenken over goed en kwaad. dit is iets wat elk normaal kind moet leren. op latere leeftijd kan het kind dan zelf boeken lezen en zelf kiezen. adjit moet steun zoeken in zijn nieuwe leefomgeving om de jeugdtrauma's te overwinnen. hoe eerder hoe beter. en ik zou hem ook dringend adviseren om afstand te nemen van zijn natuurlijke moeder, om een eigen zelfstandig individu te worden. dit klinkt hard, maar het kan voorkomen dat zijn moeder hem verder lastig valt met haar rare geloof, dat nergens op gebaseerd is.

  in het HIndoeisme is het heel belangrijk om zelf te leren kiezen wat goed en slecht is. elk kind moet opgevoed worden als sterk individu om de eigen zelfstandige denkwereld maximaal te ontwikkelen en de eigen intelligentie goed te ontwikkelen. dit is niet anders dan een gewone nederlandse opvoeding. deze overeenkomst is een van de oorzaken van de perfecte aanpassing van hindoes in Nederland.

  ik hoop dat mijn visie helpt om uw probleem met adjit op te lossen. als u nog verdere vragen heeft kunt u mij altijd benaderen. het is jammer dat kinderen heel vaak het slachtoffer worden van hun ouders en levenslang de littekens daarvan moeten meedragen. het belang van het onvolwassen kind moet centraal staan.

  met vriendelijke groet,

  Dewanand


  Reactienummer: 22

  Datum: 3 oktober 2004
  Naam: Sabrina
  Onderwerp: Religie en cultuur (VRAAG van Sabrina aan Dewanand)

  Zie reactienummers 23 en 24


  Geachte heer of mevrouw Dewanand,

  Ik vind dat U een hele interessante site heeft en leerzaam.

  Door mijn familie en mijn opleiding, HBO-Sociale Pedagogische Hulpverlening, kom ik in aanraking met verschillende culturen.

  Moslim, hindoestaan-surinaams en ik denk Winti-cultuur.

  Ik ben nu bezig me te orienteren in de cultuur van mijn jongste broer (18 jaar en geadopteerd).
  Ik kan er maar niet achter komen wat de cultuur en religie van zijn (natuurlijke) moeder is. Misschien bent U in staat mij daar meer duidelijkheid over te geven. Ik heb een aantal voorbeelden van zijn jeugd waardoor U mij wellicht kunt vertellen wat zijn cultuur en religie is.

  Zijn moeder en vader zijn geboren in Suriname. Mijn broertje Adjit is geboren in R'dam en is de helft van een tweeling en heeft de eerste 2 jaar bij zijn moeder gewoond. De vader is niet in beeld en zijn moeder is niet getrouwd. Toen hij tijdelijk bij ons kwam wonen, (omdat er sporen waren van mishandeling) kregen we een aantal richtlijnen mee voor zijn opvoeding.

  Hij mocht geen runder vlees eten en droeg een zwarte steen om zijn nek. Zijn moeder beschouwde haar zoon als kind van de duivel (of bezeten).

  De video film die ik gezien heb, van beide jongens, was een ritueel. Hun haren werden geschoren en de afgeschoren haren werden in een baldeeg gekneed. Mijn broertje kreeg geen aandacht van zijn omgeving en werd alleen in de kamer achter gelaten terwijl zijn broer met liefde omringt werd.

  Op 8 jarige leeftijd wilde zijn moeder hem laten besnijden maar dat wilde hij zelf niet. Het was voor ons (als Nederlands christelijk gezin) ook moeilijk om hem uit te leggen waarom dat nodig was.

  Omdat het lang geleden is dat ik zijn moeder gesproken heb en hij zelf ook weinig contact met haar heeft heb ik niet de mogelijkheid om te vragen wat haar cultuur en religie is.

  Dat Adjit anders was dan zijn broertje, en dat er iets "vreemds" aan hem is kan ik niet ontkennen. Als kindje van 2 1/2 was hij emotioneel gestoord. Op latere leeftijd blijkt dat hij autisme heeft en dat zijn gedrag, dat anders is, daar mee te maken heeft.

  Ik hoop dat U mij wat duidelijkheid kan verschaffen zodat ik mijn project op school, transculturele hulp en dienstverlening, een betere invulling kan geven. En ik hoop dat ik mijn broetje duidelijkheid kan verschaffen over zijn roots.

  Dank je wel, en ik hoop tot spoedig.

  Vriendelijke Groet,

  Sabrina


  Reactienummer: 21

  Datum: 23 september 2004
  Naam: Aarti
  Onderwerp: Mijn complimenten

  Goede middag mensen van de redactie,

  Ik ben Aarti, ik ben 27 jaar...en lees jullie site regelmatig. Ik wilde alleen mijn complimenten geven voor jullie site. Erg informatief en veel tips. Het zijn tenminste menselijke zaken en dingen waar men ook wat aan heeft. Geen onzin over waar er bijvoorbeeld weer een dansavond zal zijn. Lekker belangrijk. Hier heb je tenminste wat aan. Bijvoorbeeld opheldering en uitleg over bepaalde zaken wat in Bhagavad Gita staat vermeld. En de studietips vind ik geweldig. Ik heb daar echt wat aan. Thanks.

  En ik zal zeker bij een moeilijke vraag, tijdens mijn studie, een beroep op jullie doen. Gigigi.

  Bye.
  Aarti.


  Reactienummer: 20

  Datum: 23 september 2004
  Naam: Sharda
  Onderwerp: RE: verzoek vragen Hindoeisme

  Bekering tot hindoeisme:

  Ik ben geen hindoe-kenner ofzo.

  Maar zoals ik het ervaar en begrijp is hindoe-dharma een levensfilosofie, een leefwijze.
  Niemand hoeft zich te bekeren tot hindoeisme. Woorden als bekeren, proclameren en propageren zijn vreemd voor de sanatandharm leefwijze.

  Je moet volgens deze leefwijze mens, plant, dier en natuur in evenwicht houden.
  Een terrorist is zijn evenwicht kwijt, kent de waarde van het leven niet meer.

  Een terrorist moet eerst de waarde van het leven zien te begrijpen, Oorzaak en gevolg van omstandigheden. Dit heeft niets te maken met geloof.

  Sanatan filosofie is universeel, geen enkel levend wezen ontkomt eraan. Wat voor geloof een mens ook mag hebben. Als je je niet houdt aan die wetten van de natuur wordt je gestraft. Velen zullen niet begrijpen waarom dingen in het leven gebeuren maar alles heeft een oorzaak. Dit is volgens mijn ervaring de Hindoe filosofie.

  Wanneer is iemand Hindoe: Nou zodra je geboren wordt heb je al te maken met de Sanatan Dharm. De wetten der natuur.
  Het hele universum is Hindoe(sanatan).
  Dat je geboren bent zegt al dat je Sanatan bent. Wat voor beweging of stroming je aanhangt in het leven staat los ervan.

  Je moet evenwicht in je leven brengen en de wetten der natuur gehoorzamen(tenminste proberen).

  Dit is mijn mening

  Have a nice day
  (Sharda, een Hindoemeisje)


  Reactienummer: 19

  Datum: 31 augustus 2004
  Naam: Sunny Tewari
  Email: sunnytewari@hotmail.com
  Onderwerp: De elektronische pandit

  Vrouwen hebben ongetwijfeld dezelfde mentale capaciteiten als mannen. Mijn instelling is nee, want een man kan niet menstrueren beide kunnen in geen enkele situatie gelijk zijn.

  Eén methode is om de pandits te verplichten om goed Nederlands te leren praten. Mijn instelling is hier ook nee, als je heb over het Hindu dan moet er geen enkele taal een belemmering zijn. U heb over het heden ik heb over de grondlegger van alle talen. Alle talen zullen vergaan behalve dev vani blijft in het heelal. Dus het licht aan hindoestaanse jongeren en niet iemand die het basis beheert. De omgeving kan een mens beinvloeden en niet een taal. Als iemand zich voel dat hij of zij een hindu is dient zij of hij de taal goed te beheersen. Al woon je in Amerika of in Europa. Men moet zijn Identiteit NOOIT verliezen voor een andere taal of voor een andere land. De taal goed beheersen is onze Identiteit en niet het kleur. Ieder mens op aarde kan Hindi veel sneller leren dan zijn eigen taal, want Hindi zit in de mensheid zelf. Het zit in hun genen. Ieder mens is afkomstig van die ene waaruit tridev komen en gaan.

  Mvg.
  Sunny Tewari


  Reactienummer: 18

  Datum: 15 juni 2004
  Naam: Tonny
  Email: stippy.post@hetnet.nl
  Onderwerp: Gastenboek

  Hallo,
  hiermee wil ik reageren op reactienummer 16 van Hans Bicker.
  Ik vraag me n.l.af waarom het toch vaak dezelfde groepen allochtonen zijn die wegens overlast in het nieuws zijn.Vult U zelf maar in welke ik bedoel.
  B.v. hoor je NOOIT dat Hindoestanen, Surinamers, Indonesiers of Chinezen overlast veroorzaken, sterker nog menig Surinamer spreekt beter Nederlands en is beschaafder in optreden dan menig autochtone Nederlander.
  Hoe zou dat komen? Innerlijke beschaving?
  Tonny

  Reactienummer: 17

  Datum: 3 juni 2004
  Naam: Avinash
  Email: awinasz@wanadoo.nl
  Onderwerp: Gastenboek

  Namaskar Devanand,

  Ik heb je webstek ontdekt en verschillende artikelen (eerst vluchtig ) doorgelezen. Heel interessant. Met heel veel ben ik het niet eens , maar andere dingen wel. Ik ga eens alles op mijn gemak lezen en mijn mening en visie geven. Uit alles blijkt een groot zelfbewustzijn en een creatieve geest. Dat is iets wat ik zeer bewonder.
  Je hoort nog van me.

  Groeten
  Avinash


  Reactienummer: 16

  Datum: 13 april 2004
  Naam: Hans Bicker
  Email: hbicker@cura.net
  Onderwerp: Marokkaanse terreur tegen Haagse Hindoes

  Beste Dewanand,

  Ik geloof niet dat je de situatie in India kunt en mag vergelijken met die in Nederland. Het kastesysteem is onderdeel van de Indiase cultuur, niet van de Nederlandse.

  Dat Marrokaanse jongeren mensen met het Hindoe-geloof lastig te vallen heeft alles te maken met de situatie in India en Pakistan. Nogmaals, deze zaken horen niet in Nederland thuis. Het is een gigantische vergissing geweest van Nederlanders dat ze dachten dat zij allerlei verschillende culturen konden binnenlaten of -halen, aardsvijanden soms van elkaar, en dat in hun land allemaal wel onder controle konden houden. Je kunt nu eenmaal niet allerlei mensen met totaal verschillende opvattingen naast elkaar zetten. Dat vraagt om problemen.

  Ik heb medelijden met de Nederlanders dat ze dat niet eerder hebben ingezien.

  Succes


  Reactienummer: 15

  Datum: 3 april 2004
  Naam: Shalinie Sadal
  Email: shaliniesadal@wanadoo.nl
  Onderwerp: Wanneer is iemand Hindoestaan?

  Hallo dewanand,

  ik wil graag een reactie geven op je vraag stelling.

  ik zie mij zelf als een hindoestaan. mijn voorouders komen namelijk uit India. het feit dat ik in suriname geboren ben en als baby van 2 1/2 jaar naar Nederland kwam, maakt nog niet uit dat ik geen hindoestaan ben. mijn moeder in geboren in Guyana, mijn vader is daar ook geboren maar is groot gebracht in Suriname. Hij is 3 jaar geleden overleden. Hij sprak vloeiend hindi, mijn moeder daarintegen spreekt gebroken engels......

  Thuis hebben mijn ouders altijd Nederlands met ons gesproken. Dit komt omdat mijn vader vond (en hij stamde af van de oude stam, en daar bedoel ik dan mee dat hij streng was) dat wij in Nederland wonen, en dus Nederlands moeten praten. Ja, ik net als jij kan ook niet zo goed hindi praten (al hoewel ik heel goed een hindi film zonder ondertiteling kan kijken).

  Mijn vader zei altijd, niet omdat je hier in Nederland groot ben geworden, ben je geen hindoestaan »» in tegendeel..... Hindoestanen, waar we ook ons vestigen in deze wereld »» we zijn en blijven in onze hart altijd hindi »» ik als vader heb jullie mijn kinderen de hindoestaanse waarde en normen meegegeven, wat ik vind dat dat mijn plicht is...aldus mijn vader.

  Ik ben zelf getrouwd met een Nederlander en ben onzettend gelukkig. (voorheen trouwd geweest met een hindoestaan » en ja wel.. ik werd gebruikt als een voetveeg.. toen mijn vader hierachter kwam werd hij boos op mij en vond dat ik eerder en niet na 5 jaar mijn mond open had moeten maken »» hij vond (ondanks dat hij vrij ouderwetse opvattingen had) niet omdat wij hindoestanen zijn, betekend het dat wij volgens de oude rituelen dienen te leven.... nee, kijk maar naar India en Suriname »» zij zijn met de tijd mee gegaan »» maar waar je ook in de wereld ben, hoe je ook leeft, je ben en blijft een hindoestaan» het zit namelijk niet alleen in je hart, maar het stroomd ook in je bloed !! het is een gevoel.. een geloof.. een opvatting... een waarde van het leven...en het allerbelangrijkste... liefde voor alles en iedereen om je hen....

  Mijn dochtertje van 1 jaar is ook gewoon hindoestaans, zij krijgt namelijk van mij de zelfde waarde en normen die ik van mijn ouders heb meegekregen en ik word goed door mijn partner ondersteund, hij vindt namelijk dat zij moet weten van beide kanten wat haar ware indentitied is....

  En laten we eerlijk zijn, hindi is het mooiste wat je kunt zijn.

  Om terug te komen over de opmerking van dat meisje die de opmerking naar jou maakt dat je geen hindoestaan hebt »» laat ze maar eerst in de spiegel naar haar ware ik kijken, voordat ze een ander beoordeeld.

  Je moet gewoon je gevoel volgen »» als je vindt dat het in je hart gegraveerd staat en je voelt dat het in je bloed stroomd, neem dan maar gewoon aan dat je hindi bent. En vraag jezelf dat, wat zou je anders zijn... een Surinamer ?? NEE.. want de echte Surinamers zijn de indianen die daar wonen en niet wij hindustanen of negers of javanen......

  KORT OM » JE BENT GEWOON EEN HINDOESTAAN !!

  Groetjes,

  Shalinie Sadal


  Reactienummer: 14

  Datum: 2 april 2004
  Naam: Radja
  Onderwerp: Aanbod

  ik kan niet anders dan concluderen dat wie er ook schuilgaat achter de naam Dewanand, een begenadigd schrijver is, met een ongelooflijk feitenkennis. Zelfs de zogenaamde "verzinsels" zijn niet gespeend van historische verbanden en logica, waardoor ze zelfs als aanvaardbare wetenschappelijk onderbouwde theorieën overkomen.

  Ik zou graag toestemming krijgen (liefst via persoonlijk contact), om alles wat je pen voortbrengt, te bundelen, in een boek. Ik zou het boek ook willen uitgeven, in eigen beheer.

  Graag meer overleg hierover, ik hoor wel,

  groet,

  Radja


  Reactienummer: 13

  Datum: 22 maart 2004
  Onderwerp: Hindoeisme over homosexualiteit

  Beste Dewanand,

  Ik heb met belangstelling de inhoud van je site gelezen. Het is zeer informatief. Ik heb tocht een vraag waarvan ik het antwoord niet op je site heb kunnen vinden.

  Ik bennamelijk benieuwd hoe Hindoeisme denkt over homosexualiteit.

  Ik heb wel literatuur gevondne over homosexualiteit en Islam, maar zou graag weten wat de Bhagwad Gita bijvoorbeeld hierover schrijft.

  Ik ben zelf van Hindoestaanse afkomst. Ik ben niet zo religieus opgevoed. Ik haal nu veel info vanuit het internet en koop ook soms boeken over de Islam, Hindoeisme en Boeddhisme.

  Graag hoor ik van u.

  Alvast hartelijk dank.

  Anoniem (hindoestaanse jongen)


  Reactienummer: 12

  Datum: 5 maart 2004
  Naam: Anoniem
  Onderwerp: Hallo

  NIET VOOR PUBLIKATIE! - NIET VOOR PUBLIKATIE!


  Hi Dewanand ,

  great. Ik wilde zeggen dat ik enorm heb genoten van je stukken, maar dat ze je wel vaak genoeg hebben gehoord.
  Ik ben het niet eens met je mening over Pim, omdat ik denk dat je hem verkeerd hebt begrepen, net als vele anderen. Bedenk dit Pim had toch niet zomaar de verkiezingen gewonnen. En je hebt gezien hoe het voor Pim is geindigd.

  Pim is niet vermoordt door het grootste gedeelte van het volk maar door de minderheid die dit land regeerd.

  Maar daar zouden we altijd nog over kunnen praten als je wilt.

  Waarom ik je nu schrijf is omdat ik me zorgen maak om je. Ik ben net als jij een sranangman en ik heb goed gelezen wat je daar schrijft en ik denk dat op het moment dat deze documenten door de press zullen worden verspreidt word het gevaarlijk voor jou.

  Ik verzoek je natuurlijk vriendelijk deze brief niet te publiceren.

  Ik denk dat je zeker moet doorgaan met je schrijven althans dat hoop ik , maar je moet niet te traceren zijn. Geen telefoonnrs of address. Please verhuis naar een andere plek , en laat niemand weten waar je woont, als je hiermee door wilt gaan.

  Dit is geen grap ik meen het serieus.
  Wat je daar schrijft is niet voor niets waar. Het is waar omdat het inderdaad een ongebundelde groep is die dit soort zaken koste wat kost willen uitroeien. Zo is Pim ook opgeruimd. Niemand heeft een opdracht gegeven, maar door een bepaalde vibratie het land in te sturen worden mensen zoals de dader geactiveerd.

  Door een bepaalde angst voor de victim te verspreiden komen dit soort mensen in actie en voeren een daad uit waarvan men denkt daar zelf iets goed en nodigs te doen.

  Ik denk dat je gewoon een onschuldig slim mannetje bent maar dat je niet beseft in wat voor wespennest je je steekt. Je bent in gevaar kan ik je zeggen dus als je van plan bent dit door te zetten, en ik hoop het zelf ook echt, moet je meteen iets doen aan je veiligheid.
  Laat alleen een paar close close friend en fam weten waar je echt woont. Niemand anders mag en hoeft het te weten.

  Oke ik hoop dat je dit echt ter harte neemt en misschien spreken we mekaar nog.
  ik blijf je lezen trouwens

  Groetjes

  tang boen'.

  Reactienummer: 11

  Datum: 5 maart 2004
  Naam: Jacob
  Onderwerp: 500 miljoen doden

  Een hele goeiemorgen,
  ik ben jacob en heb je interessante stukje gelezen,
  en ff een vraagje. Is dat echt waar met die 500miljoen doden!!!!!! Want dat kan gewoon niet, vind ik dan.
  Ik heb wel interesse in je ideeen en wil graag een bijdrage leveren, want zoals je al zei zullen onze kinderen het ons nog kwalijk gaan nemen. En dat mag echt niet gebeuren.
  Dus ik hoop gauw iets van je te horen te krijgen,
  en dan nog een paar vragen ben je ook een nederlander of heb je een andere afkomst.
  Maar ik wil zeker helpen met het uitvoeren van jouw ideeen.
  Dus stuur me gauw een berichtje,

  de mazzel

  Reactienummer: 10

  Datum: 26 februari 2004
  Naam: Robert Mckenzie
  Email: robertmckenzier@hotmail.com
  Onderwerp: Wanneer ben je Hindoestaan?

  Hoi Dewanand,
  ik zag de stelling staan op internet :Wanneer mag iemand zich hindoestaan noemen , nou wat mij betreft moeten we even een aantal zaken duidelijk op een rijtje zetten. Ten eerste noem ik mezelf nooit hindoestaan !!! waarom simpelweg omdat ik niet uit Hindoestan kom, niet mijn vader, niet mijn grootvader, niet mijn overgrootvader maar wel mijn betovergrootvader. Na hem zijn wij allen in Suriname geboren GELUKKIG!!!!!!! ,
  Dat maakt dat ik en mijn familie Surinamers zijn.

  Er bestaat veel verwarring over het woord hindoestaan. Hindoestan zijn de 2 noordelijke provincies in India Uttar Pradesh en Bihar daar wonen hindoestanen
  Ik zie mezelf als HINDOE uit Suriname meer niet .
  Ik wil mezelf alles behalve indentificeren met een land waar dagelijks jonge bruiden worden verbrand als ze geen goede bruidschat hebben meegenomen voor hun schoonfamilie , een land waar ouders hun kinderen lever en nieren verkopen om te overleven !!!! een land dat de de wereld de schijn voorhoud vredelievend en tolerant te zijn en ondertussen in bezit is van kernwapens, een land dat tegen zijn geloofsprincipes in het milieu massaal verontreinigd. Een bevolking die z'n grond Dhartimata niet waardeert en zo kan ik vele punten opnoemen ,de meeste Hindoes hier zijn zo super dom die denken dat het leven daar precies zo is als een goedkope bollywood drama
  Aan de andere kan weet de gemiddelde hindoe in su of ned meer over het hindoeisme dan daar in india waar er op Divalidag en Navratri RUNDvlees word gegeten of dacht je dat een doorsnee straatkakkende armoedzaaier tijd had om uit de Geeta Of Veda's te lezen??? nee die gasten moeten keihard dagelijks Overleven!!!!!
  Wat betreft de taal daar spreken ze liever Engels dan Hindi !!! Geef mij maar Sarnami of Sranangtongo Mi kondre tru mi lobi YOE !!! IK ben SURINAMER.


  Reactienummer: 09

  Datum: 26 februari 2004
  Naam: Anita
  Email: a.amansingh@jkz-rkz.nl
  Onderwerp: Wanneer ben je Hindoestaans?

  Hallo ik zag jouw mailtje bij www.hindustani.nl
  Ik wil daar even op reageren misschien is het al laat en heb je al antwoordt.

  De stelling was, wanneer ben je hindoestaans, als je hindi spreekt? Nou dat is onzin. Hindoestaans zijn is eigenlijk van binnen en dat kan niemand oordelen. Dat kan alleen God die kan van binnen kijken en jij zelf.

  Hindoestaans zijn, je wordt eigenlijk zo geboren.

  Mensen zeggen weleens na je dood als je weer opnieuw een leven krijgt wat zou je het liefs willen zijn en/of rijk of arm.
  Ik zeg altijd ik hoop dat ik voor eeuwig een hindoestaanse mag zijn.
  Dat is een cultuur om trots op te zijn.

  Zo dit was even mijn verhaal.

  Groetjes Anita


  Reactienummer: 08

  Datum: 25 februari 2004
  Naam: Sayyid Mus
  Email: sayyidmus@hotmail.com
  Onderwerp: Verbieden Koran

  ik denk dat het proberen te verbieden van de Koran een gevecht tegen de bierkaai is en dat je het dus geheid zult verliezen. Het is duidelijk dat je de koran nooit hebt geprobeerd serieus te lezen. Volgens mij heb je het boek mein kampf niet eens gelezen, maar daar hebben we het even niet over. Je klinkt als een gefrustreerd iemand, die de eigen problemen probeert te verhalen op anderen. Het aanzetten tot haat,moord, verkrachting en terrorisme????? Een ieder mag zich slechts verdedigen als deze persoon wordt aangevallen.over de andere dingen wil ik het niet eens hebben, want iemand die zo'n tekst opstelt moet wel gefrustreerd zijn en de intelligentie van een krop sla bezitten. enfin ik adviseer om alvorens het boek te lezen voordat je overgaat op het bekritiseren ervan, want zo kom je erg onintelligent over. "Elke organisatie mag ons steunen hierbij, ongeacht de gezindheid." neem je jezelf nog wel serieus???


  Reactienummer: 07

  Datum: 24 februari 2004
  Naam: Hans
  Onderwerp: Het tragische Nederlandse veemdelingenbeleid

  Beste Dewanand,

  U bent waarschijnlijk nog jong en heeft te weinig geschiedenis bestudeerd. Daarbij overwaardeert u het gebrek van Nederlanders aan een duidelijk vreemdelingenbeleid door er een 'conspiracy' achter te zoeken.
  Gelooft u me, roodpaars Nederland heeft 30 jaar gedacht alle problemen van mensen uit verre landen te kunnen oplossen, maar daartoe is men echt niet in staat. Nederlanders zijn diep in hun hart oerconservatief en voelen zich onbewust superieur. En als ze zich 'links' noemen, moet je helemaal oppassen. Als u zich (nog steeds) een vreemdeling voelt in Nederland, zou ik er maar gauw weggaan, want deze kaaskoppen zullen het echt nooit leren.
  Ik raad u aan u niet over te geven aan fantasieen, want het daarvoor te simpel.
  Ontvlucht Nederland massaal !

  Een allochtoon (nog zo'n weerzinwekkend woord)


  Reactienummer: 06

  Datum: 18 februari 2004
  Naam: Zigi
  Email: zsamblak@hotmail.com

  Beste Dewanand,

  Ik ben niet rechtsgezind dus het heeft geen zin om in te gaan op het diepteïnterview, maar ik wil na het bezoeken van je site toch even het volgende melden:

  Er zijn bewijzen van slavernij, genocide en racisme in het algemeen bij zo'n beetje alle volkeren over de geschiedenis van de mensheid. Blanke Europeanen hebben relatief kort geleden in de geschiedenis wereldwijd een hoop leed veroorzaakt, dit is voornamelijk door de technologische en industriële vooruitgang op dat moment die het mogelijk maakte. Er zijn meer voorbeelden te bedenken van volkeren die op massale schaal genocide en slavernij hebben toegepast zoals de Zulu's, de Hutu's en Tutsi's, de Japanners, de Mongolen, de Chinezen, de Romeinen, de Maya's. Dat zijn allemaal voorbeelden die totaal niet gerelateerd zijn aan de koloniale periode van de Europeanen maar ook gruwelijk en op de grootste schaal mogelijk met de voor hun beschikbare middelen.

  Het patroon dat je ziet is dat een volk dat snel machtig wordt die macht gaat misbruiken ten nadele van andere volkeren en daar dan excuses voor verzint die meestal geaard zijn in religieuze of biologische verschillen (bijvoorbeeld huidskleur) om het voor zichzelf goed te praten. Dit goedpraten is juist nodig omdat mensen nu eenmaal nooit compleet gevoelloos zijn, maar het veroorzaakt tegelijkertijd alleen maar meer haat en een tegenovergestelde reaktie bij de slachtoffers.

  Tegenwoordig is racisme een grote issue wat voornamelijk veroorzaakt wordt door de snelle verspreiding van verschillende volkeren over de wereld door moderne technologie en daardoor het botsen van culturen. Ondanks deze plotselinge veranderingen is er toch relatief weinig oorlog en zijn er niet veel sociale problemen in grote delen van de wereld.

  Gelukkig lijkt het toch de kant op te gaan dat steeds meer mensen realiseren dat iedereen een individu is, en je mensen niet moet beoordelen op hun uiterlijk of religieuze overtuigingen. Helaas zijn er toch sommige mensen, over het algemeen minder intelligent, die daar veel moeite mee lijken te hebben. Daarom verbaast en betreurt het mij ook dat ondanks dat er een duidelijke intelligentie uit de teksten die je geschreven hebt straalt je toch in de oude patronen van haat en wraak tegen "de volken" die jou volk leed hebben aangedaan in het verleden. Als we met zijn allen nou eens dat juk van ons afzetten dan kunnen we samenwerken om de vele andere problemen die er zijn in de wereld behalve wantrouwen en haat tussen groepen mensen en die steeds dringender worden op te lossen.

  Ik hoop dat je hier een keer over nadenkt en hopelijk net als mij op het idee komt dat we tegelijk verschillend en broeders zijn en beter kunnen samenwerken dan ruziemaken.

  Met vriendelijke groet,
  Zigi


  Reactienummer: 05

  Datum: 5-02-2004
  Naam: Hindoestaans meisje (anoniem)

  Hoi Dewanand,

  Ik vond jou artikel over " Integratie is uitroeing" goed.
  Als ik in mijn eigen familie kijk, kunnen geen enkele kinderen hindoestaans praten. Heel jammer.

  Hindoestanen zagen en zien nog steeds Hollanders als halfgoden.

  Toen ik nog in Suriname woonde en er kwam familie uit Nederland hadden ze het altijd over dat hindoestaanse mannen veel zuipen en hun vrouwen slaan. Nederlanders dronken heel af te toe wijn voor de gezelligheid werd er verteld. Daarom dat hindoestaanse meisjes voor HOllanders kiezen.

  Dat alles geloofde ik toen, nu vind ik alles bullshit.

  Groetjes,

  Een Hindoestaans meisje.


  Reactienummer: 04

  Datum: 30-1-2004
  Naam: BAS

  De toestroom van moslims uit Marroko en Turkije zal niet stoppen. Het geweld van deze moslims tegen de germaanse Nederlanders zal blijven toenemen ("We love Murrat") Ze tarten ons en zijn uit op het veroveren van ons land. We kunnen het beste met ze voor hebben, ze hebben het niet met ons. Als er een Turk door een Nederlander wordt neergeshoten gaan ze allemaal de straat op (discriminatie). Als er een Nederlander wordt neergeschoten door een Turk moet de Nederlander zich koest houden. De Nederlander zal zich keer op keer moeten verbijten want wie gaat er nou demonstreren tegen de aanwezigheid van Turken en Marrokanen in Nederland. Deze frustratie gaat een enorme uitbarsting van geweld veroorzaken. De woede bouwt zich langzaam op. De wraak zal meedogenloos zijn. Oorlog tegen de Turken en Marrokanen is onvermijdelijk. Niet alle Nederlanders zijn suffe eikels die zijn ingeslapen en elke dag met hun broodtrommeltje in de trein naar hun saaie baan gaan terwijl hun moederland veroverd wordt. Sommige weten dat de tijd voor oorlog daar is, zij die gezegend zijn met instinct. Moeten wij die shit pikken van allerlij teringlijers die in ons in eigen land bespotten. Jij spreekt van hoge machten die Pim Fortuin uit de weg ruimen. De moslims hebben iets aangewakkerd bij de Nederlander waarvan hij had gehoopt dat hij er bovenuit was gestegen.

  Ze dagen ons uit en zullen moeten leven met de gevolgen..


  Reactienummer: 03

  Datum: 30-1-2004
  Naam: Brassnov
  Email: brassnov@hotmail.com
  Stad: Utrecht

  Beste "Dewanand",

  Ik kreeg als linksgeörienteerde een mail van jouw over behoorlijk extreem-rechtse onderwerpen. Omdat ik in principe een behoorlijke hekel heb aan dit soort zaken, ging ik kijken op jouw website. Nu kom ik er dus achter dat jij in principe inderdaad extreem-rechts bent. Maar de tegenovergestelde richting. Kun jij mij vertellen of je dit serieus meent (dat blanke mensen immoreel, asociaal etc. zijn), of dat je gewoon wilt provoceren? Hoogstpersoonlijk vind ik jouw momentaal namelijk even verwerpelijk als de mensen die op bepaalde dagen door de steden marcheren in hun legerkleding met hun kale koppen.

  Met vriendelijke groet,
  Brassnov


  Reactienummer: 02

  Datum: 3-02-2004
  Naam: Sharda
  Email: shardadebi166@hotmail.com
  Stad: Rotterdam
  Onderwerp: je site

  Hoi Dewanand
  Je site is heel erg goed. God bless you always. Sharda


  Reactienummer: 01

  Datum: 20-01-2004
  Naam: F. van den Eijkhof
  Email: farake71@hotmail.com

  Beste Hindoeschrijver Dewanand,

  bij wijze van uitzondering zal ik reageren op uw niet-gevraagde emailtje.

  Ik veronderstel dat ik bij de 'onderdrukkende, uitbuitende, racistische, nazistische' autochtonen behoor. Al werk ik dan op regelmatige basis samen met allochtone collega's uit de rest van de wereld, waarvan een deel duidelijk veel beter werk levert dan ik...

  Realiseert u zich eigenlijk wel, dat als wij daadwerkelijk zo sterk zouden onderdrukken, deze site zowiezo niet zou kunnen bestaan? De teksten die ik tot nu toe las waren een grappige mengeling van feiten en onwaarheden. Ja, net als elk ander volk verdedigen nederlanders, bewust of onbewust, hun verworven rechten. De bewaking aan de poort is streng... maar als je binnen bent, is dit een van de fijnste landen ter wereld. Nee, Fortuyn leek populairder dan hij in werkelijkheid was; op het hoogtepunt van zijn roem verwierf hij minder dan 1/7 van alle kiezerssteun. Ja, na alle geintjes die asielzoekers uithalen wordt een allochtoon huwelijk niet snel geloofd. Nee, Nederland kent geen kastenstelsel (het is hier, oa. door studiefinanciering en het recht om ondernemer te worden, mogelijk jezelf op te werken). En zo kan ik nog wel doorgaan.

  De specifieke actie waarvoor u steun vraagt zal op deze manier nooit lukken. De huidige regelingen voor omroeptijd kent ondergrenzen (ik meen dat 50.000 mensen achter uw omroep moeten staan, geen 10.000). Democratie is geen wondermiddel. Als alle middelen in nederland zo verdeeld zouden worden als in uw voorbeeldbrief beschreven staat, dan zou eea. te veel versnipperd raken. Bovendien verdraait u de feiten; momenteel kunnen die 930.000 moslims het niet eens eens worden over een gezamenlijk vertegenwoordigend orgaan naar de regering toe. Los dat eerst eens op, dan zal blijken dat al die onvrede die u zo mooi verwoord uitindelijk een storm in een glas water blijkt te zijn.

  Ik wens u vrede -

  Frank


  ... Go to next Epage

 • Reacties nummer 1 tot 50. Klik hier
 • Reacties nummer 51 tot 100. Klik hier
 • Reacties nummer 101 tot 150. Klik hier
 • Reacties nummer 151 tot 200. Klik hier
 • Reacties nummer 201 tot 250. Klik hier

 • Mail uw bijdrage voor het gastenboek aan de Redactie van het Kritisch Podium Dewanand
  dan wordt het binnen drie dagen online geplaatst in dit gastenboek.
  Alleen de tekst in uw email wordt geplaatst,
  dus u mag anoniem reageren, indien gewenst.
  Noteer eventueel: Datum Naam Email Website Stad Land Onderwerp


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Gastenboek