Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Public letters

VHP Sympathisanten Nederland, Kritiek, opzeggen lidmaatschap

Offeraar    Dewanand
Offercode   waction0043
Offerdatum   donderdag 15 februari 2001

Go to previous Epage ... Go to Poederbrieven Herdenking ...Go to next Epage
 • Go to Inhoud Openbare brieven rubriek


 • waction0043.doc / 20010215 / VHP Sympathisanten Nederland, Kritiek, opzeggen lidmaatschap / source: L712 / 646W

  Aan: Secretariaat & bestuur VHP-SN
  Postbus 29026
  2500 LA Den Haag
  tel 070 3662192
  (E jkalloe@hotmail.com)

  Onderwerp: kritiek + opzegging lidmaatschap

  Kenmerk: L712 / vhpsn01.doc / VHP Sympathisanten Nederland / kritiek, opz lidm / do150201

  Delft, donderdag 15 februari 2001

  Geachte dames en heren van VHP-SN,

  Het verbaasde mij om een brief van jullie te ontvangen in januari 2001. Het lidmaatschapsformulier heb ik jaren geleden ingevuld en nu pas tonen jullie een teken van leven. Verbazingwekkend en triest.

  Hierbij zeg ik mijn lidmaatschap per heden op. Uw ballotage commissie heeft mij nooit opgeroepen voor een gesprek en daarom ben ik nooit lid geweest van VHP-SN. In het hiernavolgende zal ik wat harde kritiek aan u doorspelen, omdat ik vind dat het zo niet verder kan. Alleen door bikkelharde kritiek kan volwassenheid bereikt worden. Je moet lijden om te groeien.

  Toen ik lid wilde worden van VHP-SN, dacht ik dat het een degelijke partij was. Welnu, dat is helemaal niet zo. In uw brief (getekend door R. Kalloe) schreef u dat er achterstanden waren in de administratieve verwerking. Wel, dat klinkt zo gewichtig en groots, maar het duidt op een chronisch gebrek aan organisatietalent van de bestuursleden. Heel jammer voor jullie, maar zo gaan jullie echt nooit iets bereiken in Nederland en nog minder in Suriname. Ik wil geen lid zijn van een stelletje amateurs, die geen verstand hebben van een degelijke Europese organisatie. Door deze werkwijze maken jullie de Hindoestanen alleen belachelijk in Nederland en dat getuigt van weinig betrokkenheid bij mijn volk. Probeer alles beter te regelen in de toekomst en groei door tot een professionele politieke organisatie. Haal deskundigen in huis en wees eerlijk tegenover mensen, die jullie niet als lid willen.

  De contributie van Vhp-Sn is gesteld op nlg 100,- per jaar. Dit is een belachelijk hoog bedrag, want Vhp-sn is een groepje met een verwaarloosbaar aantal leden, en een superlage organisatiegraad, die praktisch niet ontwikkeld is. De dynamiek en groei ontbreken totaal bij Vhpsn en dat is jammer. Beseffen jullie wel dat wij nu in een andere tijd leven en dat snelle groei, met een dynamische instelling, noodzakelijk zijn om mee te tellen in de harde Nederlandse samenleving. Wij zijn nu in Europa en wij moeten ons keihard (het word hard, let maar op, oorlog) voorbereiden op de Europese eenwording, waarbij de euro geïncorpereerd zal worden in de grootste economieen van dit continent. Kan vhpsn deze ontwikkeling wel bijbenen? Of bestaat het huidige groepje uit mensen die alleen uit zijn op een mooie positie en mooie praatjes? Ik weet het niet goed hoor.

  Het is teleurstellend om aan te zien hoe groot de crisis is van de Hindoestaanse politieke top in Suriname en Nederland. Jullie maken er een zootje van op deze wijze. En op deze wijze zullen jullie ook nooit nieuwe, dynamische en talentvolle leden van de jongere generatie aan kunnen trekken, en daardoor totaal doodbloeden. Jammer voor jullie, maar het leven gaat verder voor mij, met of zonder vhpsn.

  Geef mij maar een seintje als jullie volwassen willen worden in een verenigd Europa. Ik ben in principe bereid om de groei van vhpsn te stimuleren en voor structurele ontwikkeling te zorgen, maar dan moeten jullie meer respect tonen voor de jongere generatie Hindoestanen in Nederland. Wij pikken geen discriminatie, geen ontering, geen denigratie, geen demoralisatie en geen onderdrukking van wie dan ook. Veel hindoestaanse jongeren moeten keihard knokken om te overleven in Nederland en jullie kunnen hen niet eens moreel steunen, omdat jullie over geen enkele deskundigheid beschikken en geen hart hebben voor de belangen van het hindoestaanse volk in Suriname. De kleinzieligheid van jullie onzin strategie is jullie ondergang.

  Een schriftelijk antwoord stel ik zeer op prijs. Vermeld dan het eerste nummer van het kenmerk.

  Hoogachtend,

  Dewanand
  Delft
  Nederland
  telefoon privé: 015-xxx

  Bijlagen: 0

  ***

  Go to previous Epage ... Go to Poederbrieven Herdenking ...Go to next Epage
 • Go to Inhoud Openbare brieven rubriek

 • Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Public letters
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved