Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Public letters

Kritiek op anti-Hindoestaans artikel in elsevier van 4-10-1997 door Ing. N.S.S.

Offeraar    Dewanand
Offercode   waction0025
Offerdatum   dinsdag 7 oktober 1997

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoud Openbare brieven rubriek

 • waction0025.doc / 19971007 / Kritiek op anti-Hindoestaans artikel in elsevier van 4-10-1997 door Ing. N.S.S. / source = L270 / 409W

  Aan: Elsevier
  Postbus 152
  1000 AD Amsterdam
  Nederland

  Onderwerp: kritiek op anti-Hindoestaans artikel in elsevier van 4-10-1997

  Kenmerk: L270 / brief van Ing. N.S. S. /elsevier, kritiek op anti-Hindoestaans artikel in nummer 4-10-1997 / 071097

  Delft, dinsdag 7 oktober 1997

  Mijne dames/heren,

  Hierbij reageer ik op een artikel uit uw blad van d.d. 4-10-1997. De titel van dit artikel luidt alsvolgt: "Genante vertoning rond Surinaams-Hindoestaanse rijsthandel".

  In het artikel wordt gesteld dat de Hindoestaanse rijsthandelaren profiteren van de wettelijke regelingen m.b.t. handel vanuit aangesloten koloniale lidstaten van de EEG. Uw stellingname is nergens op gegrond en doet zeer discriminerend, alsook zeer racistisch aan.

  Het is voor mij en vele andere kennissen ontoelaatbaar en onbegrijpelijk dat elsevier zulke racistische artikelen publiceert en zelfs de genoemde doelgroep probeert te stigmatiseren.

  De genoemde Hindoestanen in het artikel zijn eerlijke en hardwerkende mensen en worden door mij zeer gerespecteerd. Zij hebben op legale wijze gebruik gemaakt van de Europese regelgeving t.a.v. de export vanuit de Antillen en er zijn vele andere zakenlui van niet-Hindoestaanse afkomst die ook van deze regelgeving gebruik maken en die dus ook veel geld eraan verdienen. Mede daarom begrijp ik niet goed waarom jullie juist de Hindoestaanse zakenlieden zwart proberen te maken en duidelijk willen afschilderen als profiteurs. In jullie artikel wordt ook geprobeerd om hun af te schilderen als criminelen m.b.t. de Hakkelaar zaak. Het is gewoon belachelijk wat jullie nu hebben gedaan. Het is echt onbeschaamd om dit klaar te spelen en dat in 1997.

  Hindoestanen zijn mensen die hard werken en er altijd naar streven om alles op een eerlijke en legale wijze te regelen. Hou daar rekening mee. Ik had altijd gedacht dat elsevier een respectabele en objectieve visie had, maar nu is dat duidelijk dus niet zo. Daarom vraag ik mij nu af of elsevier niet gewoon een goedkoop en tweedehands roddelblad is. Het kopen van elsevier lijkt mij nu een vorm van geldverspilling. Het lezen van elsevier kan misschien zelfs gezien worden als tijdverspilling.

  Ik eis een rectificatie in jullie blad, waarin duidelijk wordt gemaakt dat het niet jullie doel was om de HINDOESTANEN te stigmatiseren of zwart te maken.

  Hopend u voldoende geinformeerd te hebben,
  verblijf ik,

  Hoogachtend,

  Handtekening ........ W.G.............


  Dhr. Ing. N.S. S.
  Delft
  Nederland

  Handtekening ........ W.G.............

  Gezien en akkoord bevonden door:
  Naam: Mevr. M. A-S uit Delft.

  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoud Openbare brieven rubriek

 • Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Public letters
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved