Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Public letters

Kritiek op anti-Hindoestaans artikel in elsevier van 4-10-1997

Offeraar    Dewanand
Offercode   waction0026
Offerdatum   dinsdag 7 oktober 1997

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoud Openbare brieven rubriek

 • waction0026.doc / 19971007 / Kritiek op anti-Hindoestaans artikel in elsevier van 4-10-1997 / source = L269 / 460W


  Aan: elsevier
  Postbus 152
  1000 AD Amsterdam
  Nederland

  Onderwerp: kritiek op anti-Hindoestaans artikel in elsevier van 4-10-1997

  Kenmerk: L269 / elsevier, kritiek op anti-Hindoestaans artikel in nummer 4-10-1997 / 071097

  Delft, dinsdag 7 oktober 1997

  mijne dames/heren,

  Hierbij reageer ik op een artikel uit uw blad van d.d. 4-10-1997. De titel van dit artikel luid alsvolgt: "Genante vertoning rond Surinaams-Hindoestaanse rijsthandel".

  In het artikel wordt gesteld dat de Hindoestaanse rijsthandelaren profiteren van de wettelijke regelingen m.b.t. handel vanuit aangesloten koloniale lidstaten van de EEG. Uw stellingname is nergens op gegrond en doet zeer discriminerend, alsook zeer racistisch aan.

  Het is voor mij en vele andere Hindoestanen ontoelaatbaar dat elsevier zulke anti-Hindoestaanse artikelen publiceert en zelfs de genoemde doelgroep probeert te stigmatiseren. Daarom mag u felle en harde tegenmaatregelen verwachten vanuit de Hindoestaanse bevolking vanuit de Hele Wereld. Wij tolereren geen discriminatie en onderdrukking meer van domme Westerse journalisten.

  De genoemde Hindoestanen in het artikel zijn eerlijke en hardwerkende mensen en worden door ons zeer gerespecteerd. Zij hebben op legale wijze gebruik gemaakt van de Europese regelgeving t.a.v. de export vanuit de Antillen en er zijn vele andere zakenlui van niet-Hindoestaanse afkomst die ook van deze regelgeving gebruik maken en die dus ook veel geld eraan verdienen. Mede daarom begrijp ik niet goed waarom jullie juist de Hindoestaanse zakenlieden zwart proberen te maken en duidelijk willen afschilderen als profiteurs. In jullie artikel wordt ook geprobeerd om hun af te schilderen als criminelen m.b.t. de Hakkelaar zaak. Het is gewoon belachelijk wat jullie nu hebben gedaan. Het is onbeschaamd om dit alles te doen.

  Momenteel bestuderen juristen de mogelijkheid om een schadeclaim in te dienen tegen elsevier. Als de zaak lukt mogen jullie dan 3 miljoen betalen. Dan zullen jullie een lesje leren voor eens en voor altijd.

  Hindoestanen zijn mensen die hard werken en er altijd naar streven om alles op een eerlijke en legale wijze te regelen. Hou daar rekening mee. Ik had altijd gedacht dat elsevier een respectabele en objectieve visie had, maar nu is dat duidelijk dus niet zo. Daarom zal ik nooit meer een elsevier kopen of mij op abonneren.

  Ik eis een rectificatie in jullie blad, waarin duidelijk wordt gemaakt dat het niet jullie doel was om de HINDOESTANEN te stigmatiseren of zwart te maken. Als jullie dat nalaten zullen wij overwegen om harde maatregelen te treffen, zodat jullie blad failliet zal raken. En de hele Hindoestaanse gemeenschap in Nederland zal op de hoogte worden gebracht van jullie anti-Hindoestaanse artikelen.

  Hoogachtend,


  Dewanand
  Delft
  Nederland

  PS
  publiceer deze brief maar eens in elsevier, als jullie nog over enige moed en zelfrespect beschikken. Voor mij zijn jullie gewoon laffe honden.

  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoud Openbare brieven rubriek

 • Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Public letters
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved