Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Suriname

VAHON Hindustani RADIO : discussie schoolprestaties en prestatiedruk Hindoestanen. TITEL: drs. mr. Ir. PROF, UCHA UCHA (MANN KI BAAT d.d. woensdag 12 april 2017, 13-14 uur)

Offeraar    Waldo Dewanand, Wieroe (en T-Nanda)
Offercode   wfor1410
Offerdatum   zondag 28 mei 2017 (iets later online, maar beter te laat dan nooit)


===== [wfor1410:1] Op Vahon Hindustani Radio discussieerde Diana Sardjoe met diverse Hindoestanen die inbelden over het thema schoolprestaties en prestatiedruk Hindoestanen. TITEL: drs. mr. Ir. PROF, UCHA UCHA (Radio Rubriek MANN KI BAAT d.d. woensdag 12 april 2017, 13-14 uur)

Hieronder de vele reacties op het facebook account van Diana Sardjoe, met vele online reacties in DAB [wfor1410:2] t/m [wfor1410:44]

Daarna volgen een aanvulling en overige notities voor mijzelf, omdat dit thema mijn eigen grootste levensdrama is in feite. Zelftherapeutische nabeschouwing van mijzelf in DAB [wfor1410:45] t/m [wfor1410:55]

Extra toegevoegd:
DAB [wfor1410:54] Zelfmoord (bekende blanke rechts extremist, bestuurslid NVU) Gerard de Wit 12 februari (2008) in mijn zelfmoordflat.

Helaas, wegens mijn kritiek op discussie thema negerslavernij, 'zwarte mensen', nu unfriend en geblockt op facebook door Diana Sardjoe, d.d. 24 april 2017, zie DAB [wfor1410:57] en [wfor1410:58]. Nu kan ik niet meer meedoen met de programmering van Radio Vahon Hindustani, ja jammer, en stom van Diana Sardjoe.

Ik en vele anderen belden in en vertelden hun verhaal, en dit word misschien opnieuw uitgezonden op Vahon, maar dit verslag is nu toegankelijk voor een ieder op internet, die geen facebook heeft en alles zal in google zoekbaar zijn, want facebook is toch hermetisch dichtgetimmerd voor google en andere zoekmachines.

Let op: alle facebook data gaat direct permanent verloren als je je facebook account kwijt bent geraakt of na een hack of disabled account na een permanente ban. Maak dus regelmatig data downloads van al je facebook data.

(INFO) Vahon Hindustani Radio
(1566 AM van Almere tot Tilburg te beluisteren via je autoradio)
(ook via internet radio van Freecom gratis te beluisteren, direct via je kabel modem koppelen)
Website, ook online luisteren mogelijk:

 • http://vahonfm.nl
 • Facebook: pagina van VahonFM Online
  Programma info van de live inbel discussies (meestal maandag, woensdag en zaterdag), Diana Sardjoe, Fred Kartaram en Rob Sitaldin.

  ===== [wfor1410:2] d.d. woensdag 12 april 2017, Programma Vahon Hindustani RADIO

  Diana Sardjoe added 2 new photos - with Waldo Dewanand and 46 others.
  April 11 at 9:24pm ·
  Programma VAHON Hindustani RADIO
  woensdag 12 april 2017
  06.00 - 11.00 Radjen Dwarka
  11.00 - 14.00 Diana Sardjoe met o.a.:
  11.00 - 12.00 SPIRITUALITEIT & MEDITATIE
  Bewustwording in de krachten van de ziel.
  TOPIC:
  Alway be good!
  Op zielsniveau!
  13.00 - 14.00 MANN KI BAAT: stelling:
  Ouders pronken graag met schoolprestaties van hun kinderen. Keerzijde is dat prestatiedruk toeneemt op het kind. Dat is schadelijk voor het kind met faalangst als complicatie!
  Eens of oneens?
  Live inbellen voor uw mening: 070-3622077 / 070-3652247
  14.00 - 16.00 Fred Kartaram
  14.00 - 15.00 POLITIEK & ACTUALITEITEN
  15.00 - 16.00 SPEAKERS CORNER
  Live inbelprogramma over allerlei uiteenlopende onderwerpen. De beller bepaalt het onderwerp.
  16.00 - 18.00 Pradiep Pherai
  18.00 - 21.00 dhr. Sahadew
  21.00 - 23.00 Radjen Dwarka
  Live inbellijn: 070-3622077 ( studiolijn)
  www.vahonfm.nl


  ===== [wfor1410:3] Diana Sardjoe opent de discussie op haar facebook pagina.

  Diana Sardjoe To all....

  Ik weet...dit is een gevoelige snaar die nu geraakt wordt bij veel ouders.

  Doch de noodzaak is hoog.
  Ik zie nog teveel en te vaak gepronk met hoge rapportcijfers cijfers.....hie voelt het kind zich erbij?

  Als de cijfers minder worden?

  Wordt de druk op kinderen niet teveel?
  Unlike · Reply · 2 · April 11 at 10:31pm  ===== [wfor1410:4] Reactie Waldo Dewanand
  Waldo Dewanand ja dianai ik denk dat duizenden hindoestaanse kinderen verstoorde zelfbeelden krijgen en minderwaardigheidscomplexen levenslang en psychiatrische patienten worden als mij en daardoor totaal mislukken, al halen zij twee TITELS, Ir, drs, mr, vieszwarte hogere koeliePROF.
  Like · Reply · 2 · April 11 at 10:43pm


  ===== [wfor1410:5] Reactie Waldo Dewanand
  Waldo Dewanand shit zeg, ja dit is mijn hele leven. iK kom uit Hindoe Apen Titel Kaste, mijn vader heeft dokters titel en ik was verplicht om ook een hoge kaste titel te halen voor de naam en eer en status van mijn moeder en vader. Ja, het mislukte, studeren Technische Univ delft, ziek mislukt illegaal, GEEN TITEL = VERPLICHT ZELFMOORD. En nog vandaag hoorde ik deze suicidale stemmen van mijn vader in mijn hoofd, ben psychiatrische patient nu en afgelopen dagen dacht ik serieus aan zelfmoord, door te springen van zestiende in mijn zelfmoordflat d. Mijn leven is totaal mislukt en zinloos zonder titel, maar ok nu is het te laat en ik ben totaal verstoten verder van hele familie, moeder is dood, mijn vader haat mij nog steeds en verwijt het mij dat ik ziek werd en die titel niet kon halen voor hem en de hindoe familie.
  Like · Reply · 2 · April 11 at 10:34pm

  ===== [wfor1410:6] Reactie Waldo Dewanand
  Waldo Dewanand Jammer, morgen ga ik naar Den Haag, kan niet inbellen v deze stelling maar vertel over mijn case, naam waldo en wieroe uit delft, wij zijn nu niet blanke hindoeschrijvers samen met zes poten, auteurs van meer dan 20 boeken, en niet elke lange, superieure blanke man op aarde kan dit presteren, zie onze oorlogssite www.dewanand.com van Hindoe Katten Legertje van Wieroe.

  Home Critical Podium Dewanand
  dewanand.com
  Like · Reply · 2 · April 11 at 10:37pm


  ===== [wfor1410:7] Reactie Waldo Dewanand
  Waldo Dewanand Minderwaardig zijn als zwartje, lagere, korte surikoelie is echt suicidaal, een blanke man staat sowieso altijd hoger en is meer waard alleen al omdat hij lang en blank is. Als zwarte ben je overal in Nederland een UNDERDOG en vaak zelfs onaanraakbare, vooral als je geen TITEL hebt of geen grote prestaties kan tonen aan de hogere, halfgoddelijke, superintelligente, langere, sterkere,, superieure blanken. Ik als hindoe aapje geloof nu wel dat blanken echt hogere rassen zijn en goddelijker en vele malen sterker dan meeste surikoelie mannen. Maar de wetenschappelijke onderbouwing hiervan is het belangrijkste.
  Like · Reply · 1 · April 11 at 10:41pm

  ===== [wfor1410:8] Reactie Maureen Poeran
  Maureen Poeran Diana zeker een goeie stelling en als hindoestaan ben ik trots op mijn kinderen. Ze studeren nog steeds maar zonder druk. Wat wel zo is dat de kinderen moeten studeren en werken. Het is hard voor ze maar zo leren ze met geld omgaan. Van mijn kant mogen ze zelf hun studie kiezen zonder druk. Hebben ze een jaar niet gehaald wat wel jammer is maakt voor mij niet uit als ze maar een jaartje opnieuw doen. Is jammer want het kost wel wat maar volgende jaar beter. Ze zijn vrij om zelf te kiezen wat ze willen worden titel of geen titel maakt mij niet uit zolang zij gelukkig zijn. Ik praat nooit groot over mijn kinderen maar ben wel trots op ze met of zonder diploma.
  Unlike · Reply · 4 · April 11 at 11:13pm

  ===== [wfor1410:9] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe Maureen Poeran that i know about you. Maar je herkent het probleem tóch? Er is niets mis aan trots zijn. Maar om zo te PRONKEN met rapportcijfers gaat dat niet een beetje te ver.

  Worden de rapportcijfers ook getoond online en op whats app profielfoto als die minder zijn?
  Volgens is er veel onwetendheid hieromtrent.
  Unlike · Reply · 2 · April 12 at 12:07am · Edited


  ===== [wfor1410:10] Reactie Maureen Poeran
  Maureen Poeran Eerlijk gezegd heb ik nog nooit rapportcijfers gezien op whatsapp profiel foto, ik vind dat een beetje te ver gaan maar er zijn wel ouders die groot praten en kinderen dwingen om een titel te halen. Vaak hoor je kinderen klagen omdat ze de studie niet leuk vinden maar worden verplicht door ouders. Het is inderdaad triest. Waarom mogen kinderen niet zelf een keus maken wat ze willen worden. Het mooie van alles is dat de ouders dan zeggen hamaar bietje of betwa dokteranders hai of advocaat, ingenieur noem maar op. En dan wordt er gevraagd wat doen jou kinderen ja mbo of hbo wordt er gelijk op je neergekeken. Is een strijd bij ons Hindoestanen welke kinderen hoog opgeleid zijn. Ik ben altijd trots op ons Hindoestanen als ik hoor dat ze hoog opgeleid zijn, maar ga niet bigi spelen. En vooral die smile van die ouders op hun gezicht als ze op je neerkijken. Verschrikkelijk. Het komt in elke cultuur voor maar bij ons Hindoestanen is het record
  Like · Reply · 2 · April 12 at 3:27am · Edited


  ===== [wfor1410:11] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe Maureen Poeran wat het ook is ....gebeurt duidelijk in onwetendheid. Nu heb jij samenleving met zovelen hier een input gegeven tbv innovatie.
  Zeer confronterend weliswaar, ern gevoelige snaar....maar laten we hopen dat men nu zich niet kan schuilen achter onwetendheid.
  Met grootste hoop is dat men zich gaat verdiepen in al die wetenschappelijk onderbouwde documentaties en in de kernwaarden. Zo hebben wij onze bijdrage geleverd.
  Like · Reply · April 12 at 11:27pm


  ===== [wfor1410:12] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe Waldo Dewanand ik had moeite om jou inputs te liken.....omdat ik dat heel erg vind wat jij hebt meegemaakt.
  De like is voor de moed die jij ondanks alles hebt om door te gaan en zo open te zijn. Ik hoop dat het je oplucht.
  Het vereist nogal wat INTELLIGENTIE en DAADKRACHT om zo eerlijk over jezelf te zijn.

  Zoals jij dat ook telkens zegt....veel Hindoestanen maken zich hier schuldig aan. Veel hindoestaanse kinderen zijn de dupe van prestatiedruk.

  Ondanks onze voorsprong hier in Nederland, op pedagogische leer, die zo te raadplegen is, verschuilen hindoestaanse ouders zich nog steeds teveel achter trots. Ten kostte van hun kinderen. Met hun kop in het zand.....gaan ze maar door in hun trots.
  Ik vind het ZORGWEKKEND
  Unlike · Reply · 5 · April 11 at 11:13pm


  ===== [wfor1410:13] Reactie Waldo Dewanand
  Waldo Dewanand ja he, drie van de vijf kinderen van mijn vader uit zijn tweede huwelijk met een lichtgekleurde arya samaj vrouw zijn nu patienten en totaal mislukt in het leven. Mijn vader is een keiharde man, hij eist van mij hoge prestaties, grote machines bouwen, grote uitvindingen doen, wiskunde genie worden, beste schrijver van de hele wereld worden, geweldigste en grootste MAN op aarde worden, enz enz. Ja mijn vader is een bekende huisarts en hij is Hindoe fascist, drie keer schuldig bevonden en veroordeeld voor strafbare delicten, dus hij is niet kosjer zoals een superieure Hollander het zou uitdrukken. In mijn geval, tsja Diana Sardjoe eerlijk gezegd wilde ik nog afgelopen weekend zelfmoord plegen, pillen geslikt maandag en vandaag is het eea stabieler, ben heerlijk gaan crossen met mountainbike in Bieslandse Bos, echt genoten zeg, langs Dobbeplas over grasveld geraced. Praatje met oude meiden. Ja, ik heb die hoge hindoe apen ingenieurs TITEL niet, ben nu 70 % ingenieur vd Technische Universiteit Delft, Werktuigbouwkunde met behaalde Basis doctoraal diploma en nu samen met Wieroe, mijn enige Hindoe katten zoontje auteurs van meer dan 20 boeken, drie zijn internationaal gepubliceerd in engels. Ja zeg, een prestatie van ons waar veel hogere, lange, sterkere, grootgeschapen, blanke halfgoden U tegen zeggen, wereldwijd. Ik sprak zelfs met hoge militairen, hoge politie korpschefs, talloze intellectuele blanken en die nemen nu hun petje af voor Wieroe en mij. Wieroe is een slimme, beroemde kat nu, en ik mag trots zijn op mijn enige Hindoe katten zoontje uit ex huwelijk, zie hier pic van de Grote Moeder Kat, Creator van alle Hindoe katten op aarde.

  File pic: grotemoederkat01.jpg

  Like · Reply · 1 · April 12 at 5:53pm · Edited


  ===== [wfor1410:14] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe To all.....

  Dit is geen oordeel.
  Dit is het ZORGWEKKENDE onder de aandacht brengen.
  Het PRONKEN gebeurt uiteraard in onwetendheid.
  We care about our own people.
  Unlike · Reply · 3 · April 11 at 11:19pm


  ===== [wfor1410:15] Reactie Dewanand Badal
  Dewanand Badal Diana Sardjoe ..Natuurlijk mag je pronken met school presentaties van je kinderen. .en als ouders moet je ze ondersteunen. .maar eens kind mag je niet onderdrukken en verplichten. ...Een kind mag je wel helpen om keuze te maken. .Maar uiteindelijk moet een kind zelf bepalen wat hij of zij leuk vind. ...
  Het komt niet alleen bij hindustanen voor maar bij ieder volk is dat zo. ..
  Like · Reply · 2 · April 11 at 11:22pm


  ===== [wfor1410:16] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe Dewanand Badal er is een verschil in PRONKEN en trots en blijdschap. Hoever gaat het PRONKEN?
  En .....wat doet het met het kind.
  Pedagogische gezien......we zijn nu in een land waar de psyche vh kind hoog in de vaandel staat.
  Onbewust wordt er door het PRONKEN bij het kind een veel te hoge lat gelegd....waardoor kinderen niet zichzelf kunnen zijn maar vooral bezig zijn te voldoen aan de hoge drempel.
  Unlike · Reply · 3 · April 11 at 11:26pm

  ===== [wfor1410:17] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe Ik hoop van harte dat de nieuwe generatie dat beter zal aanpakken.
  Door dit zo te bespreken brengen wij het verscholen leed onder de aandacht. Met de bedoeling om vernieuwing en herstel tbv persoonlijke groei en groei van onze HINDOESTANEN.
  Unlike · Reply · 3 · April 12 at 12:02am


  ===== [wfor1410:18] Reactie Din Tewa
  Din Tewa Er is wat mij betreft niets mis mee om kinderen onder gepaste druk te zetten. De huidige maatschappij is er bij gebaat dat mensen (lees: actieve burgers i.h.a. en werknemers i.h.b.) goed kunnen presteren onder druk en onder spanning.

  Ook hier geldt zoals vaak het geval is dat het gaat om het hoe, wanneer, door wie en in welke mate in welke situatie er druk wordt uitgeoefend op het kind. Er zijn kinderen die minder tegen druk kunnen en weer andere kinderen die juist dan zich gedreven voelen te presteren.
  Unlike · Reply · 5 · April 12 at 12:35am

  ===== [wfor1410:19] Reactie Joyce Ramnares
  Joyce Ramnares Helemaal mee eens Din Tewa. Mijn zoontje is hoogbegaafd, maar heeft al heel vaak geen zin meer om te leren.. Ook ik zet dan druk op hem hoor, want juist bij zulke kinderen gaat het vaak fout. Ze zijn gauw geneigd om hun huiswerk niet te maken, omdat ze het te makkelijk en niet boeiend vinden. Ook op school gaat het zo. Het is al gauw te saai of hun interesses liggen niet bij een bepaalde vak.

  Ik zeg daarom ook vaak tegen mijn zoontje dat hij een gave heeft gekregen van God en dat hij daar gebruik van moet maken. Het helpt dus in mijn geval zeker wel. Al heeft hij keer op keer pracht cijfers en de allerhoogste niveau, maar het stimuleren vind ik echt wel nodig om hem te kunnen motiveren om toch met alles goed mee te doen en alles wat er bij hoort. Sommige kids hebben dit nu eenmaal nodig om gemotiveerd te blijven..
  Unlike · Reply · 4 · April 12 at 4:55pm


  ===== [wfor1410:20 ] Reactie Waldo Dewanand
  Waldo Dewanand Diana Sardjoe ja mooi doel, hindoestanen wil jij vooruit laten gaan, ok ok maar zou jij de zgn moderniteits vectoriele ruimten van de n blank/westerse dimensies niet willen zien??? en ja ik denk dat radio vahonfm met mij en Wieroe moet samenwerken, ik had al gemaild. Mijn levensdrama is een feit, en ok ik geloof zelf dat ik niet lang meer zal leven, en ik heb toch mijn dood al geaccepteerd en het leven ahw al losgelaten. Maw ik voel mij al halfdood en halflevend, in de schimmenzone tussen leven en dood existeer ik nu in feite. Dit is nu al mijn halve doods toestand, ook kwantum technisch.
  Like · Reply · 2 · April 12 at 5:25pm


  ===== [wfor1410:21] Reactie Din Tewa
  Din Tewa Beste Joyce, absoluut!!! Vooral hoogbegaafde kinderen missen aansluiting bij leeftijdsgenoten, die naar hun maatstaven te 'traag' van begrip lijken. Hun interesseveld is veelal breder en dieper. Ze hebben net als alle leerlingen in positieve zin prikkels en uitdagingen nodig. Prikkels en uitdagingen die passen in hun belevingswereld, zodat hun intrinsieke motivatie groeit.

  Het is zaak bij excellente kinderen goed af te tasten welke talenten ze zoal hebben. Vaak zijn dat talenten die je duidelijk niet in die mate zult aantreffen bij hun leeftijdsgenoten.

  Ik geef je groot gelijk hem aftastend te willen blijven prikkelen om zeker niet IN TE DUTTEN vanwege het gebrek aan prikkels en uitdagingen op school of onder leeftijdsgenoten. (Y)
  Like · Reply · 2 · April 12 at 8:14pm


  ===== [wfor1410:22] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe Mooi de inputs zo....Hartelijk dank allen.....van toegevoegde waarde.
  Uiteraard hebben kinderen enige vorm van druk, gezonde druk (pressure) en prikkels nodig. En in Joyce Ramnares haar zoon zn geval, zeer bijzonder, dus ook ern bijzondere aanpak. Ben blij dat het hier op dat gebied, op pedagogische gebied veel mogelijk is. voor de goede orde, de presentatiedruk is de stelling heeft te maken met gewone situaties.
  En wat ben ik blij dat in Nederland elk kind zijn eigen voortraject heeft. Daarnaast gaat de stelling over het overmatig PRONKEN met prestaties van kinderen. Hetgeen volgens mij nooit i n het belang van niemand werkt.
  Like · Reply · 1 · April 12 at 11:20pm


  ===== [wfor1410:23] Reactie Joyce Ramnares
  Joyce Ramnares Lieve Diana Sardjoe. Ik ben het ook eens met de stelling hoor. Ik pronk ook met mijn kids, maar enkel omdat ik trots ben op hun doen en laten. Tuurlijk ben ik super trots dat ze het goed doen in de maatschappij en op hun prestaties, maar dat gedeelte hoeft echt niet de hele wereld te weten. Ik vind het echt niet belangrijk om dat aan iedereen te laten weten en al helemaal niet op social media. Mijn kinderen vinden dat ook echt niet prettig. Ik post alleen als ze geslaagd zijn ergens voor, maar ik ben er absoluut geen voorstander van om rapport cijfers ed te posten.. Ik ben ook van mening dat ze er onzeker van worden als ze een keer niet kunnen.

  Mijn kinderen willen trouwens sws niet dat ik iets over hun deel en gelijk hebben ze. Ze zijn mens, zoals ieder ander en geen kermisattractie of iets dergelijks! Of ze het nu goed doen of niet.. Ik hou onvoorwaardelijk van hun... ?

  Soms als ik dan weer een bluffende ouder zie dan heb ik wel de neiging om ze eens goed de cijfers van mijn kids onder de neus te wrijven, maar ik laat ze toch liever in de waan, want heb echt geen zin in strijden om wiens kind beter of slechter is. Ze zijn voor mij gewoon mens waar niet aan getrokken dient te worden.. ??
  Like · Reply · 2 · Yesterday at 12:11am · Edited


  ===== [wfor1410:24 ] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe To all....onze stellingen op Vahon Hindustani Radio zijn bedoeld om ervan te leren. Op dit gebied zijn is er genoeg documentatie te vinden. Ik verzoek u dat te raadplegen. Besef wel dat we in deze niet in het wilde weg maar gooien met iets, wat niet pedagogisch onderbouwt is.
  We willen de onwetendheid hieromtrent weghalen.
  Unlike · Reply · 1 · April 11 at 11:32pm


  ===== [wfor1410:25] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe Presentatiedruk is een verkapte onderdeel van perfectionisme!
  Hetgeen een valkuil heeft in de kernwaarden van faalangst en verkramping. En uiteindelijk juist niet succesvol worden, niets DURVEN. Niet DURVEN om fouten te maken.
  Unlike · Reply · 2 · April 11 at 11:40pm · Edited

  ===== [wfor1410:26] Reactie Din Tewa
  Din Tewa Ben het oneens met de stelling. Pronken is inderdaad niet hetzelfde als trots zijn, maar trots zijn kan makkelijk geïnterpreteerd worden als PRONKEN zodra je als toeschouwer om verschillende redenen daar de suggestie aan toevoegt dat die ouder dat doet om er zelf indruk mee te maken.

  Pronken vind ik vals. Blijk geven aan je kind van hoe trots je op hem/haar bent vanwege zijn prestaties door er over met anderen te praten vind ik bij de opvoeding horen. Een kind complimenteren als hij goede prestaties levert vind ik normaal en gewenst.

  Het is de mate waarin, de wijze waarop en hoe je daardoor druk legt op het kind die bepalend is hoe het kind daarop zal reageren.

  Onlangs heb ik de rapportcijfers van mijn jongste zoon op FB gedeeld op enkele besloten FB-forums. Daarbij vooral bedoeld om die te delen met mensen met wie ik al jaren FB-contact heb in positieve zin. Mensen die zijn eerste rapportcijfers van zijn brugklas ook al te zien hadden gekregen. Ik heb daarbij mijn zoon erop gewezen hoeveel felicitaties hij kreeg. Hij glunderde bescheiden.

  Mijn zoon krijgt van zijn ouders de stimulans eruit te halen wat erin zit met nadrukkelijk de vermelding dat hij zich daarbij moet laten leiden door zijn gevoel van en voor wat hij zelf leuk vindt. Hij kreeg van zijn basisschool als advies mee vwo. Van zijn mentor en afdelingsleidster, die laaiend enthousiast zijn over hem (samen met 90% van zijn andere docenten) heeft hij bij zijn derde rapport van de vier als advies meegekregen volgend jaar naar het gymnasium te gaan. Ook daar glunderde hij bescheiden van. Dit terwijl ik zowel aan hem als aan zijn mentor heb meegegeven dat hij van ons niet naar het gymnasium hoeft. Reden? Ik vind Latijn en Grieks minder belangrijk dan Hindi en Sanskriet. Als mijn zoon graag een extra taal wil leren dan zie ik hem liever Hindi leren. Dit heb ik hem ook verteld.

  Het bijzondere aan hem is dat hij ons (zijn ouders) lachend heeft voorgehouden dat hij toch graag naar het gymnasium zou willen omdat hem dat leuk lijkt. Hij volgt nu naast de reguliere vakken van het vwo een stoomcursus Latijn op school om z'n achterstand in te lopen èn sinds ± 6 weken Hindi via een Hindoestaanse Stichting hier in Utrecht. Zowel zijn docent Latijn als zijn Hindi docent hebben ons laten weten dat ze vinden dat Rishi heel makkelijk leert. Hij doet naar mijn mening datgene wat hij doet op basis van zijn intrinsieke motieven.

  En ja, ik ben als vader voorzichtig met het hem op een voetstuk plaatsen, omdat ik weet dat er nog van alles kan gebeuren nu hij als pre-puber overgaat naar zijn puberale fase. Ik weet als geen ander hoe hij beïnvloedt zal worden door zijn hormonen, zijn leeftijdsgenoten en de algehele groepsdynamiek. Hij zal steeds meer met andere zaken zich gaan willen meten met zijn leeftijdsgenoten los van wat hij van ons heeft meegekregen en meekrijgt. Als ouders mogen wij dat met aan de ene kant vol vertrouwen en aan de andere kant uit respect voor zijn toenemende recht op zelfbeschikking aanzien hoe hij zich zal ontwikkelen. In de hoop dat hij ons steeds in zijn belevingswereld zal willen blijven betrekken, zodat wij hem op basis van onze ervaringen met raad en daad kunnen bijstaan. Dit in de wetenschap dat wij pas geslaagd zijn in onze opvoeding als hij eerdaags geheel zelfstandig door het leven kan en zal gaan.

  De stelling zoals die is, is dus niet een stelling waarin ik mee kan gaan. Wel als er gestaan zou hebben "Pronken met de leerprestaties van kindern KÀN een keerzijde hebben". Want dat dat kan weten we waarschijnlijk allemaal, is het niet? Ouders zat die omwille van de "samaadj ka boliga" gedachte in hun achterhoofd het geluk van hun kinderen hebben opgeofferd.
  Unlike · Reply · 5 · April 12 at 12:24am


  ===== [wfor1410:27] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe Din Tewa zoals Waldo Dewanand het ook al omschreef, PRACHTIG PLEIDOOI......ik geloof jou helemaal.....hopelijk leerrijk voor veel ouders. Want als ze het op jou manier doen dan komt het helemaal goed met onze kindertjes. Uiteraard zijn er uitzonderingen. En uiteraard hebben kinderen druk en prikkels nodig. We hebben het hier niet over uitzonderlijke gevallen.

  Doch ....een structuur daarin is goed voelbaar en zichtbaar.
  De stelling is wetenschappelijk onderbouwd. Doch ook wel uitdagend. Er zijn genoeg wetenschappelijke kennis onderzoeken dat TEVEEL prestatiedruk nadelig is voor de ontwikkeling vh kind. Daarnaast de kernwaarden, sanskaars, met hun valkuilen. With all RESPECT maar ik hoop wel dat je daar nota van neemt en niet, omdat je JIJ de cijfers van jou kind wel op social media plaatst, dat je derhalve deze stelling tegenspreekt. Tegenspraak daar kicken wij van, maar het moet wel ergens over gaan. En....niet omdat men onderdeel is vh gebeuren, dat men het dan juist stellig gaat ontkennen.

  Ik hoop van harte dat jou kind zich verder goed ontwikkeld. Zo niet dan heb ik er alle vertrouwen in, met dit PLEIDOOI van jou, dat jij er alles aan zal doen om xijn welzijn te waarborgen.
  En het laatste is oa onze doelstelling.
  Unlike · Reply · 3 · April 12 at 11:37pm · Edited


  ===== [wfor1410:28] Reactie Din Tewa
  Din Tewa Diana Sardjoe "De stelling is wetenschappelijk onderbouwd." Ik zal je op je woord moeten geloven. Doorgaans is een stelling voor mij pas wetenschappelijk onderbouwd als er verwezen wordt naar de bron (een boek, artikel, internet site, etc.) waardoor de theorieën en onderzoeken waarop de stelling is gebaseerd na te lezen is.

  Ik durf te stellen dat ik niet bepaald de neiging heb om stellingen tegen te spreken op louter eigen gezag. Ook ik ben van jongs af aan nieuwsgierig en leergierig. Heb vele jaren in bibliotheken doorgebracht en doe dat nog steeds :\ . Feitelijk typ ik dit vanuit een bibliotheek. En juist daarom waag ik het oneens te zijn met de stelling zoals geformuleerd.

  Ik volg ontwikkelingen veelal als het even kan van twee invalshoeken: de voorstanders èn tegenstanders van stellingen. En ik geef toe dat ik kriegelig wordt van stellingen die de vrijheid van mensen lijken te willen inperken omdat er mensen zijn die door hun starre en bekrompen houding en gedrag zeer goede (in dit geval) opvoedingswegen in kwaad daglicht hebben gesteld doordat ze zelf door de bocht vlogen.

  Tegenover één argument tegen het tot uiting brengen van de ouderlijke enthousiasme, kan ik minstens twee noemen vóó'r. Zo is het voor mij een open deur willen intrappen als gezegd wordt "te veel van iets is nooit goed". Ik mag aannemen dat een ieder dat weet. Te veel suiker, slapen, eten, drinken, etc. leidt per definitie tot overdaad en de lading van die overdaad wordt nou eenmaal gedekt door gebruikmaking van het woord "te".

  Om die reden moedig ik ouders aan zoveel mogelijk eerlijk, open en oprecht hun emoties, gevoelens en gedachten over het doen en laten van hun kinderen met hun te delen. Daar is niets mis mee. Ook hier geldt vervolgens dat wie dit niet eerlijk, open en oprecht doet, vaak de plank opvoedkundig dreigt mis te slaan. Een kind is doorgaans goed in staat aan te voelen wat een ouder bedoelt en hoe die het bedoelt. Als dat niet het geval is, merken ouders op hun beurt vaak zat dat hun kind anders reageert op hun goed bedoelde vertoningen van affectie en zullen zij in het belang van hun kinderen ongetwijfeld er anders mee om gaan.

  Uitgaan van negatieve effecten van iets dat goed bedoeld is, is vaker niet dan wel aan mij besteedt. With all due respect ;)
  Like · Reply · 3 · April 12 at 7:24pm


  ===== [wfor1410:29] Reactie Diana Sardjoe

  Diana Sardjoe Din Tewa waren er maar meer ouders als jij. Met zoveel betrokkenheid. Ook jij weet als geen ander dat het een enorm aandachtspunt is onder Hindoestanen. Dat de stelling wetenschappelijk onderbouwd is kun je xo opzoeken.....vooral als je zo veel tijd doorbrengt in de bibliotheek. In principe had je dat dan moeten weten, dat faalangst de valkuil is van perfectie en prestatiedruk. Diegenen die zich verdiept hebben in kernkwaliteiten al helemaal.

  Wie weet kom je nog aan toe om te onderzoeken hoe of wat mbt stellingen formuleren. Ern stelling kun je onmogelijk voorzien van allerlei informatie...als bron vermelding enz......het is ern stelling en geen artikel.. Onze stellingen zijn slechts stellingen en een ieder is vrij conform zn referentiekader te reageren. Wij nemen hier nota van jouw referentiekader.
  Like · Reply · 2 · Yesterday at 12:17am · Edited


  ===== [wfor1410:30] Reactie Din Tewa
  Din Tewa Beste Diana Sardjoe,

  Hahahaha …. Je bent me er één :D

  T.a.v. "Ook jij weet als geen ander dat het een enorm aandachtspunt is onder Hindoestanen."
  Neen, voor mij is dat absoluut niet het geval. Ik weet wel dat het onder alle bevolkingsgroepen voorkomt dat een kleine minderheid bestaat die van opvoeden geen kaas heeft gegeten en waar dergelijke praktijken voorkomen. Bij de meerderheid is er geen sprake van dergelijke extreme calamiteiten. Het opvoedingsrepertoire is ontzettend breed, divers en talrijk. In verreweg de meeste gevallen zijn de opvoedingsgevolgen te overzien (d.w.z. leiden niet tot traumatische ontwikkelingen). Slechts bij een minderheid leidt het tot traumatische ontwikkelingen met zeer ernstige complicaties voor de kinderen die het is overkomen. Deze minderheid is zeker zeer de moeite waard om besproken te worden. Maar doen alsof het schering en inslag is, is niet realistisch.

  T.a.v. "Dat de stelling wetenschappelijk onderbouwd is kun je zo opzoeken" kan ik slechts aangeven dat ik begrijp dat een radioplatform zich niet per definitie leent een wetenschappelijke platform te zijn. Dat het bij een radiozender gaat om het bespreekbaar maken van diverse issues lijkt me logisch, leuk, belangrijk en ja ook gewenst. Maar juist voor een radiozender geldt dat je feitelijk elke stelling als stelling voor een uitzending kunt gebruiken. Daarmee is de stelling nog niet per definitie wetenschappelijk onderbouwd volgens mijn referentiekader. Volgens gebruik is het aan degene die een wetenschappelijke stelling als wetenschappelijk onderbouwde stelling poneert om te verwijzen naar die enkele wetenschappelijke artikelen waarop die stelling is gebaseerd en niet aan de lezer. Over de hele wereld zijn er ontelbare artikelen over één en hetzelfde onderwerp. Het is nooit de bedoeling dat degene die een stelling poneert alsof deze wetenschappelijk onderbouwd zou zijn dit doet zonder de lezer te informeren op welke artikelen de stelling is gebaseerd. Dit ter voorkoming van misverstanden en zodat alle partijen weten op grond van welke artikelen de stelling is geplaatst.

  T.a.v. "vooral als je zo veel tijd doorbrengt in de bibliotheek." dit:
  Mag ik ervan uitgaan dat ook jij kunt begrijpen dat als ik zoveel tijd in een bibliotheek doorbreng ik daar redenen toe heb? Zo je dat niet kunt aannemen wil ik je meegeven dat ik mijn tijd steeds in een bibliotheek doorbreng omdat ik juist op zoek ga naar wetenschappelijke argumenten, richtlijnen, theorieën, hypothesen of verklaringen ter verrijking van mijn kennis, inzichten en vaardigheden. Deze verrijking is doorgaans noodzakelijk voor mij vanwege mijn studiedoeleinden. Ook nu zit ik in een bieb omdat ik voor mijn praktijkonderzoek referenties nodig heb, om mijn onderzoek af te kunnen sluiten conform de daarvoor geldende richtlijnen. En dus zit ik er niet om mij te verdiepen in stellingen die links en rechts geponeerd worden als zijnde wetenschappelijk onderbouwde stellingen zonder de gebruikelijke referenties. Op die stellingen reageer ik op basis van mijn reeds aanwezige kennis over bijbehorende onderwerpen. Je hoeft het niet van mij aan te nemen, maar ontwikkeling en verbetering van mijn pedagogisch-didactische competentie maakt al sinds jaar en dag deel uit van mijn leertraject en interesse. In mijn dagelijkse praktijk nu (en ook in het verleden) heb ik te maken met leerlingen die te maken hebben met o.a. faalangsten.

  T.a.v. ". In principe had je dat dan moeten weten, dat faalangst de valkuil is van perfectie en prestatiedruk." Kan ik je geruststellen dat ik me daar al jaren geleden in heb verdiept en op de hoogte ben van enkele argumenten vóór en ook tégen deze stelling. Elke Jan Doedel kan een artikel vóór of tégen een bepaalde stellingen vinden en gebruiken voor een discussie. Daarmee is het voor mij nog geen wetenschappelijke discussie. Daarvoor heb ik zowel vóór als tégenargumenten nodig om die met elkaar te onderzoeken, analyseren en die vervolgens aan te nemen of te verwerpen. Maar nogmaals ik zal horen tot de groep mensen die zal beamen dat een radiozender het niet nodig heeft een discussie te starten en aan te gaan met als oogmerk tot een wetenschappelijk gefundeerde eindconclusie te komen.

  T.a.v. "Wie weet kom je nog aan toe om te onderzoeken hoe of wat mbt stellingen formuleren." Het volgende: ik help leerlingen en studenten al bij elkaar genomen ruim 30 jaar stellingen en hypothesen te formuleren. Daarbij benadruk ik steeds waarom het juist nodig is dat zij en hun doelgroep op de hoogte zijn van de wetenschappelijke theorieën, methoden, hypothese, modellen, etc. waarop de hun stelling, hypothese of onderzoeksvraagstuk is gebaseerd. Dit doen we om ervoor te zorgen dat transparant is welke artikelen wel en welke artikelen niet onder de loep genomen dienen te worden om de stelling te begrijpen.
  Kortom met de opmerking "Ern stelling kun je onmogelijk voorzien van allerlei informatie...als bron vermelding enz......het is ern stelling en geen artikel.." maak je me duidelijk dat jij hiermee bevestigt wat ik hierboven al heb gesteld: voor een radiozender hoeft een stelling niet perse een wetenschappelijke te zijn.

  Tot slot m.b.t. tot "Onze stellingen zijn slechts stellingen en een ieder is vrij conform zn referentiekader te reageren. Wij nemen hier nota van jouw referentiekader." Kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat jij koste wat het kost mijn inbreng binnen mijn referentiekader eerst in twijfel meent te moeten trekken en het daarna poogt als minder valide input toch te 'respecteren' omdat het zogenaamd een ieder vrijstaat te reageren.

  Neem me niet kwalijk dat ik zo breedsprakig ben :\ Ben al jaren tevergeefs aan het proberen tot the point te zijn :\

  Maar ondertussen ben ook ik me ervan bewust dat deze stelling nu reeds is afgerond, zodat je dit niet moet zien als mijn reactie op de stelling, maar als reactie op jouw reactie op mij :)
  Like · Reply · 1 · 15 hrs · Edited


  ===== [wfor1410:31] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe Din Tewa...ik ben me er eentje....hihihi, met een knipioogje
  (ik kan die leuke smileys niet zetten, als jij). Bedankt voor de compliment. I know...I am one of a kind. GOOD or BAD....its all me.

  Voel me verheugd dat je tot in detail op mij ingaat, dit maal. Blijkbaar heb ik jou weten te triggeren. Mijn compliment aan jou..wat een rijke woordenschat. We feel blessed to have your reactions here. Tenminste, IK hou van lezen en spelen met de taal, diverse talen. Dus ik neem de tijd om jou inputs te lezen.

  Je neemt er ook tijd voor en dat waardeer ik zeer zeker. Doch....wil ik wel kwijt dat je veel schrijft en toch ook vaak heel vaag. Maar dat kan puur mijn beleving zijn. Hou me ten goede.
  Een kanttekening....dat iemand veel tijd in de bibliotheek doorbrengt, wil toch niet zeggen dat die daadwerkelijk kennis opnoemt of opzoekt! En niet alle boeken zijn te vinden in de bibliotheek. Ik heb deze opmerking eerder bewust achterwege gelaten. Om te zien, hoe jij dat zou verklaren cq verantwoorden.

  Dat jij ontkent niet te weten wat er leeft mbt het onderwerp in de hindoestaanse samenleving.....verbaasd mij....wat ik wel jammer vind. Ik krijg sterk de indruk dat je in deze niet objectief bent, omdat je zelf wel de rapportcijfers van jou zoon op fb hebt gezet en het derhalve zo probeert recht te breien. Of je leeft onder een steen. Ongetwijfeld zal het onder alle bevolkingsgroepen voorkomen. Maar in deze mbt de stellingen doen we aan ZELFKRITIEK. ZELFKRITIEK is VOORWAARDE tot BESCHAVING. Als we de hindu geschriften mogen geloven, zo ook de filosofen...of moet ik nu hierover steeds bronvermelding doen.

  Ik sta zo in het leven.....dat ik mijn gesprekspartner respecteer in zijn bron en kennis. Vertrouwen in en dialoog is basis. Vertrouwen in andermans kennis idemdito. Toon van respect in elke vorm van communicatie. Ik zoek de logica in het verhaal. En verder its up to them...wat zij ermee doen. Maar te pas en onpas vragen om bronvermelding.....tja....dan mogen we wel onze eigen kennis een beetje opkrikken. Want sommige zaken liggen voor de hand.

  Over onze stellingen....dat wat jij schrijft, wijs ik je op sinds je hier op fb meedoet met onze stellingen. Telkens weer....ook voor velen....vermeld ik dat soort informatie. Zoals je dat nu zelf ook beaamt....stellingen kunnen alle kanten op. En toch....soms kiezen we echt bewust voor wetenschappelijk onderbouwde stellingen. Of soms ook maatschappelijk onderbouwd. Zo heeft in deze NPO ons onlangs ook gevonden om een STELLING op onze RADIO te behandelen waar zij zich zorgen over maakten. Dus zo slecht doen we het niet. Uiteraard staan wij open voor kritiek. Maar naar elkaars mond praten is niet ons ding. Btw als inmiddels opgezocht had mbt de stelling dan haf je het geweten en hoefde je niet zoveel tekst....te wijten aan het aanvechten van deze stelling. In dat kader vraag ik me dan ook af of je Waldo die hier zo openhartig zegt dat deze stelling zijn leven....hem wel serieus neemt? Lijkt van niet....wat ik wel zeer betreurend vind. Hij springt hoog en laag en schreeuwt vd daken wat hem is overkomen. En jij die zo welbespraakt is...ontkracht op jou manier deze stelling, alleen omdat jij geen kennis hebt genomen van kernwaarde....in deze de valkuil van perfectionisme.....faalangst.

  Alles tegenspreken..in het wilde weg....prima....maar de wetenschap tegenspreken.....ben jij wel in die positie? Sorry to say that......with all respect.

  Je geeft toe in jou tekst dat je jaren geleden al hebt verdiept in de valkuil...faalangst......het gaat dan mijn pet te boven, dat je er toch zo omheen blijft draaien. Misschien maakt dat het dat je vaag overkomt of die indruk probeer jij te geven. Kan ook!
  Afsluitend....genoeg artikelen te vinden mbt allerlei onderwerpen.....doch....heb vertrouwen in dat men heus wel in staat is die artikelen te vinden, wellicht bezitten, die er echt toedoen. Of...wacht...maar jij zal die bronnen ook niet geloven!
  Like · Reply · 9 hrs · Edited


  ===== [wfor1410:32] Reactie Rabien Ramsoedjas
  Rabien Ramsoedjas Diana Sardjoe Van uit inzicht komt men uiteindelijk tot uitzicht ;)
  Like · Reply · 1 · 9 hrs


  ===== [wfor1410:33] Reactie Waldo Dewanand
  Waldo Dewanand ja Diana Sardjoe mooie, pijnlijke stelling voor mij. Ik voel mij zo vreselijk mislukt nu, kon die INGENIEURSTITEL NIET HALEN. Ja leven is mislukt, zinloos, mijn vader heeft mij geindoctrineerd met duizenden suicidale minderwaardigheidscomplexen jarenlang, hij maakte mij totaal geestelijk kapot, martelde mij, legde telefoon keihard neer nadat hij mij in suicidale depressie had nagetrapt, verweet mij keer op keer dat ik ziek werd en die titel niet kon halen. Mijn vader is hindoe fascist en ik ben zoon van een koelie satan met titel, cum laude slaagde mijn vader voor artsen examen in Leiden 1969, ja een waarlijk grootse prestatie in een land vol met hogere, lange, grootgeschapen, superieure, almachtige, super intellligente blanke halfgoden. Nou diana zie hier, deze harde CYBER ATTACK BRIEF verstuurde ik vorige week aan homoclub delft DWH, ze kunnen mij voor rechter slepen wegens laster en smaad en belediging, doc 22 pag met 53 DAB Array blokken pure zelftherapie om mijn complexe zelfmoord probleem te overleven als psychiatrische patient met medicatie, Ja dit is beter dan een bom gooien daar he bij die lange superieure blanke homofielen: http://www.dewanand.com/waction0091.htm


  Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH Delft), verzoek participatie, samenwerking…
  dewanand.com
  Like · Reply · 2 · April 12 at 1:48am


  ===== [wfor1410:34] Reactie Waldo Dewanand
  Waldo Dewanand ik heb begrip voor besneden en seksueel mismaakte radicale moslims hoor die bommen gooien, omdat zij met nog ergere pijnlijkere, minderwaardigheids complexen zitten dan mij, en absoluut in een binaire haatdoctrine geloven. Gelukkig ben ik nu ex moslim en een te korte, te kleingeschapen, inferieure, lagere kaste, niet blanke Hindoe fundamentalist. De natuur kent alleen deze heilige mantra: 'THE WEAK MUST PERISH AND DIE'.
  Like · Reply · April 12 at 1:54am


  ===== [wfor1410:35] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe Waldo Dewanand ik begrijp jou punt. Heel spijtig dat jij de dupe bent geworden van prestatiedruk en faalangst. En wij VAHON Hindustani RADIO hebben heel veel RESPECT voor jou dat je steeds de communicatie opzoekt om je te uiten. En bedankt voor jou input live in de uitzending. Dat was even schrikken.....hoorde ik later na de uitzending van enkele luisteraars. Maar zeker ook confronterend....hoe het gan verlopen met prestatiedruk en faalangst. Ook jou aanvulling, dat veel Hindoestanen hier last van hebben en hiervoor vluchten in hoge mate van drankgebruik enz....wordt door vele appjes beaamt. Jij brengt op jou manier een bijdrage tbv vooruitgang in de hindoestaanse samenleving.
  Hartelijk dank daarvoor.\

  VAHON HINDUSTANI RADIO ern radio....voor de burgers, voor alle burgers....ook diegenen die zich niet perfectionistisch voelen. Ook voor onze zwakkeren in de samenleving zijn wij er. En daarmee maken wij het verschil.
  We streven niet naar perfectie. Het imperfecte is ook oké. Dat is de mens, dat is de natuur en dat is midden in de samenleving zijn.
  Unlike · Reply · 2 · 11 hrs · Edited


  ===== [wfor1410:36] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe To all....ik reageer later ivm mijn uitzending zo.

  Voor de orde orde....dit is slechts een STELLING......die wij prikkelend en uitdagend stelling.

  Hoe wij die wel en niet moeten stellen, dat is up to onze redactie.
  Radiomaken is ook een vak.
  We weten heus wel wat we doen.
  Daarnaast.....het is aan een ieder te bepalen wat deze stelling met ze doet. Het is GEEN PERSOONLIJK oordeel.

  En gelukkig....zijn er ook velen die, blij zijn dat dit eindelijk behandeld wordt.

  De vraag is kunnen we alsmaar in onwetendheid blijven en ons maar verschuilen achter TROTS zijn mag. Zijn we niet een beetje te trots en te snel trots?is het PRONKEN met rapportcijfers van kinderen op fb , social media, Whats app profielfoto Pedagogische verantwoord?

  Ik verzoek u met klem ook wat documentatie hierover te raadplegen.

  Met deze stelling willen we naast een mening nog veel meer......dat we iets leren op dit gebied.

  Lees ook materiaal hierover van psychologen en filosofen.

  Een wereld gaat open.
  Dat heeft uw kind nodig.
  En u ook.

  Like · Reply · April 12 at 8:14am


  ===== [wfor1410:37] Reactie Din Tewa
  Din Tewa Zoals eerder aangegeven vind ik "pronken" en "te trots" zijn onderhevig aan het subjectieve oordeel van de lezer.

  De vraag mag gesteld worden wat mij betreft "Wanneer is men aan het 'pronken' en wanneer is men 'te trots' als men de prestaties van je kind deelt op social media met de mensen met wie je van redelijk tot goed contact hebt op social media?"

  Evenzo kan de vraag terecht zijn als men na poogt te gaan wanneer worden ouders ten onrechte beticht van opvoedkundig ongeoorloofd 'pronken' en/of 'te trots zijn'?

  Er zijn legio verhalen bekend van ouders die hun kinderen gedurende hun opvoeding wel 'bestraffen' als ze minder presteren, maar geheel falen als het gaat om ze te 'belonen' door alleen al een schouderklopje.
  Like · Reply · 2 · April 12 at 8:23am

  ===== [wfor1410:38] Reactie Diana Sardjoe

  Diana Sardjoe Din Tewa idd...geheel falen in het schouderklopje. Doch ook situaties waarin er teveel schouderklopjes zijn. Het knd moet ook leren omgaan met correctie, met KRITIEK en sancties. Anders weet het kind zich niet te gedragen in de maatschappij die vol zit van correctie, kritiek en sancties.

  Gelukkig kunnen we met ons verstand goed erbij wat PRONKEN is en wat TROTS is.
  Like · Reply · 1 · April 12 at 4:09pm


  ===== [wfor1410:39] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe To all....met de stellingen op VaHON HINDUSTANI RADIO hopen we ook dat mensen zich gaan verdiepen in de wetenschappelijke onderbouwingen.

  Genoeg artikelen te vinden hierover. Hie dat werkt, faalangst, valkuil van perfectionisme en gevolgen in persoonlijkheidsvorming.
  Like · Reply · April 12 at 8:26am


  ===== [wfor1410:40] Reactie Soraya Kariem
  Soraya Kariem This is so very true! Heeft ervoor gezorgd dat Ik als kind een hekel kreeg aan school. Resultaat? Ik heb alleen een basis school diploma. Ik Ben nu 42 en Ben ook moeder. Ik kan met trots zeggen dat mijn kind die druk nooit heeft gevoeld. Ik hoefde nooit achter haar aan te zitten voor huiswerk of zo. Waarom? Goede uitleg waarom school belangrijk is. Zodat ze uit zichzelf beseft dat t haar toekomst vormt...De rest ging zo makkelijk. Dus t kan zeker anders. Natuurlijk hangt t ook van t kind af. Als mijn dochter vandaag besluit beroeps gericht Te gaan ipv door naar school, sta ik 100% achter haar. Ik ga haar niet dwingen om iets Te doen dat ze niet will. Er zijn nu genoeg beroepsgerichte opleidingen die ook aangepast zijn aan deze digitale tijdperk. She'll be alright. Als je de druk weghaalt merk je dat ze zelf leergierig worden. Onze ouders begrepen dat gewoon niet. Status en ego bij De ouders zijn bij deze een grote oorzaak. Geloof me...I know what I'm talking about...is gewoon traumatiserend voor t kind.
  Unlike · Reply · 3 · April 12 at 1:56pm


  ===== [wfor1410:41] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe Soraya Kariem dus dat.....STATUS en EGOA vd ouders, dat kwam ook herhaaldelijk naar voren in de uitzending. Het kind wordt het visitekaartje van de ouders. Werd ook gezegd. Weliswaar in onwetendheid. Ben ik van overtuigd. Hopelijk gaan mensen zich verdiepen in de kernwaarden en hun valkuilen. En idd....de druk weghalen en zie de magie.....Hartelijk dank weer voor jou oprechte mening.
  Zeer van toegevoegde waarde.
  Zo eerlijk....top
  Like · Reply · 1 · April 12 at 4:13pm


  ===== [wfor1410:42] Reactie Soraya Kariem
  Soraya Kariem Ja Diana Sardjoe, hun intensie was natuurlijk goed. Ben Ik ook van overtuigd. Thank you dear ?? ?? ??
  Like · Reply · April 12 at 4:32pm


  ===== [wfor1410:43] Reactie Waldo Dewanand

  Waldo Dewanand mooi Diana Sardjoe ja ik ben nu 50, ziek, al jaren eenzaam, mislukt, suicidaal, kon afgelopen nacht niet slapen door deze stelling. Vaak denk ik van ach, ik pleeg zelfmoord nu, leven is toch zinloos verder, zonder die HOGE Hindoe apen kaste ingenieurs titel, TITEL TITEL TITEL... KLIMMEN WALDO KLIMMEN, gilde mijn vader altijd tegen mij. Prestatiedruk, moeten presteren, hoger komen, hoger dan alle lange, superieure blanke mannen op aarde. Ik hoor de stemmen van mijn vader nu, zonder de medicijnen van de psychiater en ben patient, dus mijn leven is totaal mislukt hoor. Door die faalangst en minderwaardigheidscomplexen kon ik zelfs nooit met een vrouw naar bed gaan zoals elke gewone man, en dit is nu ongeneeslijk trauma. Zie ook mijn harde Cyber Attack brief aan DWH blanke homoclub delft. Mijn intelligentie is door de hele survival oorlog nu ontwikkeld op hoger niveau, en ok ik ben auteur nu van meer dan 20 boeken, een intellectuele prestatie die niet elke lange, hogere, blanke, grootgeschapen man op aarde kan nadoen. Blanken moeten beseffen wat zij hebben vernietigd bij ons zwarten en hoe zij als duivels nu gehaat worden door hele niet blanke wereld. Daarom moet er een WOIII komen. HALVE/ 1/2 (Allah ho Akbar) zeg ik als trotse halve moslim. INDIA ZINDABAD.
  Like · Reply · 2 · April 12 at 2:08pm · Edited


  ===== [wfor1410:44] Reactie Diana Sardjoe
  Diana Sardjoe To all....uitzending was hotline, PRACHTIG.....mooi hoe onze HINDOESTANEN zich toch hard kunnen maken voor belangrijke onderwerpen. Veel afschuw over het plaatsen van rapportcijfers op Internet. Velen zien het en begrijpen de ouders die dat dien echt niet. Iemand zei....dat ze die ouders zielig vonden die dat doen en ern anders zei....dat het waarschijnlijk ouders zijn die zelf niets bereikt hebben met hun studie of zelf niet hebben willen sturen....nu er zo mee omgaan. Het zit dus in de DNA van sommige ouders, als voorbeeldge drag. Het laatste wordt wetenschappelijk wel erkent.
  Anyway....dit is nu besproken.

  Ik hoop van harte dat alle Hindoestaanse ouders massaal zich gaan verdiepen in deze materie. Als we weten wat er aan de hand is, dan kunnen we er ook altijd wat aan doen.
  Op naar HINDUSTANI KI JAI HO.
  Unlike · Reply · 3 · April 12 at 4:20pm


  ===== [wfor1410:45] Reactie Waldo Dewanand. Nabeschouwing 1: d.d. vrijdag 14 april 2017 om 03:03 AM, nacht.

  Nu ik al 51 jaar word, lijkt mijn hele leven totaal mislukt in feite. Ja, ik denk al jarenlang aan zelfmoord in feite en mijn leven zonder die Hoge Hindoe Apen Titel als ingenieur is zo zinloos nu. Mijn Hindoe vader heeft die titel kunnen halen als dokter met cum laude in 1969 aan de blanke universiteit in Leiden en ik werd ziek, illegaal vijf jaar en kon dus niet afstuderen om 100 procent ingenieur te worden van de Technische Universiteit Delft en ja daarom is mijn hele leven nu totaal mislukt en ik ben hierom ook totaal verstoten door mijn hele familie en doodverklaard, als zieke mislukkeling. Nu is het laat, al drie uur in de ochtend en ik voel mij totaal mislukt, de stemmen van mijn vader achtervolgen mij al hele dag en verlammen mij totaal. Al jarenlang lukt niets meer van mij, geen energie, geen zin in niets meer. Ja, eigenlijk wilde ik afgelopen weken toch gewoon dood gaan, door zelfmoord in mijn zelfmoordflat hier, D en ik heb er elke avond aan gedacht, om dus naar de zestiende verdieping te gaan en te springen naar Narak. Als ik zou springen dan beland ik direct in de Hindoe hellewerelden, Narak en dan is deze levenscyclus voorbij en ik zal dan nog meer moeten lijden, gedurende vele duizenden jaren in nieuwe reincarnaties.

  ===== [wfor1410:46] Reactie Waldo Dewanand. Nabeschouwing 2: d.d. vrijdag 14 april 2017 om 03:12 AM, nacht.

  Ja, Hindoe halfapen geloven eigenlijk dat dit leven lijden is, om zo karma af te werken en je hebt geen andere keus dan verder te moeten lijden en zo ook boete te doen (tapasya), zodat je sneller moksha kan bereiken. In het Hindoeisme moet je leren lijden, omdat dit hele leven en deze hele reincarnatiecyclus een lijdensweg is en er is geen weg terug in feite. Je bent alleen gekomen en je zal alleen gaan, zo schreef Rani het op in haar mails en ik moet nog al haar mails goed herlezen en opslaan voor publicatie. Een echte gelovige Hindoe moet beseffen dat het leven een harde lijdensweg is en dat de enige hoop bestaat uit het leren lijden, omdat leven alleen uit lijden bestaat. En wat je nu zal bereiken tijdens deze reincarnatie cyclus zal je meenemen naar je volgend leven, om dan door te gaan ermee en een hoger niveau te bereiken. Zo werkt hele Hindoeisme in feite, na elk leven ga je met al je individuele prestaties door met alles naar een volgend leven op een nog hoger niveau, en dat is een soort evolutie van zielen in feite. Dit is wat echte gelovige Hindoe halfapen ook echt geloven en nastreven in feite. Hierom zijn prestaties toch erg belangrijk in het leven van een echte, raszuivere Hindoe halfaap.

  Het is nu al 03:22 AM en ik voel mij uitgeput nu, beter is dit verhaal morgen afwerken als zelftherapie en online publiceren.


  ===== [wfor1410:47] Reactie Waldo Dewanand. Nabeschouwing 3: d.d. zondag 16 april 2017 om 01:37 AM, nacht.

  Hier posting op Facebook, ja het schrijven als zelftherapie heeft inderdaad de neuronische entropie van mijn hersenen dus net afdoende verlaagd, gedurende de afgelopen 24 jaar, waardoor ik dus net nog geen geslaagde zelfmoord poging hoefde te ondernemen, want gedurende al die tienduizenden eenzame, depressieve, paranoide en psychotische uren scheelde het vaak niet veel of ik was op slag dood. Nu voel ik mij meer dood dan levend in feite en ik denk heel veel aan de dood. Nu besef ik steeds meer en meer dat mijn leven gewoon ahw bijna voorbij is, en ik denk veel aan mijn eigen dood. Voor mijn familie ben ik toch allang verstoten, doodverklaard, begraven en gecremeerd, dus dat deel van mij kan elke dag rouwen om hsijn eigen dood en dat ligt al in hsijn kist weg te rotten. Ach, mijn leven is mijn leven en ik heb leren leven met mijn hele ziekte, eenzaamheid, schizofrenie, paranoide ideeen en angsten, nu ben ik seksueel mismaakt en ik hoop eigenlijk niet lang meer te hoeven leven. Al mijn teksten en boeken overleven mij, en die zijn mijn onstoffelijke nageslacht, en ook Wieroe moet zo vereeuwigd worden op het blanke, maagdelijke papier. Nu hierna in DAB 48 dus mijn posting op facebook mbt mijn hele problematiek en seksuele mismaaktheid.

  ===== [wfor1410:48] Reactie Waldo Dewanand. Nabeschouwing 4: d.d. zondag 16 april 2017 om 01:50 AM, nacht.


  From: waldo@ziggo.nl
  Sent: Saturday, April 15, 2017 11:50 PM
  To: Waldo Dewanand (ziggo.nl)
  Subject: (7) Erik Hillenga

  Waldo Dewanand Peter Claus ja ik schrijf als zelftherapie, hele lange zelftherapeutische brieven verstuurde ik online. zie bv deze homoclub delft dWh, 22 pagina's, ja het is beetje strafbaar en illegaal, taboe thema's, maar ok, staat erop en bij alv ingediend. Beetje gestoorde tekst, maar ok ik ben eerlijk, ben seksueel mismaakt nu, schrik niet is erg pornografisch maar homofiele problemen zijn nou eenmaal zwaar seksueel en anaal gestoord (Staart Chakra veroorzaakt dit bij veel mannen): http://www.dewanand.com/waction0091.htm

  Waldo Dewanand Erik Hillenga heel verhaal zeg, maar ok psychiatrische patient zijn is echt zwaar, eenzaam, suicidaal, mijn levensdrama ga jij je niet kunnen voorstellen als hogee, superieure blanke heteroman. Zonet nog buiten staan schreeuwen op galerij, hopen dat buren geen politie bellen. Ik kan niet hoger en meer waard worden dan jullie lange, groter geschapen, superieure blanke mannen. Ja ziehier mijn bijna strafbare brief aan DWH homoclub delft, 22 pag, is beter zo dan dat ik daar alles kapot ga slaan in die KUThomotent: http://www.dewanand.com/waction0091.htm

  https://www.facebook.com/Hillenga

  ===== [wfor1410:49] Reactie Waldo Dewanand. Nabeschouwing 5: d.d. zondag 16 april 2017 om 01:50 AM, nacht.

  Ja, dit schreef ik op als krabbeltje gisternacht laat na de uitzending.
  Ik kon die ingenieurs titel niet halen, ok ik ben totaal mislukt. Mijn vader eiste van mij dat ik die titel moest halen, verplicht studeren voor naam, status, eer en roem van hem en zijn hele hindoe apen familie, en verder maakte het hem niets uit of ik eenzaam en suicidaal was en psychiatrische patient. Die titel was het enige wat telde en verder kon ik als mens of zoon maar doodvallen en zelfmoord plegen. Altijd die kille, koude, harde, gevoelloze blik van mijn vader, die mij hard duidelijk maakte om die titel snel te behalen, anders kon ik maar doodgaan, en zo heeft hij mij jarenlang toch geestelijk mishandeld en meedogenloos kapot gemaakt en gewoon keihard laten stikken, als ik in een suicidale depressie was geraakt en hij dat ook kon zien.

  ===== [wfor1410:50] Reactie Waldo Dewanand. Nabeschouwing 6: d.d. zondag 16 april 2017 om 02:09 AM, nacht.

  Nu hoor ik te vaak zijn kille, harde moorddadige stemmen, 'Titel titel titel waldo, of ga dood, zelfmoord, want je bent niets meer waard en niemand zal je accepteren, ga dood. Klimmen, klimmen, klimmen waldo, anders dood gaan zelfmoord.' Ja, ik kom echt uit de duivelse Hindoe Apen Titel Kastewereld, en mijn vader is de Hindoe Satan zelf, en een harde, kille Hindoe fascist, een Arya Samaji is hij in hart en nieren. En ja hij is net als die andere vieszwarte Arya Samaj halfapen die ik leerde kennen, zij geloven heel extreem in hoger worden of lager zijn. Arya Samajis zijn varna extremisten, die heel absoluut geloven in hoger opgeleid zijn, en dus op een hoger niveau denken en meer waard zijn, of gewoon lager, lager opgeleid, en dus inferieur zijn en minder waard. Mijn vader denkt zo en hij gelooft absoluut in varna, gemixt met jati, en daarom is hij toch zuiver Hindoeistisch en keihard tegen mij, omdat ik zijn vervloekte, mislukte half moslim kind ben uit zijn eerste huwelijk met een moslim vrouw. Nu is mijn vader toch al oud en hij zal niet lang meer leven, al 75 jaar dus ik moet mijn problemen verder zelf zien op te lossen komende maanden, en ok als het mislukt dan zal ik tijdens een diepere depressie toch een geslaagde zelfmoord plegen, en na een zelfmoord poging gewoon al direct dood zijn. Hier denk ik nu te vaak over en daarom moet ik toch vaker zelftherapeutisch schrijven en mijn hele dagboeken administratie toch reorganiseren.

  ===== [wfor1410:51] Reactie Waldo Dewanand. Nabeschouwing 7: d.d. donderdag 20 april 2017 om 02:01 AM, nacht.

  Mijn hele leven is een drama gewoon, ik kon die ingenieurs titel niet halen vroeger door ziekte, vijf jaar illegaliteit en al mijn sociale en seksuele problemen en schizofrenie, en nog honderden suicidale psychische problemen. De stemmen van mijn duivelse hindoe vader achtervolgen mij, 'Titel halen Waldo of ZELFMOORD'. Ja, nu ben ik al jaren in hele crisis, depressies, somberheid en suicidaal. Wekelijkse strijd tegen de dood, en nu dit dus erbij, als mosterd na de maaltijd.

  Ja nu heeft dhr/ shri Soerin Narain mij definitief verstoten en duidelijk gemaakt dat ik niet meer mag komen bij de bijeenkomsten en activeiten van Stichting Hindustani. Dit is zijn mail aan mij letterlijk, omdat ik deze klaagbrief verstuurde en mijn gevoelens kenbaar maakte, wegens vijf jaar discriminatie, sociale uitsluiting en constante ruzies, hier de klaag brief:


  http://www.dewanand.com/waction0086.htm

  ===== [wfor1410:52] Sociale verstoting door Stichting Hindustani, email d.d. 17 april 2017

  From: stichting hindustani
  Sent: Monday, April 17, 2017 2:49 PM
  To: Dewanand Wd
  Cc: Soerin Narain ; Herman Gobind
  Subject: Re: aanmelding 26 april as boerenplein

  Goedemiddag meneer Waldo,

  Jij bent niet meer welkom bij Stichting Hindustani.
  Bij geen enkele activiteit.
  Ik zie jou aangifte graag tegemoet.


  Met vriendelijke groet,

  Namens het bestuur
  Soerin Narain
  ---
  Stichting Hindustani
  www.stichtinghindustani.nl
  mobiel 06-28 479 849

  ===== [wfor1410:53] Reactie Waldo Dewanand. Nabeschouwing 7: d.d. donderdag 20 april 2017 om 02:09 AM, nacht.

  Ok, de dood zal mij definitief verlossen van alle problemen en mijn hele lijdensweg radicaal stopzetten. Mijn boeken en teksten blijven achter na mijn dood en ook Wieroe is dan erin vereeuwigd. Het is al over 2 uur AM en ik denk aan zelfmoord nu, het touw ligt gereed in de zak of zal ik naar de zestiende verdieping gaan en springen naar Narak, zoals Gerard de Wit het vele jaren geleden verkoos, als lange, grootgeschapen, superieure Arische Hollander in mijn zelfmoordflat???

  ===== [wfor1410:54] Reactie Waldo Dewanand. Nabeschouwing 7: d.d. donderdag 20 april 2017 om 02:40 AM, nacht. /// Zelfmoord Gerard de Wit 12 februari (2008) in mijn zelfmoordflat


  Hier enkele citaten over deze zelfmoord van Gerard de Wit in mijn zelfmoordflat. Ja ik kende hem jarenlang in mijn flat en zag hem zo vaak met zijn blanke vrouw en hond in de lift. Maar hij heeft nooit met mij willen praten, omdat hij toch een neonazi is en niets moet van zwarte apen en Untermenschen. Op de dag van zijn zelfmoord had ik zijn bloed nog gezien op de stenen naast de hal van mijn zelfmoordflat.

  Citaat 1:
  Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen
  Jan Peter de Wit
  "Politie heeft zaak Gerard de Wit afgesloten"
  "Nicolette Stoel van het Bureau Communicatie van de Politie Haaglanden zegt dat de dood van Gerard de Wit wordt behandeld als een zelfmoord. Volgens de agenten die ter plaatse zijn geweest betreft het een zelfmoord. De zaak is gesloten. Het gaat om zelfdoding. De Politie heeft geen persbericht uitgegeven. Voorlichtster Stoel weet niet waarom de Delftse Post bovenvermeld bericht op de voorpagina heeft gezet."

  Bron: site politiekdelft.nl
  http://www.politiekdelft.nl/index_2008_02_29.html

  Citaat 2:

  G.J.M. de Wit overleden

  De partijsecretaris van de Nationalistische Volksbeweging (NVB) de heer
  G.J.M. de Wit is op 12 februari (2008) op 55-jarige leeftijd overleden.

  Bron: http://www.nationalistischevolksbewe...overleden.html

  Gerard de Wit was een groot voorbeeld voor ons land. Veel sterkte toegewenst aan de familie De Wit en de leden van de NVB.

  Last edited by De Zeeuw; 02-14-2008 at 12:46 PM.

  Bron: forum neonazi's internationaal, White Pride en White Power, Stormfront

  https://www.stormfront.org/forum/t460232/?s=ef3480d27c5f9b2c585cc03626819edd


  ===== [wfor1410:55] Reactie Waldo Dewanand. Nabeschouwing 7: d.d. donderdag 20 april 2017 om 02:09 AM, nacht.

  Hahahahaha, wat al dood is, kan niet meer sterven.

  Zie deze verzen uit de heilige Bhagavad Gita:

  Vers 2.25 Er is gezegd dat de ziel onzichtbaar, onvoorstelbaar en onveranderlijk is. Nu je dit weet, mag je niet meer om het lichaam treuren.

  Vers 2.26 Denk je echter dat de ziel voortdurend geboren wordt en telkens sterft, dan bestaat er nog steeds geen reden tot weeklagen, O sterk-gearmde.

  Vers 2.27 Wie geboren is, gaat een gewisse dood tegemoet; en wie dood is, wordt zeker weer geboren. Daarom behoor je bij het onvermijdelijk vervullen van je plicht geen klacht te uiten.

  Bron:
  His Divine Grace A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, De Bhagavad-Gita zoals-ze-is, Amsterdam, The Bhaktivedanta Book Trust, cop. 1981, derde druk 1986, 1027 pagina's.

  Ja ik ben allang dood gegaan en nu ben ik meer dood dan levend in feite. Dit is mijn dood, zo voelt het nu aan, maar de dood kent vele levels en metafysische dimensies. En omdat ik allang dood ging, is het nu onmogelijk om opnieuw dood te gaan. De dood is het mooiste wat het leven te bieden heeft, omdat er dan een nieuw leven eruit kan ontspruiten, immers, 'DE EEN Z'N DOOD IS DE ANDER DIENS BROOD'. Zo werkt het in de harde wereld.

  Nee, vannacht hoef ik die zelfmoord niet te plegen, het is al 02:24 AM en ik kijk even naar de 57 cm boeken die Wieroe en ik samen schreven en publiceerden in 2006, ja dat is onze prestatie samen en Wieroe als slimme Hindoe Nazi (homo) kat is vanaf vandaag officieel ook de volwaardige tweede auteur. Na onze dood blijven deze boeken en al onze teksten achter naast onze zinnelijke koolwaterstof lijken.

  Niets is mooier dan met een gerust hart te sterven, en te weten dat je jouw heiligste karmische schrijfplichten totaal kon vervullen als twee trotse NIET BLANKE HINDOESCHRIJVERS.

  ===== [wfor1410:56] Slot, info Vahon Hindustani Radio (1566 AM van Almere tot Tilburg te beluisteren via je autoradio)

  Dit is de eerste publicatie op het Kritisch Podium Dewanand over een live radio discussie van Vahon Hindustani Radio en er zullen zeker meerdere volgen. De wekelijkse stellingen zijn gericht op de problematiek van de te korte, zwakkere, lagere kaste, inferieure, niet blanke surikoelies in Nederland, en toch erg nuttig en leerrijk. Opmerkelijk is wel dat echt alle bellers Hindoestanen zijn, die vaak toch erg hoog opgeleid zijn en erg intelligente dingen zeggen, wat veel superieure, hogere, grootgeschapen blanke Hollanders misschien zelfs zal verbazen. Diana Sardjoe en Fred Kartaram leiden vaak de live inbel discussies. Hopelijk begrijpen zij dat deze publicatie het begin is van een duurzame samenwerking met het schrijvend en denkend maatschappelijk middenveld van de lagere paria kaste, viesbruine, te kleingeschapen, GAMMAachtige, Afrosuri-UNTERkoelielanders in HOOG BBB Arisch Arctisch Nederland.

  Nuttige info en link:
  Vahon Hindustani Radio
  (1566 AM van Almere tot Tilburg te beluisteren via je autoradio)
  (ook via internet radio van Freecom gratis te beluisteren, direct via je kabel modem koppelen)
  Website, ook online luisteren mogelijk:

 • http://vahonfm.nl


 • Facebook: pagina van VahonFM Online
  Programma info van de live inbel discussies (meestal maandag, woensdag en zaterdag), Diana Sardjoe, Fred Kartaram en Rob Sitaldin.

  ===== [wfor1410:57] Helaas nu unfriend en geblockt op facebook door Diana Sardjoe op d.d. 24 april 2017

  Ik noemde Diana Sardjoe arrogant in een stelling over 'zwarte mensen' aangaande negerslavernij en de rol van de blanke Nederlandse regering en hierom heeft zij mij per direct unfriend en geblockt op facebook, vanaf 24 april 2017. Nu kan ik de programmering van Vahon niet meer volgen en ik ben dus wederom sociaal verstoten door een hindoestaanse netwerk organisatie in Nederland. Zo intolerant en bekrompen zijn de vieszwarte surikoelies in feite en het is diep triest.

  Dit was de stelling: 'Zwarte mensen laten herrijzen is de taak van de Nederlandse overheid'
  Dit word herhaald door Vahon op vrijdag 28 april 2017:
  13.00 - 14.00 MANN KI BAAT: stelling:
  HERHALING van maandag 24 april 2017:
  Zwarte mensen moeten de ruimte krijgen om uit de as van slavernij en kolonialisme te herrijzen!
  Eens of oneens?
  Overig als reactie van mij:
  Mijn benaming 'arrogant' was niet persoonlijk bedoeld jegens de persoon Diana Sardjoe zelf, maar had uitsluitend betrekking op de intellectuele stellingname en gedachtegang mbt negerslavernij. Gelukkig had ik een backup gemaakt van mijn posting en deze is hier ongewijzigd toegevoegd als laatste DAB blok. Dit thema ligt heel gevoelig dus zij zal toch meer respect moeten tonen voor negers en Afro mensen. Eerder werden foto's van een mooie neger uit Kameroen botweg verwijderd door Diana Sardjoe op haar facebook pagina. Negerhaat bij de vieszwarte hindoe aapjes is toch erg hypocriet, omdat zij zelf ook Afro hypermix rassen zijn uit het oude Aryawart, het India, Bharat Maata van meer dan 5000 jaar geleden.

  Via een openbare verzoek brief moet ik om herziening vragen aan radio vahon hindustani van de facebook block op account van Diana Sardjoe, want ja eigenlijk is zij zo kinderachtig bezig nu, zonder respect voor de vrijheid van meningsuiting in een modern, hoogbeschaafd HOOG BBB Arisch Arctische land zoals Nederland.


  ===== [wfor1410:58] letterlijke reactie op Diana Sardjoe op d.d. 24 april 2017 mbt negerslavernij thema, 'zwarte mensen'.


  Op mijn eigen facebook timeline Waldo Dewanand
  3 hrs ·
  D.d maandag 24 april 2017, discussie over negerslavernij op radio vahon, nav deze reactie van mij, met enige kritiek heeft Diana Sardjoe mij direct unfriend en geblokkeerd van haar fb account, wat echt stom en kinderachtig is. Zo kan je geen goede discussie voeren he Diana Sardjoe, jij weet niet wat discussieren is en hoe je de gedachtegang moet ontwikkelen op zinnige wijze.
  Dom hoe jullie zo bezig zijn. Negerslavernij is een gevoelig thema, en ik zal luisteren vandaag en reageren via mijn eigen site.
  Nu kan ik niet meer meedoen met jullie programma's, ben geblokkeerd en dat is echt stom van jullie, maar ik zal online nog een reactie sturen openbaar.
  Hindoestanen zijn toch erg onderontwikkeld en dat blijkt nu duidelijk door deze actie van jullie tegen mij, als auteur van ruim 20 boeken met grote site.
  Maar goed dan hier scheiden onze wegen, later nog reactie online via mijn eigen site.
  Ik ben nou eenmaal psychiatrische patient en schrijven is mijn zelftherapie om mijn eigen zelfmoord te voorkomen al 23 jaar, dus alles wat ik publiceerde is legaal.
  Als je niet tegen kritiek kan Diana Sardjoe dan moet je niet over gevoelige thema's gaan ouwehoeren op FB en radio. Dit geeft aan dat jij niet echt hoog opgeleid bent, want je wilde het toch niet vertellen toen ik je het vroeg.
  Succes verder en overweeg om mij weer toe te laten. Het maakt niet veel uit hoor, want ik wil toch internationaal gaan publiceren in Engels. Jullie bereik is erg beperkt en het kennisniveau is heel laag.
  Waldo Dewanand, Wieroe, en T-Nanda

  ===== [wfor1410:59] vervolg: letterlijke reactie op Diana Sardjoe op d.d. 24 april 2017 mbt negerslavernij thema, 'zwarte mensen'.

  ----------- copy kritische reactie d.d. zondag 23 april 2017, waarna block volgde door diana sardjoe, toch kinderachtig hoor meisje wat je nu doet:
  Diana Sardjoe Ger Kruger goeie vraag. Dat mag je zelf beantwoorden ook.
  Way denk je zelf, het is jouw mening.
  Unlike · Reply · 1 · 1 hr
  Waldo Dewanand
  Waldo Dewanand Nou nou Diana Sardjoe ik moet zeggen dat je erg arrogant klinkt nu, waarom schrijf je 'zwarte mensen'??? Wist je niet dat ons HIndoeras uit India ook zwart is?? Ja he Diana Sardjoe wij zijn GEEN BLANKE RASSEN, en de harde waarheid is dat er ook slavernij was in zwart India gedurende de periode van de Moghul overheersing en de blanke christelijke Britten. Maar eerlijk gezegd mbt jouw stelling: ik als niet blanke hindoeschrijver, auteur van ruim 20 boeken moet volmondig bekennen dat het dus NIET de taak is van de blanke Nederlandse staat om de zgn 'zwarte mensen' (specificatie: Afro volkeren, afro mixen, en alle indiase/ hindoe rassen) te laten herrijzen. Tsja, wij moeten het zelf doen, ref publicaties van prof dr mr Sandew Hira en prof dr Chan Choenni, prof Ruben Gowricharn, ea. OOk professor Wieroe is het met mij eens nu en hij wil dat wij zwarten dus Suriname zelf ombouwen tot ee rijk en welvarend Katten paradijs, net zoals Nederland. Ja, mooie stelling, ga zo door Radio Vahon HIndustani.
  Like · Reply · 3 mins
  Waldo Dewanand
  Waldo Dewanand Mooi hoor hoe Vahon Hindustani Radio nu zo bezig is, zo meteen publicatie vd prestatie/ studiedruk ouders topic op onze site. Ga zo door Vahon Hindustani Radio, eea moet zsm uitgebreid worden om breder publiek te bereiken. Ik zit toch duidelijk nu in de Hindoestaanse etnische kaste hier in blank arisch Nederland, ja kwestie van karma he??? Leuk is het niet om eerlijk te zijn.
  Like · Reply · Just now

  Disclaimer Dewanand
  Deze tekst met offercode wfor1410 is een zuiver offer van kennis aan Altecrea en is ongenaakbaar, waardoor er geen rechten of verplichtingen aan ontleend kunnen worden, omdat het nu hetzelfde is als prasad en heilig is.


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Suriname
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved