Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Podium

Praktische tips om energie te besparen

Offeraar    Dewanand
Offercode   wfor1290
Offerdatum   12 februari 2011

Energie is heel duur geworden en hierom dacht ik van laat mij maar mensen vertellen hoe zij heel veel geld kunnen besparen met slimme praktische tips die ik zelf heb ontwikkeld. Doordat ik gestudeerd heb aan de Technische Universiteit in Delft heb ik geleerd dat het heel goed is om zuinig om te gaan met energie, want dat is beter voor het milieu. Hierom ben ik altijd bezig om zuinig te leven en zelfs als ik rijk zou zijn, zou ik nog steeds zo leven. De tips zijn kort en bondig beschreven. Iedereen die ook slimme tips heeft kan mij mailen om deze lijst te updaten.

Inhoudsopgave
1. Bespaar 90 procent op verwarmingskosten binnen je huis.
2. Bespaar tot 80 procent gas en water bij douchen
3. Update 16 maart 2011: douchen binnen vijf minuten met de douche coach zandloper
4. Afwassen met koud kraanwater

1. Bespaar 90 procent op verwarmingskosten binnen je huis.

Ik maak nu de verwarming niet meer aan, zelfs als het buiten tien graden vriest. Mijn geheim zijn mijn fleece dekentjes, die ik altijd om mij heen drapeer als ik het koud heb. Bij Blokker worden er nu lange fleece gewaden of tv dekens verkocht met lange mouwen en het is verstandig om een paar te gaan halen. Koop wel de dikste truien en broeken die in de winkels te vinden zijn, om zo geen verwarming meer te hoeven gebruiken. Schaf extra fleece en tv dekens aan voor gasten die op bezoek komen. Samen in de kou zitten is eigenlijk gezelliger en intiemer.

Tell sell verkoopt nu de snuggy, een soort tv deken, maar deze heeft geen klitterband sluiting net als die van Blokker en het is duurder. Dus die van Blokker is praktischer, groter en goedkoper.

Wist je dat onze voorouders helemaal geen verwarming hadden en toch honderdduizend jaar gezond konden leven. Waarom moeten wij nu dan al deze overbodige luxe in huis hebben? Juist door de centrale verwarming en cv ketels worden mensen nu sneller ziek en is hun weerstand heel laag. Als je mijn tips toepast dan zal je misschien nooit meer kou vatten. Wist je dat je juist ziek wordt als je alle ramen in de winter dicht maakt, om warmte binnen te houden, en dat dan zo de lucht in je huis verzadigd raakt van ziektekiemen en bacteriën, die je sneller ziek maken. Elke gesloten woning stikt van de schadelijke bacteriën en als alle ramen dicht zijn dan gaat het flink broeien en gisten in je huis. Je maakt jezelf dus ziek met verwarming en ook dit kost je een heleboel geld en tijd.

Om jezelf te verharden is het lekker om in je gewone (dikke) kleren even op balkon te gaan staan, als het flink vriest. Zo bouw je weerstand op en blijf je gezond. Als je dan uit de kou naar binnen gaat dan is het heerlijk om je dan te wikkelen in een fleece dekentje en om na te genieten van die koude winterse douche.

Ik zelf heb nu een thermometer die ook de buitentemperatuur meet. Bij Blokker worden deze nu verkocht en er is een snoertje aan, met een sensor die je buiten het raam kan hangen. Het is heel handig om te weten bij welke binnentemperatuur je je koud voelt. Meestal voelt iemand zich al koud bij 15 graden Celsius in huis. Fleece dekens kunnen je wel lekker warm houden bij een binnen temperatuur tot tien graden Celsius. Een normale temperatuur in huis om je lekker warm te voelen is 19 graden Celsius, zonder gebruik van fleece dekens.

Als het echt koud is binnenshuis zonder verwarming, dan kan je het beste een muts opzetten en handschoenen dragen. De fleece dekens wikkel je dan om je lichaam en als je zit doe je eentje om je benen. Het is wel lekker om zo ingepakt te zitten als je een boek leest, typt achter de computer of tv kijkt. Je voelt je dan net een oermens en je wordt zo ook sterker.

Wist je dat verwarming en energie nu allemaal zwaar gecommercialiseerd zijn. Al die energiebedrijven misleiden gewoon de consumenten en maken het zo gemakkelijk mogelijk om energie te verspillen, zodat zij rijker worden, en meer winst maken. Verwarmings kosten bedragen in Nederland ruim dertig procent van alle energielasten en dit is gewoon schandalig. Jij als burger moet het nu zelf doen, dus maak je verwarming gewoon nooit meer aan en bespaar duizenden euro's per jaar.

Door fleece dekens te gebruiken, is het niet meer nodig om al je ramen dicht te doen in de winter, want je verliest dan toch geen verwarmingsenergie. Doe dan gewoon je bovenraampjes open en geniet de hele dag van de gezonde koude buitenlucht in je huis. Laat al die energiebedrijven maar lekker failliet gaan, en wordt zo gezonder. Laat niemand je oplichten hè.

2. Bespaar tot 80 procent gas en water bij douchen

Ik moet dit idee hier nog zelf gaan uittesten, maar ik noteer het maar alvast.
De noodzakelijke handelingen tijdens het douchen zijn:

1. Jezelf nat maken met warm water, hele lichaam, kan al in 30 seconden

2. Snel jezelf inzepen; kost ruim 60 seconden.

3. Snel afspoelen hele lichaam met warm water; kost nauwelijks 60 seconden.

4. Naspoelen met koud water; snel doen in 10 seconden

Het hoofddoel van douchen is om zweet en vuil van je hele lichaam weg te spoelen, met water en zeep. Eigenlijk kan je dit alles makkelijk in drie tot vijf minuten doen. De meeste mensen blijven echter heel lang onder de warme douche staan, gewoon om te genieten van het lekkere stromende warme water en om weg te dromen of om te zingen. Het douchen is een soort ontspanningsmoment van de dag voor veel mensen en dit is dus een heel dure grap. Warm water is heel duur en het is dus heel stom om het te verspillen. Vergeet vooral niet dat je dan twee bedrijven rijk maakt hiermee; het bedrijf dat het water levert en het bedrijf dat de energie levert om het water op te warmen (gasbedrijf bij geiser en elektriciteit leverancier bij boiler). Je moet dus echt stom zijn om dit elke dag te doen en er duizenden euro's mee te verliezen per jaar of tijdens je leven.

Onze verre voorouders hadden geen douches met warm water, dus waarom moeten wij dit nu hebben? En waarom moeten wij nu streven naar zoveel genot onder de warme douche. Genot is gewoon verslavend en het is altijd duur. Vergeet dit niet als je voortaan een douche neemt.

Analyseer eens de stappen die nodig zijn om voldoende te douchen en leer eruit.

Stap 1: jezelf even nat maken. Nou dit kan al in dertig seconden, dus waarom zou je het langer laten duren? Kost je alleen maar een heleboel geld. Niet meer doen.

Stap 2: jezelf inzepen, hele lichaam. Eigenlijk kan je dit liever met een badhandje doen waarop je de zeep inwrijft. Hierbij kan je de douche het beste uit maken. Doe wel wat warm water in een emmer, om het badhandje nat te houden en bij te zepen. Je kan jezelf dan ook lekker masseren met het badhandje en alle tijd hiervoor nemen, want de douche is uit en je verspilt niets.

Stap 3: Afspoelen hele lichaam. Ja, hier heb je maximaal 60 seconden voor nodig en alle tijd die je er meer bij doet is gewoon pure energie en water verspilling. Hou hier rekening mee. Je lichaam wordt er echt niet schoner van en het is overbodig om heel lang onder de douche te gaan staan, om te zingen of om te genieten. Tijdens het nagenieten bij stap 3 wordt de meeste energie verspild, want sommige mensen maken er een gewoonte van om een half uur onder die lekkere warme douche te staan en dat is dus oerstom.

Stap 4: afspoelen hele lichaam onder ijskoude douche kraan in maximaal 20 seconden. Dit is iets wat ik al jaren doe om mij goed te voelen na een warme douche. Het voordeel hiervan is dat alle poriën van je lichaam dan dicht gaan en dan kan je minder snel kou vatten door ziektekiemen. Ook voel je je dan heel fris na het douchen en is het veel gezonder.

Ik ga deze vier stappen nog goed onderzoeken om uit te zoeken hoe lang het maximaal duurt. Probeer het eens zelf en mail mij je resultaten. Nog deze week ga ik een stopwatch kopen bij Blokker en voortaan hiermee douchen in maximaal vijf minuten of korter, om heel veel geld te besparen. Iedereen met ideeën uit de praktijk kan mij mailen, om dit onderzoek te updaten. Doe het voor het milieu hè en help mensen om gezonder en energiebewuster te leven. Waarom moeten wij verspillen? Vergeet niet dat elke verspilling leidt tot hoge woekerwinsten voor al die energie bedrijven, dus stop er radicaal mee. Elke Nederlander moet nu meteen op een radicale manier beginnen om energie zuinig te leven. Denk niet meer dat Nederland nog rijk is hoor, want dit land en de hele Europese Unie hebben een straatarme toekomst.

***
3. Update 16 maart 2011: douchen binnen vijf minuten met de douche coach zandloper

Ik kocht een digitale timer en begon eens de douche tijd te meten van mijzelf. In de eerste week douchte ik achtereenvolgens binnen deze tijden in minuten: 3:09, 4:43, 4:13 en soms wel iets langer dan vijf minuten. Mijn analyse van de douche stappen, nat maken, inzepen, afspoelen, klopt wel heel goed in de praktijk en ik heb ervan geleerd nu. De gewoonte veroorzaakt gewoon de verspilling van water en gas, als je na het afspoelen gaat staan zingen onder de douche om na te genieten en om rust te krijgen, terwijl het warme water langs je blote lijf stroomt. Het is deze gewoonte die veranderd moet worden. Maar ik kreeg hulp.

Ik kreeg toevallig een douche coach zandloper van een vriendin en het werkt perfect; ben meestal binnen vijf minuten klaar met douchen. vervuil niet langer en wees energiebewust. Deze zandloper loopt binnen vijf minuten leeg en het lijkt dan alsof je met een wedstrijd bezig bent als je doucht en soms vind ik dat wel een hele uitdaging. Ja, waarom zou ik verspillen, terwijl ik niet rijk ben en het efficienter kan in de badkamer? Elk mens moet hierover beter nadenken en kiezen voor efficientie. Je kan honderden euro's besparen door altijd binnen vijf minuten klaar te zijn in de badkamer. Ook bespaar je een hoop tijd en het is ook nog beter voor je huid. Wist je dat je huid uitdroogt door warm water? Dus leef gezonder en douche voortaan binnen vijf minuten. De douche coach zandloper is te koop op internet en er zijn vele leveranciers. Hieronder vind je eentje, die heel goedkoop is en ook redelijk betrouwbaar.

Er zijn vele leveranciers van deze douche coach zandloper, hier is eentje kost 7 euro
Uit de tekst op de site:
"De gemiddelde Nederlander douchet 8,5 minuten. Dat kan korter.
De DoucheCoach helpt u in 5 minuten te douchen. U bespaart daarmee 35 liter warm water per douchebeurt. Dit is per week al snel 240 liter warm water! Met de DoucheCoach kunt u zo € 40,- per jaar besparen op uw water- en gasrekening en een CO2 uitstoot gelijk aan 3,5 bomen. "

- eenvoudig te bevestigen aan de muur d.m.v. een zuignap.

Tags: douchecoach, douche-coach

 • http://www.onlinebespaarshop.nl
 • ***


  4. Afwassen met koud kraanwater

  Heel veel mensen doen hun afwas met heet water uit de kraan, hoewel dit totaal overbodig is en gewoon een zinloze vorm van energieverspilling is. De borden en pannen worden echt niet schoner door heet water te gebruiken. Onze verre voorouders deden hun afwas gewoon in ijskoud water uit een put of rivier en bleven toch heel gezond, dus waarom moeten wij nu heet water hiervoor gebruiken. Zijn wij gewoon dommer geworden of zijn het de energiebedrijven die ons nu oplichten en uitbuiten? Dit is echt onbegrijpelijk in ons duur tijdperk vol energie verkwisting. Zelfs de Nederlandse regering doet hier niets tegen, omdat zij er miljoenen en miljarden aan verdienen als wij verspillen en onszelf ziek maken.

  Ik was al vele jaren mijn borden, pannen en bestek af met gewoon koud water uit de kraan, zelfs in de winter. Wel doe ik het anders dan de gewone Nederlanders. Ik los het afwasmiddel eerst op in een klein bakje met water en gebruik dan een sponsje om het vuil en vet van het bestek en borden te verwijderen met de zeep, terwijl dan de kraan wel dicht is. Ik gebruik hierbij geen teiltje met warm water. Afspoelen doe ik daarna snel onder de lopende kraan met een dunne straal water. Ik denk niet dat ik hierbij veel water gebruik want het gaat supersnel en ik probeer mijn afwas techniek altijd te verbeteren. Alles in een teiltje doen met heet water is juist heel vies en er blijven heel veel vetresten achter op het bestek, wat heel ongezond is.

  De meeste afwasmiddelen verwijderen al het vet heel snel, maar de concentratie moet dan wel hoog genoeg zijn. Als je het afwasmiddel in een klein bakje verdund en een spons gebruikt dan wordt het vet wel heel goed verwijderd. Even naspoelen met koud water is dan voldoende voor schoon vaat. Hierbij hoef je echt geen afwasmachine te gebruiken, want ook dit is pure energieverspilling. Wist je dat er heel veel zeepresten achterblijven in vaatwassers en dat de gebruikte chemische middelen heel agressief zijn. Vaatwasmachines zijn echt een overbodige luxe en mensen worden lui en gemakzuchtig. Soms laten mensen de afwas van een hele week in de afwasmachine staan, waarna het beschimmeld en als het daarna pas afgewassen wordt dan blijven veel bacteriën en vuilresten achter op het bestek en borden en dat eet men dan lekker op; vies he of lust je zelf verse schimmels en bacteriën?. Geen wonder dat veel mensen snel ziek worden met al deze overbodige luxe.

  Tips:
  Hou de borden en pannen aan de rand of aan het handvat vast als je het afspoelt onder de koude kraan, dan krijg je niet zo snel koude handen. Oefen en leer het zelf, verbeter je afwas techniek met koud water.

  Wist je dit?
  Water bestaat uit twee waterstof atomen en een zuurstofatoom. Juist door deze chemische samenstelling van water kunnen vrijwel alle stoffen goed oplossen erin, al is het ijskoud. Dit betekent feitelijk dat je helemaal geen heet water nodig hebt om het vuil en vet te verwijderen van afwas, want dit kan gewoon met een sponsje en afwasmiddel en daarna even afspoelen met koud water.

  Probeer eens zelf om een week lang af te wassen met gewoon koud water en ontdek hoe je honderd procent energie hiermee kan besparen. Je verdient er honderden euro's mee terug per jaar.

  Ter besluit, mail je tips om energie te besparen

  Ik ga deze lijst van praktische tips om heel veel energie te besparen nog verder onderzoeken en updaten. Iedereen met nuttige tips of leuke reacties kan mij mailen (zie mailadres in contact menu) en dan komt je tekst met tips hier. Help het milieu om te overleven en doe mee met mijn tips om alle energiebedrijven maar failliet te laten gaan. Wij gaan vanaf vandaag geen cent energie meer verspillen en wij beginnen er nog vandaag mee.

  Disclaimer Dewanand
  Deze tekst met offercode wfor1290 is een zuiver offer van kennis aan Altecrea en is ongenaakbaar, waardoor er geen rechten of verplichtingen aan ontleend kunnen worden, omdat het nu hetzelfde is als prasad en heilig is.

  Nuttige links om energie te besparen:
  Tips om te besparen, grote en uitgebreide site met gratis tips, geen downloads en geen brochures die je moet kopen.

 • http://www.tipsomtebesparen.nl

 • Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Podium
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved