Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Suriname

"Bouterse moet zelfmoord plegen om eer te redden als Hindoeman"

Klik op de foto om het helemaal te zien
Offeraar    Dewanand
Offercode   wfor1216
Offerdatum   2 april 2007

Heden publiceerden de media dat de partij van Delano Desi Bouterse eist dat er amnestie verleend wordt aan hun voorzitter, wegens de Decembermoorden van 1982(zie tekst onderin bijlage 1). Ik verzoek de NDP en Delano Desi Bouterse om onderstaand verzoek van mij te overwegen, vanuit strikt Hindoe fundamentalistisch oogpunt.

Ter inleiding van mijn betoog en verzoek citeer ik eerst uit mijn boek over Suriname.

(Begin citaat)

WEBpublication BOOK WART0203 / EPAGE 13 of 63
Bevrijding van Suriname
Matchpoint voor Delano Desi Bouterse
1. Verleden
1.7. Idealen van de Bouta revolutie

Hieronder volgen nu de diverse idealen van de Bouta revolutie:

1. Suriname tot een welvarend land maken.

2. De infrastructuur verbeteren. Vele wegen werden verhard of bestraat. Op diverse plaatsen werden bloemen geplant en stoplichten geïnstalleerd.

3. Er werd hard gewerkt door het Bouta revo team om een nieuwe grondwet te schrijven en een nieuwe politieke infrastructuur op te bouwen.

4. Jongeren werden gestimuleerd om lid te worden van de jeugdmilitie en flink te werken aan hun gezondheid en zich te bekwamen in de vechtkunst. Neven van mij waren ook lid van deze jeugdmilitie en ondervonden nergens problemen in de samenleving.

5. Er waren ook plannen om de economische productie te verbeteren. Er werden hiervoor nieuwe kontakten opgebouwd met diverse ontwikkelde landen. Hier weet ik niet veel van, maar het was wel duidelijk dat Bouterse verwoed bezig was om de historische banden met Nederland te verbreken en de economie te diversificeren.

6. Het onderwijs werd volgens mij verbeterd na de coup en kon gewoon doorgaan. Ik heb het idee dat het lager en middelbaar technisch onderwijs in hoog tempo gereorganiseerd werd en dat veel jongeren een eerlijke kans kregen om te studeren.

Bouterse was aanvankelijk niet het echte prototype van een genadeloze Zuid-Amerikaanse dictator. Hij heeft Suriname immers niet radicaal gezuiverd of een etnische politiek gevoerd om bijvoorbeeld Hindoes totaal uit te roeien.

(einde citaat)
Bron: Kritisch Podium Dewanand
url deeplink hfst.

 • 1.7. Idealen van de Bouta revolutie
 • Bouterse bleef een Surinamer in hart en nieren

  Ik heb enige bewondering voor Delano Desi Bouterse, omdat hij niet de weg opging van een doorsnee Latijnse dictator en niet overging tot grootschalige massamoorden, net als de vader van Prinses Maxima in Argentinië.

  Lees eens dit betoog uit mijn boek, ontleend aan een geheim document van de advocaat van Delano Desi Bouterse zelf.

  (begin citaat)
  WEBpublication BOOK WART0203 / EPAGE 15 of 63
  Bevrijding van Suriname
  Matchpoint voor Delano Desi Bouterse
  1. Verleden
  1.9. Rapport drugs en powerplay uit Nederland

  De Decembermoorden van 1982.
  In de loop van 1982 werd de onrust in Suriname groter, omdat vakbondsleider Cyrill Daal van de Moederbond duizenden betogers de straat opstuurde en stakingen organiseerde in het hele land. Maurice Bishop van Grenada bezocht zijn vriend Bouterse in oktober 1982 en legde uit dat de Surinaamse revolutie te vriendelijk is. Bishop zei letterlijk: 'De reactionaire krachten zijn te sterk. Je moet je tegenstanders elimineren, anders doen zij het met jou'. In het zachte Surinaamse hart van Bouterse ontwaakten toen kleine duiveltjes. In allerijl stelden Errol Alibux en Bouterse een dodenlijst op om een zware schok te creëren in alle dorpjes van Suriname.

  (einde citaat)
  Bron: Kritisch Podium Dewanand
  url deeplink hfst.

 • 1.9. Rapport drugs en powerplay uit Nederland
 • 1.9.1. Bouta en de drugsmaffia.
 • Hier zie je duidelijk dat Maurice Bishop van Grenada onze nobele vriend Bouta als een duiveltje aanspoorde om zijn vijanden uit te moorden. Daarna heeft Bouta zich aardig koest gehouden, tot de oorlog begon met het junglecommando van Ronnie Brunswijk en vele duizenden Marrons, vele vrouwen, kinderen en baby's, vermoord werden in het binnenland van Suriname. (ref. Moiwana moorden, waarbij er volgens ooggetuigen Libische huurlingen betrokken waren).

  Opmerkelijk voor Bouterse is vooral dat hij zijn oude vijanden opeens meer politieke macht gaf door te kiezen voor democratische verkiezingen en geen tegencoup pleegde, om de absolute macht te heroveren. Hierom vind ik dat Delano Desi Bouterse een echte Hindoeïstische denkwijze heeft en de eer van het Surinaamse volk toch hoog gehouden heeft. Hier heb ik heel veel waardering voor, maar ik eis nu toch een laatste bloedoffer van hem, om eervol afscheid te nemen van zijn huidige bestaan.

  'Delano Desi Bouterse moet zelfmoord plegen' binnen 12 maanden

  Mijn verzoek en eis zijn simpel:

  'Ik, als geboren sranangman, Hindoe fundamentalist en strijder voor een nieuw Suriname (zie manifest: Shri Rama ka Desh) verzoek en eis dat Delano Desi Bouterse binnen 12 maanden na heden er bewust voor kiest om zelfmoord te plegen, op de meest pijnlijke wijze die er bestaat, namelijk harakiri, door zijn buik open te snijden en in tien minuten dood te bloeden, net als de trotse Samoerai uit Japan deden in het verre verleden.'

  Delano Desi Bouterse moet dit in het openbaar doen en zal hiervoor beloond worden door alle 33 miljoen Hindoegoden. Hij redt hiermee de verheven idealen van de Bouta revolutie en zuivert de eer van zijn familie, vrienden en vriendinnen, waarvan een groot deel Hindoeistisch is.

  Als tegenprestatie moet het Surinaamse volk kiezen voor de volgende stappen:

  1. De eerstgeboren zoon binnen de nulde, eerste en tweedegraadslijnen van de familie Bouterse dient legaal bezitter te worden van alle nalatenschappen van de heer Delano Desi Bouterse, gerekend vanaf het tijdstip van zijn zelfgekozen zelfmoord, conform een laatste bekrachtigde wilsbeschikking van betrokkene.

  2. Deze zoon dient zich alle kennis over Delano Desi Bouterse toe te eigenen en dient zich te wijden aan zijn taak als diens karmische opvolger en het Surinaamse volk dient hem te eren als een natuurlijke reïncarnatie van de oude bevelhebber, mits hij voor het goede kiest, conform de heilige en zuivere teksten uit de Bhagavad Gita.

  3. Deze zoon dient zich in de beste Indiase ashrams te laten scholen vanaf zijn vijfde levensjaar en zich te ontwikkelen tot de eerste officiële Brahmarishi van gemengd Afro-Surinaamse origine, mede door gebruik te maken van het geërfde vermogen van Delano Desi Bouterse.

  4. Als deze zoon en nazaat van Delano Desi Bouterse zijn karmische plichten goed vervuld, dan dient hij de volledige macht te veroveren in de hele Caricom en zich tot Raja hiervan te laten kronen, waarna deze hele regio een Union State dient te worden van India en kan profiteren van een stabiele roepia in de toekomst, om rijker, onafhankelijker, welvarender en beschaafder te worden.

  5. Deze zoon zal wellicht als Brahmarishi dan overgaan om Shri Rama ka Desh officieel op te richten en gebruik maken van de kennis en dimensiocratische politieke organisatie uit mijn toekomstige publicaties.

  Hier enkele toepasselijke heilige verzen voor NDP en Delano Desi Boutserse uit
  De Bhagavad-Gita zoals ze is
  Volledige uitgave.
  Auteur: His Divine Grace A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada


  Bhagavad Gita vers 2.5
  Men kan in deze wereld beter leven als bedelaar dan ten koste van het leven van de grote zielen die mijn leraren zijn. Ook al worden ze door hebzucht gedreven, het blijven mijn leraren. Als ze gedood worden, is onze zege bezoedeld met bloed.

  Bhagavad Gita vers 2.33
  Als je deze religieuze oorlog echter niet strijdt, zul je wegens plichtverzuim zonden op je laden en zo je naam als held verliezen.

  Bhagavad Gita vers 2.34
  De mensen zullen altijd schande van je blijven spreken - en voor mensen die eer hebben genoten is eerloosheid erger dan de dood.

  Bhagavad Gita vers 2.35
  De grote veldheren, die een hoge dunk hadden van je naam en eer, zullen denken dat je louter uit angst het slagveld hebt verlaten en je daarom een lafaard vinden.

  Bhagavad Gita vers 2.36
  Je vijanden zullen vele onvriendelijke woorden over je spreken en de draak steken met je heldhafigheid. Wat zou er pijnlijker voor je kunnen zijn?

  Delano Desi Bouterse is gesmeed uit het bloed en de modder van heel Suriname en dient op Surinaamse bodem gecremeerd te worden, volgens Hindoeïstische uitvaartrituelen.

  Marrons hebben Bouterse vervloekt
  Het is bekend dat Marrons de gezworen vijanden zijn van Delano Desi Bouterse. Marrons hebben hem behoorlijk vervloekt (via wisie, bonoo, voodoo rituelen) en vele yorkas, asimmas, bakroes op hem afgestuurd om hem te doden. Ook is Bouterse beslist door alle boomgeesten, bosgeesten en goden van de Marrons vervloekt en dood gewenst.

  Tot zover dit betoog en verzoek.

  Dewanand
  Hindoe fundamentalist

  Bijlage 1

  Partij Bouterse wil amnestie voor Decembermoorden

  Uitgegeven: 1 april 2007 18:28
  Laatst gewijzigd: 1 april 2007 18:51

  PARAMARIBO - Het Surinaamse proces rond de Decembermoorden van 1982 moet een andere wending krijgen en uitdraaien op amnestie.

  Hiertoe zal de Nationale Democratische Partij, NDP, op zeer korte termijn een wetsvoorstel indienen bij het parlement.

  Salomonsoordeel
  Dat heeft Henk Herrenberg zondag via een radiostation in Paramaribo verklaard. Hij is directeur van het kabinet van NDP-voorzitter Desi Bouterse, die hoofdverdachte is van de Decembermoorden.
  Herrenberg zegt dat er onder de 51 parlementsleden voldoende wijze mannen en vrouwen zitten die een salomonsoordeel kunnen uitspreken. Hij geeft hiermee aan dat naast de oppositie met 22 leden ook leden van de coalitie vóór amnestie zullen stemmen.

  Voorbarig
  "Ik wil niet voorbarig zijn en zeggen dat het amnestievoorstel vóór de stemming gaat stranden", zegt Herrenberg in reactie op de opmerking dat er geen meerderheid zal zijn voor het wetsvoorstel.
  Volgens hem kennen leden van de nationale assemblee hun verantwoordelijkheid tegenover het land en zullen ze ervoor zorgen dat alles goed komt voor de komende generatie. Het gaat om een nationale politieke kwestie, betoogt Herrenberg.
  Een strafproces is hierin niet op zijn plaats omdat de waarheid in de rechtszaal niet aan het licht zal komen. Bouterse is volgens Herrenberg wel bereid om medewerking te verlenen aan een onderzoek naar waarheidsvinding.

  Brunswijk
  Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, die leider is van de coalitiepartij Pertjajah Luhur, heeft vrijdag toegegeven dat hij en Ronny Brunswijk, die ook lid van de coalitie is, ontmoetingen hebben met Bouterse.
  Hierbij is ook Jules Wijdenbosch van de VVV, de Volksalliantie Voor Vooruitgang, die in de oppositie zit, aanwezig. Somohardjo pleit vanaf december vorig jaar voor amnestie in het kader van de Decembermoorden.
  De NDP is met vijftien zetels de grootste partij in het parlement. Voor aanname van het amnestievoorstel zijn 26 stemmen nodig. Binnen de coalitie heeft Pertjajah Luhur zes zetels, terwijl de A Combinatie van Brunswijk er vijf heeft.

  Bron: internet nu.nl webkrant

 • http://www.nu.nl/news/1027738/20/
 • Verspreid deze tekst, help mij
  Help mij om deze tekst te verspreiden, want ik heb hier niet genoeg tijd voor. Vermeld bron en auteur en stuur het geprint op naar alle Surinaamse media en politici die je kent. Informeer mij eventueel over je acties.

  Disclaimer Dewanand
  Deze tekst met offercode wfor1216 is een zuiver offer van kennis aan Altecrea en is ongenaakbaar, waardoor er geen rechten of verplichtingen aan ontleend kunnen worden, omdat het nu hetzelfde is als prasad en heilig is.

  ***


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Suriname
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved