Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Hindoeisme

Yoga is Hindoeïsme in engere zin

Offeraar    Dewanand
Offercode   wfor1190
Offerdatum   7 februari 2006

Yoga is de oudste techniek om zowel geestelijk als lichamelijk dichter bij de allerhoogste creator te komen. Ik correspondeerde hierover met een blanke Nederlandse vrouw, J. H. en ontdekte dat zij dit totaal ontkend. Hoewel zij een yoga studio in Delft leidt, weigert zij toe te geven dat yoga totaal toebehoort aan de Hindoes en doet alsof blanken alles zomaar ongestraft mogen afpikken van de niet-blanke volkeren, na een bloedige onderdrukking van 400 jaar met 200 miljoen doden.

Hier zijn haar mailtjes aan mij.
Onderstaande mail was van 23 oktober 2005:

Uw methode komt mij erg agressief over. Dat ik affiniteit met het Hindoeïsme heb, dat zal ik niet ontkennen. Blanken moeten niets. Net zoals iedere andere bevolkingsgroep of ras. Ik ben tegen militaire kracht. Ahimsa is altijd de beste methode. Ook ik ben principieel.

Een ontwikkeling op geestelijk gebied werkt of ontwikkeld alleen door een discipline van binnenuit (het bewustzijn)en niet wanneer die is opgelegd van buitenaf. Yoga behoort nergens toe. Yoga betekent verbinding, een geschil oplossen oftewel non-dualisme! Yoga is een levensvisie of wijze. En zo kan ik nog wel doorgaan. Dus nogmaals mijn vriendelijke verzoek om de studio van uw link af te halen. Geen teksten en dergelijke zijn gewenst.(Satya) Zeker niet voordat ik ze gelezen heb. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb les gegeven bij de Hindoehangama, sta in contact met ohm, dr. Metha en de Hare Krishna. Maar zoals u mij benadert komt mij dan ook erg ongewoon over.
Namaste'
J. H.

Eerder op 22 oktober mailde zij mij het volgende naar aanleiding van een link naar haar yogastudio website:

J. H. wrote:

We stellen het niet op prijs dat er een link van de yogastudio op uw site is geplaatst. Yoga is bovendien geen religie. Wilt u deze link zo spoedig mogelijk weer verwijderen.

Yoga Studio


Yoga is Hindoeïsme in engere zin
Yoga is totaal verbonden met het Hindoeïsme en kan er niet los van gezien worden. Blanken dienen dit beter te begrijpen en niet zomaar iets stelen van een niet-blank volk. Adolf Hitler heeft bijvoorbeeld de swastika gestolen van de Hindoes en vermoordde hiermee ruim 5,1 miljoen Joden. Zijn hele oorlog leidde uiteindelijk tot de dood van 70 miljoen Germanen in Europa, wat veel erger is dan de vergassing van de Joden, hoewel het zeker triest is voor elk volk en elk ras op aarde.

Kanttekening Joodse Holocaust
Ik moet helaas toegeven dat men de moord en vergassing van ruim 5,1 miljoen Joden door Adolf Hitler en zijn Arische aanhangers behoorlijk overdrijft. Ok, het is een feit, maar waarom alleen de nadruk op 'blanke' Joden? Er zijn ook vele honderdduizenden gekleurden, negers, Aziaten, homo's, gestoorden, gehandicapten en andere niet volbloed Ariërs vermoord in de concentratiekampen. Hierover zwijgen de Joden in alle talen, wat discriminerend overkomt. Hoe willen Joden dan eerlijk en serieus overkomen bij de andere volkeren en rassen op de wereld? Misschien zijn Joden juist de grootste racisten van ons dolgedraaid tijdperk, want Israël voert immers een ondermijnende politiek jegens de Arabische wereld en heeft zelf haar vijanden gecreëerd. Joden kunnen toch nooit het volk van God zijn, nee, geloven hierin is gewoon zuiver Joods fascisme. Uiteraard mogen Joden een eigen staat hebben, want de wereld is groot. Maar Joden moeten meer goodwill tonen jegens minder ontwikkelde volkeren en zelf toleranter worden.

Gandhi was een domme Britse mediapion
J. H. heeft het over ahimsa, omdat zij waarschijnlijk Mohandas Gandhi bewondert. Zij beseft echter niet dat deze Hindoe een mediapion was van de blanke koloniale Britten, die in het diepste geheim India verdeelden in een moslimrijk (Pakistan) en een Hindoerijk. De blanken uit het Britse koninkrijk hebben gezorgd voor een paar miljoen doden tijdens de bloedige oorlogen in Pakistan tegen Hindoes. Treinen vol Hindoes werden afgeslacht door moslims, die door blanke Britten waren geïndoctrineerd. Keer op keer en tot op heden herhaalt dit zich, want overal ter wereld worden moslims opgestookt, totdat zij uit onmacht en verdriet grijpen naar terroristische middelen.

Ik ontken niet dat sommige moslims alleen voor terrorisme kiezen, maar moet wel erbij vermelden dat men de islamieten toch behoorlijk heeft opgestookt, gedurende de afgelopen veertig jaar. Er moest een nieuwe zondebok komen voor alle wereldproblemen geloof ik en nu heeft men de moslims hiervoor uitverkozen. Moslim trappen in deze val, omdat zij ongeorganiseerd zijn en geen centrale controle en kennisinstituten hebben.

Yoga?
Ook een moslim die aan yoga doet, dient te beseffen dat hij met iets Hindoeïstisch bezig is en dat hij in feite een partiele Hindoe is. Yoga beïnvloedt immers het diepste van de ziel en maakt iemand tot een volmaakte Hindoe. Blanken, zoals J. H. dienen dit volmondig toe te geven en dienen zich radicaal te bekeren tot het Hindoeïsme en vervolgens totaal te kiezen voor assimilatie door de 1 miljard gekleurde Hindoes. Een aparte blanke Hindoekaste is ongewenst op deze wereld, want in principe geloof ik dat totale herpigmentering van alle blanke rassen op de wereld, de beste methode is om een vredelievende en vreedzame wereld te creëren, hoewel men ook de terroristische binaire religieuze doctrines (islam, christendom en jodendom) krachtig dient te bestrijden.

In wezen is het Hindoeïsme universeel, ongedifferentieerd en vormloos. Het is onmogelijk om eenduidig vast te leggen wie een Hindoe is en wie niet. Er zijn vele wegen naar de gelukzaligheid van Krishna, Altecrea, Hanuman, Durga Maata, Laxmi, Saraswati, Rama, enz. Dit is juist de kracht van het Hindoeïsme. Ik geef toe dat J. H. uit Delft groot gelijk heeft en enige affiniteit voelt met het Hindoeïsme. Als zij echter yoga als hobby beschouwd, dan is dit wel een teken dat zij het hele Hindoeïsme niet begrijpt en dat ik het volste recht heb, om haar op de vingers te tikken. Misbruik maken van Hindoeïstische attributen is immers niet gewenst, want het kan leiden tot gevaarlijke toestanden. Yoga kan niet los gezien worden van het Hindoeïsme, omdat het ultieme doel ervan de eenheid met Altecrea of een andere Hindoeïstische zeta-entiteit is. Dit dient een ieder te beseffen die yoga beoefent.

Een beoefenaar van yoga dient in wezen de creator te dienen en moet lichaam en geest zuiveren, om een perfecte en sterkere Hindoe te worden. Derhalve is yoga een van de vele wegen naar het alomvattende Hindoeïsme. Een ieder die yoga beoefent is dus geheel of gedeeltelijk Hindoe of kan als partiele Hindoe beschouwd worden. Uiteraard dient deze theorie beter onderzocht te worden.

In de links rubriek zijn vele links te vinden naar yoga lesscholen in Nederland.

Hier is de laatste mail van J. H., met een extreem Hindoeïstische ondertoon, d.d. 23 oktober 2005:

Ach, waarom. Ik heb geen kwaad in zin. U kent mij geeneens. Zie ik eruit als een blanke? Ohm Shanti Shanti Shanti

Noot Dewanand:
Ook deze reactie bewijst dat ik gelijk heb en dat mijn analyse klopt. J. H. is Hindoe in hart, geest, botten en nieren, hoewel zij dit niet voor honderd procent toegeeft. Ik zou een ieder echt adviseren, en vooral agressieve en disharmonieuze moslims, om lessen te volgen bij de vele yogastudio's, in het hele land. Zoek zelf een yoga lesschool in de buurt en doe mee, om een vredelievend mens te worden, want yoga is de ultieme Hindoeïstische methode om een zuiver en pacifistisch mens te worden. In wezen onderzoek ik nu hoe wij met z'n allen de disharmonie en het geweld in de wereld kunnen stoppen en iedereen die yoga beoefend kan ons hierover beslist meer vertellen.

Yoga zuivert de geest
Door regelmatig yoga te beoefenen kan de geest gezuiverd worden. Dit is iets wat mij altijd opvalt bij mensen, ook blanken, die yoga beoefenen. Yoga is vele tienduizenden jaren geleden uitgevonden door Hindoes uit het oude India, tijdens het Dvarupa Yuga tijdperk. Toen leefden mensen in harmonie met de natuur en waren veel vredelievender. Geld was toen waarschijnlijk nog onbekend, hoewel men wel wist wat de waarde van goud en diamant zijn. Vroeger in het oude India leefden mensen niet voor geld, en probeerden om zo vreedzaam mogelijk te existeren, zonder anderen kwaad te doen.

Yoga is nu commercieel
Er zijn vele honderden yogascholen in Nederland en die worden gerund als commerciële ondernemingen. Men probeert in ons tijdperk dus om grof geld te verdienen, dankzij de behoeften van anderen. Dit is helemaal niet het doel van yoga. Iemand met een zuivere geest dient zich totaal te onthechten van de materiele wereld en hsij moet alle verlangens naar geld, roem of materiele weelde vernietigen. Dit is iets wat ontbreekt tegenwoordig. Veel mensen willen best veel geld betalen voor het bevredigen van materiele of seksuele behoeften, maar willen geen dubbeltje doneren aan een hoger spiritueel doel. De commercie beheerst het denken van de hele wereld. De waarde van het menszijn wil men nu in geld uitdrukken en juist hierom gaat de hele wereld nu naar de klote. Mensen blijven dom en onderontwikkeld en leven op een laag geestelijk niveau. Uiteraard is dit een van de voornaamste kenmerken van Kali Yuga. Ik kan in mijn eentje hier niets aan veranderen.

Hoe wordt iemand Hindoe?
Elk mens die yoga beoefent, is in wezen al voor 90 procent Hindoe, want de levenswijze is dan aangeleerd. In theorie zou dit kunnen betekenen, dat er momenteel heel veel echte Hindoes in Nederland leven, want er zijn bijna een half miljoen 'blanke' mensen die regelmatig aan yoga doen. J.H. is een van hen. Ik moet haar denk- en geloofswereld beter gaan onderzoeken, om deze stellingname te bewijzen. Het is jammer dat de meeste 'blanken' yoga als een leuke hobby beschouwen, want de eenwording met Krishna, Brahman of een andere Hindoeïstische zeta-entiteit is feitelijk het hogere doel. Een mens is Hindoe als hsij begrijpt hoe onmetelijk de oerkracht van het universum is en hoe de eenheid met deze oerenergie gerealiseerd kan worden. Yoga is een van de middelen om dit hogere doel te verwezenlijken, maar iedereen die dit pad bewandelt, is in wezen een echte Hindoe.

Bruine Hindoestanen discrimineren
In de statistieken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) beschouwt men elke bruine of zwarte Hindoestaan automatisch als een potentiële Hindoe. Men gebruikt weleens de term autochtone en allochtone Hindoe hierbij, zonder het exact te definiëren. Hindoezijn is in Nederland een discriminerende term, omdat het puur raciaal geïnterpreteerd wordt. Ook de bruine of gekleurde etnische Hindoestanen weigeren vaak om een 'blanke' als een echte volwaardige Hindoe te zien. In wezen is dit iets wat niet meer toegestaan moet worden in ons huidig tijdperk. Iedereen moet Hindoe kunnen worden, door bekering, of door yoga te beoefenen en het automatisch te worden. Men dient de statistieken grondig te herzien op dit punt. Raciaal bepaalde statistieken zijn onbetrouwbaar en misleidend.


Hier volgen wat nuttige links naar vele yoga scholen en enkele religieuze instellingen in heel Nederland


Religie Nederland en India
 1. Mandirs (50 hindoetempels) in Nederland
 2. Christianaggression.org, alles over het leugenachtige christelijke geloof
 3. Evangelie en Hindoes
 4. Vele links naar yoga scholen en instituten. yoga.pagina.nl
 5. Zoek met google naar Yoga op internet. Klik hier.
 6. Ashtanga Yoga, founder Sri K. Pattabhi Jois
 7. www.jnana.nl (Yoga Studio Delft)
 8. (bhaktie.nl)Juwelen van de Indiase wijsheid, EZINE universele en spirituele kennis

***


Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Hindoeisme
Alle rechten voorbehouden; All rights reserved