Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Jongeren

Tips van experts om Windows (XP en 7) zelf schoon te installeren

Offeraar    overige personen
Offercode   wfor0480
Offerdatum   1 juni 2012

Mijn computer raakte besmet met een virus en ik ging zoeken op internet naar tips om Windows XP zelf schoon en veilig te installeren. Na enig zoeken vond ik onderstaande informatie op internet van experts, die hun kennis gratis delen met de gewone arme burgers. Als je een besmette pc naar een bedrijf brengt dan kost het een heleboel geld om het opnieuw te installeren. Hierom is het nuttig om het zelf te doen, als je geld wil besparen.

Hieronder enkele links en introductie teksten naar sites waar er gratis informatie staat om Windows XP zelf te installeren en te onderhouden. Mail deze experts als je aanvullende informatie nodig hebt.

Dewanand

1. Eerste tip om Windows XP zelf schoon te installeren.

De informatie hieronder komt van een lange informatie file op internet en is best deskundig.

Windows XP een schone installatie
U kent het vast wel. Uw pc is pas geïnstalleerd, en u hebt door de tijd heen diversen programma's geïnstalleerd. Natuurlijk zijn er ook programma's bij die u niet bevallen dus deïnstalleert u deze. Door de tijd heen ontdekt u echter, dat uw pc steeds trager loopt, en dat er dingen gebeuren waarover u geen controle meer heeft. Er blijft dan nog maar een optie over. Uw pc opnieuw installeren. Wanneer u dan om u heen roept is er waarschijnlijk best wel iemand die dat voor u wilt doen. Jammer alleen is, dat ze er zoveel voor vragen. En dat is nog niet eens het ergste. Het ergste is, dat ze vaak een slecht geïnstalleerde pc achter laten. En natuurlijk, ook mij wordt vaak gevraagd of dat ik dat wil doen. Maar omdat ik daar niet zoveel tijd voor heb, ik heb natuurlijk heel iets anders te doen, zeg ik meestal nee. Want voordat je het weet zit je elke avond voor iemand anders een pc te installeren. Desondanks kon ik het niet laten een handleiding te maken waarmee u dit zelf kunt doen. In deze handleiding leg ik u uit, hoe u Windows optimaal installeert. Hoe u Windows onderhoud door het maken van een Image. Wanneer u zich houd aan de in de handleiding geven instructies, verzeker ik u een op en top geïnstalleerde Windows. Een, die u zelf kunt onderhouden door steeds vanuit dit Image te gaan werken. Bedenk echter voordat u begint, dat het zo'n twee dagen in beslag neemt alvorens u Windows weer heeft geïnstalleerd. Het is dus een hele klus, en kan afhankelijk van uw computer kennis een tot twee dagen in beslag nemen.

Onderstaand een uitleg van hoe ik mijn pc installeer. Deze installatie zal ik duidelijk uitleggen met daar waar nodig met snapshots verduidelijken.

Maar eerst nog even dit !!!
Lees deze handleiding eerst goed door, en druk hem af voordat u begint.
Uw pc doet het nu nog. Wanneer u niet goed begrijpt wat er bedoeld wordt, begin er dan niet aan, maar vraag een vriend of kennis dit voor u te doen.

Dit is de link naar deze handleiding. De schrijver biedt deze informatie ook aan in een pdf file die je kan downloaden en afdrukken, om je installatie goed te doen.

 • http://members.home.nl/wout.grotenhuis/WinXP-Home.html

 • 2. Tips om Windows 7 te Installeren

  De installatie van Windows 7 is vergelijkbaar met de installatie van Windows Vista maar verloopt over het algemeen iets sneller afhankelijk van de versie die je installeert. Hieronder wordt de installatie van Windows 7 doorlopen, in principe wordt hier uitgegaan van een schone nieuwe installatie van het besturingsysteem. Kijk eventueel op deze pagina voor de systeemeisen van Windows 7: Systeemeisen. Ervan uitgaand dat je een originele versie hebt van Windows 7 zal er geen keuzevenster in beeld komen waarin je moet kiezen welke versie van Windows je in huis hebt. Het invoeren van de productsleutel komt pas aan de orde in de laatste stappen, in tegenstelling tot Windows Vista waar dit in het begin gebeurd om zodoende de juiste versie van Windows Vista te kunnen bepalen.

  Dit is de link waar je genoeg informatie krijgt om Windows 7 zelf te installeren.

 • http://www.websonic.nl/pctips/windows7/installerenvanwindows7.php

 • Ter besluit

  Als je computer traag is geworden dan is het tijd om het helemaal opnieuw te installeren en met deze tips kan je het zelf doen en geen geld uitgeven hiervoor bij dure bedrijven. Heel belangrijk is dat je alle drivers van je moederbord, videokaart, en andere hardware goed hebt bewaard in een enveloppe, sedert de aankoop. Ook de originele installatie CD van Windows moet je goed bewaren, met je zelf gekochte OEM Windows licence key. Alle overige software installatie CD of dvd's moet je ook goed bewaren in een speciale doos en niet laten rondslingeren. Slordigheid kost je heel veel geld en tijd, dus voorkom dit en ga zuinig om met je software op de nieuwe gekochte informatie dragers.

  Mocht je nuttige informatie vinden op internet over computer onderhoud of iets anders, mail mij dan en ik maak een update van deze file.



  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Jongeren

  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved