Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Islam

De Taj Mahal was een Shiva mandir http://hindoestaans.punt.nl

Offeraar    http://hindoestaans.punt.nl. 
Offercode   wfor0474
Offerdatum   1 september 2010

De Taj Mahal staat bekend als een monument dat Shah Jahan heeft laten bouwen ter ere van zijn meestgeliefde vrouw Mumtaz Mahal. Maar is het wel echt zo'n symbool van liefde?

Stank voor dank
Het bouwen van het monument heeft zo'n 22 jaar geduurd, is gebouwd door ca. 20.000 medewerkers uit verschillende landen. Toen de Taj Mahal er stond, moesten alle medewerkers hun handen en tong afstaan, om er zeker van te zijn dat er nooit meer een Taj Mahal zou worden gebouwd. Dit is het verhaal dat je te horen krijgt van de gids die je rondleidt in de Taj Mahal. Zelf ben ik er nooit geweest, maar wel heb ik een paar jaar geleden een online tour gevolgd door de Taj Mahal, waarbij dit werd verteld.

De naam "Taj Mahal"
Volgens professor Oak is de naam "Taj Mahal" niet afkomstig uit een Islamitische taal. Het is ook nooit opgenomen in de taal, blijkt uit verschillende Islamitische rechtsdocumenten en boeken. De term "mahal" is in moslimlanden nooit gangbaar geweest om een paleis aan te duiden; wel is het een Hindi-begrip, dat afkomstig is uit het Sanskriet, evenals de term "Taj". De verklaring dat de term "Mahal" duidt op de achternaam van Mumtaz, is ook onzin, volgens de professor. De vrouw heette namelijk niet Mumtaz Mahal. De vrouw was van oorsprong Hindoe, maar door het gedwongen huwelijk met Shah Jahan kreeg ze de naam Mumtaz-ul-Zamani. De term "Taj" is volgens de professor afgeleid van Mumtaz, en Mahal van de naam van de voormalige mandir, Tejo Mahalaya.

Taj-e-Mahal en Tej-o-Mahal
Verschillende Europese bezoekers uit de tijd van Shah Jahan, noemden de Taj Mahal "Taj-e-Mahal", is gebleken uit historische bronnen. "Taj-e-Mahal" is erg verwant aan de Sanskrietnaam "Tej-o-Mahalaya", dat duidt op een Shiva mandir. Shah Jahan vermeed deze term door het een heilig graf te noemen. Volgens professor Oak zou het gebouw niet moeten worden vernoemd naar het graf, om duidelijk te maken dat alle dode Islamitische hoveniers en royaliteiten zijn begraven in Hindoehuizen en -tempels. Bovendien, als de Taj Mahal een begraafplaats is, hoe past de naam "Mahal" (paleis) er dan bij?

Geen speciaal gebouwd monument
Professor P.N. Oak beweert dat de Taj Mahal van oorsprong een Shiva mandir is, bekend als Tejo Mahalaya. Uit het onderzoek van de professor is gebleken dat de Shiva mandir van Jai Singh was, de koning van Jaipur. Shah Jahan zou de mandir op illegale wijze hebben ontnomen. Vervolgens zou hij het verbouwd hebben zodat het niet meer leek op een mandir, om het dan als grafmonument te gebruiken voor zijn vrouw Mumtaz Mahal. De professor beweert in zijn boek ook dat Shah Jahan dit zelf ook ooit heeft gezegd. Ook beweerde Shah Jahan dat hij de Taj Mahal speciaal heeft laten bouwen voor zijn geliefde vrouw. Echter verwerpt professor Oak dat laatste. Hij zegt dat het in de zestiende eeuw normaal was voor Moslims om mandirs in bezit te nemen en deze vervolgens te gebruiken als begraafplaatsen. Dat klopt ook als we naar de geschiedenisboeken kijken, want in de zestiende eeuw was Noord-India bezet door de Islamieten. De Islamieten hebben van alles gedaan om de Hindoes te onderdrukken.

Geen liefdesverhaal
Het liefdesverhaal is ook verzonnen, volgens professor Oak. In zijn boek (zie bronvermelding) haalt hij hiervoor andere wetenschappelijke bronnen aan. Deze bronnen duiden erop dat Mumtaz een Hindoe was en Shah Jahan op slag verliefd was geworden op haar. "Mumtaz" was echter getrouwd en weigerde met hem te trouwen. Shah Jahan was een Islamitisch heerser en hield niet van het antwoord "nee". Hij gijzelde de vrouw en dwong haar man om van zijn vrouw te scheiden. Toen de man weigerde, besloot hij dit zelf te veroorzaken: de man werd gedood en de vrouw was gedwongen om met Shah Jahan te trouwen. Zo werd ze moslima.

Meer bewijzen
Uit verschillende bewijsstukken kan worden geconcludeerd dat de "Taj Mahal" oorspronkelijk een Shiva mandir is waar Rajputs regelmatig kwamen bidden. Archeologisch onderzoek wijst uit dat er waarschijnlijk nog beelden van Hindoegoden aanwezig zijn in het monument. Dit kan kloppen, aangezien er bepaalde ruimtes zijn die niet toegankelijk zijn. Vermoedelijk zijn de murti's dus hier verstopt. Echter wil de Indiase overheid de ruimtes niet open stellen, om een helse strijd tussen Hindoes en moslims te voorkomen. Om deze reden bestempelt de Indiase overheid het onderzoek van professor Oak ook als onjuist, ondanks alle bewijzen die hij aanhaalt.

Hindoesymbolen op de Taj Mahal
De reactie van de Indiase overheid kan echter niet op tegen de resultaten van het onderzoek van professor Oak. Wat doen de trishool en lotusbloem immers op de Taj Mahal? En wat doet die AUM op de muur waar de cenotaven zich bevinden, bij de dhatoora-plant, die wordt gebruikt voor Shiva pooja? En wat doen die typische Vedische gangen in de Taj Mahal, en die Hindoepatronen?

________________________________________
Bron:
The True Story of the Taj Mahal - P.N. Oak
Deze boeken zijn ook het lezen waard:

The question of the Taj Mahal - P.S. Bhat en A.L. Athavale
An architect looks at the Taj Mahal Legend - Marvin Mills
The letter of Aurangzeb
The badshahnama
Taj Mahal, time to tell the truth - Dr. V.S. Godbole
The distorted history of the Taj Mahal - Dr. Radhasyam Brahmachari

Bron site van Ranjita:

 • http://hindoestaans.punt.nl/index.php?r=1&id=507067
 • http://hindoestaans.punt.nl.
 • Commentaar van Dewanand

  Deze informatie is al vijftig jaar bekend en het is schandalig dat de Hindoemannen niet vechten voor rechtvaardigheid. Is India nu een Hindoe of moslim land? Waarom zijn Hindoemannen zo laf en bang voor de grotere, sterkere en potente moslimmannen. Gewoon schandalig en het harde bewijs dat Hindoemannen grote lafaards zijn en niets waard meer zijn. Het is geen wonder dat tientallen miljoenen Hindoemeisjes absoluut geen seks of huwelijk meer willen met een kleine en zwakke Hindoeman. Al deze Hindoemeiden gaan seksen en uitnaaien met blanken en moslimmannen, want die zijn lekkerder, harder en hebben een grotere lul dan de Hindoemannen. Misschien naait Ranjita zelf ook in het geheim lekker met een heleboel grootgeschapen blanke Hollandse mannen en doet zij maar alsof zij een gelovige Hindoemeid is.

  Hindoeisme is gewoon verdoemd om weggevaagd te worden, juist vanwege de lafheid en zwakheid van al die aapachtige Hindoemannen. Ik kan niets anders doen dan Hindoemannen haten, want een lafaard moet je gewoon dood laten gaan of uitnaaien in zijn reet.

  Islam is een geweldig geloof en ik vind moslimmannen zo sterk en moedig. Kijk eens hoe moslimmannen tot de dood vechten voor hun geloof, hun koran, voor hun veelgeprezen profeet Mohammed (VZMH) en voor Allah, de genadevolle en barmhartige. Iedereen die islam beledigd wordt bedreigd en afgeslacht en daarom hebben moslimmannen zoveel macht op de wereld. In India heeft de islam nu de macht. Waarom heeft de Indiase regering de hele geschiedenis van Hindoes en het Vedische tijdperk gewoon vervalst en vernietigd? Waarom hebben de Hindoes nu de Indus vallei gegeven aan Pakistan bij de verdeling van India in 1947. Juist hier zijn al de oude steden gevestigd uit de glorietijd van het oude Vedische rijk en de Indus beschaving. Dit is schandalig en hierom haat ik alle laffe Hindoemannen. Ik heb geen respect meer voor al die zwakke Hindoemannen.

  Islam is macht en Hindoes gaan snel merken hoe sterk moslimmannen kunnen neuken. Alle Hindoemeisjes in India worden nu al flink uitgenaaid door grootgeschapen en potente moslimmannen en Hindoemannen kunnen niets hiertegen doen. Hele Hindoeisme is aan het uitsterven en Hindoemannen kijken machteloos toe als mietjes en lafaards. Gewoon belachelijk.

  Ik hoop echt dat al die laffe Hindoemannen maar snel uitsterven en weggevaagd worden. Elk Hindoemeisje moet maar gewoon flink gaan uitnaaien met grote, harde en besneden moslimmannen en nooit meer neuken met een laffe Hindoeman. Liever een moedige moslimman in bed dan een laffe Hindoeman; dit moet het motto van elk Hindoemeisje zijn.

  1 miljoen Hindoemannen moeten met wapens en hakbijlen de Taj Mahal bestormen en de geheime kamers openbreken, om het harde bewijs te leveren aan de wereld dat dit vroeger een Hindoe mandir van Shiva was.

  Sta op en strijd onbevreesd tot de dood Hindoemannen, anders sterf je eerloos en tandenloos, aldus Shri Krishna in de heilige en superieure Bhagavad Gita.
  De heilige oorlog van Hindoemannen moet nu meteen beginnen op deze kankerwereld. Strijd dapper voor de eer van het superieure Hindoeras. Een eervolle dood als ksatriya is het hoogste offer aan Krishna. Ref. heilige Bhagavad Gita, eeuwig strijdlied van Shri Krishna voor elke Hindoeman, die kiest voor de Hindoe Dharm, strijd en rechtvaardigheid.

  ***


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Islam
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved