Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Islam

Het Pakistaanse leger hielp de Taliban om te ontsnappen

Offeraar       Dewanand (vertaler)
Offercode      wfor0189
Offerdatum     1 maart 2004
Uit Times of India Online:
http://timesofindia.indiatimes.com/articleshow/528323.cms

NEW YORK: Het Pakistaanse leger lijkt de Taliban in Afghanistan nog steeds te helpen terwijl zij zich voorbereiden op een belangrijke confrontatie in de komende lente, aldus een media rapport.

Amerikaanse informatie diensten bezitten sattelietfoto's, die ogenschijnlijk Pakistaanse legertrucks laten zien, die vluchtende Taliban troepen na een mislukte aanval over de grens vervoeren.

Nadat de Verenigde Staten regeringsvertegenwoordigers uit Pakistan met de foto's hadden geconfronteerd, verdween opeens alle met satellieten zichtbare Pakistaanse hulp aan rebellen, volgens Time magazine.

Volgens het tijdschrift hebben officiele Amerikaanse en Afghaanse vertegenwoordigers gezegd dat de Verenigde Staten, Islamabad ook voorzien heeft van de specifieke locaties van twee dozijn vermeende Taliban schuilplaatsen in de door stammen bewoonde onherbergzame gebieden op het platteland.

Afghaanse beveligings functionarissen van de regering hebben volgens de Time geklaagd dat hun Pakistaanse collega's doorgaan met het tolereren - en zelfs aanmoedigen - van militante acties door de Taliban.

Volgens een Westerse diplomaat blijft de Pakistaanse regering op de hoogste niveau's 'nostalgisch' voor de Taliban. De Pakistaanse president Pervez Musharraf heeft enige hulp verleend tijdens de jacht naar de topvertegenwoordigers van Al Qaida, maar heeft minder enthousiasme getoond voor het volledig ontwortelen en uitroeien van de Taliban.

Zolang de Pakistaanse veiligheidsdiensten doorgaan met het onderdak bieden aan Taliban leiders zal Afghanistan, volgens woordvoerders van de Verenigde Staten, nooit verlost worden van de dreiging van hun terugkeer.


Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Islam
Alle rechten voorbehouden; All rights reserved