Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Religie

Recensie van boek: Bewijzen van Reincarnatie


Offeraar       Dewanand
Offercode      wfor0120
Offerdatum     woensdag 20 juni 2001


Ian Stevenson is een Amerikaanse wetenschapper, die tien jaar lang internationaal onderzoek heeft verricht naar reincarnatie. Hij is erin geslaagd om langs wetenschappelijke weg aan te tonen, dat reincarnatie echt bestaat en nu erkend dient te worden door de Westerse wetenschappers. Dit is dus een doorbraak in de Westerse wetenschap.

Tienduizend jaar geleden hebben de Indiase yogi's de totale theorie van reincarnatie opgesteld (leer van de Vedanta) en nu krijgen zij gelijk. Dit betekent dat de kern van het Hindoeisme nu wetenschappelijk is aangetoond en dat onze religie hiermee een historische mijlpaal heeft bereikt.


Boek titel    Bewijzen van reincarnatie
Oorspr.titel Where Reincarnation and Biology intersect, usa.
Auteur Ian Stevenson
Druk 2000, Uitgeverij Ankh-Hermes bv, Deventer, 259 pag.
ISBN 90 202 6015 4
Noot van Dewanand:
De probleemstelling of er leven is na de dood, kan nu beantwoord worden. In het werk van Ian Stevenson wordt bewezen dat er tussen twee levens op aarde een tussentoestand bestaat en deze entiteit, die onstoffelijk is, noemt hij de psychofoor. Hij gebruikt niet de benaming atma, uit het Hindoeisme, omdat hij geen associaties met religie wil. Maar het is duidelijk dat het bestaan van een atma nu beslist waar is en dat de wetenschap nog veel onderzoek hiernaar moet verrichten. Wetenschappers proberen via deductie en reductie bewijzen te leveren voor theorieen. En elk bewijs levert weer stof op voor nieuwe theorieen.

Wij mensen zijn wezens met koolstoflichamen. Wij bezitten massa en er is opname en afscheiding van stoffen, die ons in leven houden. Leven definieren wij als iets met massa, dat groeit, zich vermenigvuldigt en stoffen opneemt en afscheidt. Iets zonder massa kan volgens de menselijke wetenschappen niet leven. Hierom twijfelden velen aan het bestaan van geesten en andere onstoffelijke entiteiten, zoals het atma. Maar momenteel is het heel anders, want er zijn nieuwe dingen aangetoond in de fysische wetenschappen en de metafysica kan een rol gaan spelen bij de ontwikkeling van toekomstige technologieen. Er is veel fundamenteel onderzoek hiernaar in onze huidige wereld.

Hindoes moeten feitelijk trots zijn dat hun religie nu feitelijk bewezen wordt, door de beste wetenschappers ter wereld. Dit is echt ongelooflijk en een hele prestatie. Het Hindoeisme is nu dus bewezen en de kern is absoluut waar. Praktisch alle andere religieen worden nu ontkracht door de wetenschap, en daarom vervallen zij. Maar ons geloof blijft groeien en daar moeten wij trots op zijn. Nu is het onze taak om ervoor te zorgen dat wij ook groeien en betere mensen worden.Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Religie
Alle rechten voorbehouden; All rights reserved