Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

India

Sari is oudste kledingstuk uit India

Offeraar       Dewanand
Offercode      wart0157
Offerdatum     maandag 30 juni 2003

Vrouwen uit India hebben vele soorten kledingstijlen ontwikkeld. En van de bekendste is de sari. Waar komt de sari vandaan en hoe oud is het? Dat zal nu eens onderzocht worden.

Vanaf het moment dat een Indiase vrouw uit de oudheid, vele tienduizenden jaren geleden ontdekte dat er kleding geweven kan worden van katoen, begon de ontwikkeling van vele nieuwe kledingstukken. De meest logische vorm die het eerst geweven was, is waarschijnlijk een lange rechthoekige lap stof geweest. In die tijd waren knopen en ritsen nog onbekend. De rechthoekige lap stof moest dus op een bepaalde wijze gedragen worden en de Indiase vrouwen begonnen ermee te experimenteren. Op een gegeven moment werd het draperen uitgevonden en zo ontstond toen de sari, vele tienduizenden jaren geleden in het oude India.

Een sari is een rechthoekige lap stof van ongeveer zes tot negen meter, die op een heel kunstige wijze om het lichaam van een vrouw gewikkeld (draperen) wordt. Het is heel waarschijnlijk dat de sari het oudste kledingstuk is van de Indiase vrouwen. Tot de dag van vandaag dragen bijna alle Indiase vrouwen een sari, omdat het onderdeel is van de Indiase cultuur en heel lekker zit. Wij mogen echt trots zijn op de vindingrijkheid van deze Indiase vrouwen, want zij maken India tot een land met duizenden volkeren en culturen


Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

India
Alle rechten voorbehouden; All rights reserved