Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Public letters

Aan: Bureau Discriminatie Zaken
Melding ongelijke behandeling tijdens Symposium Geestelijke Zorgverlening aan Hindoes, d.d. zondag 4 oktober 2015

Offeraar    Dewanand
Offercode   waction0080
Offerdatum   woensdag 7 oktober 2015


Aan: Bureau Discriminatie Zaken
(Hollands Midden en Haaglanden)
Hoofdkantoor Haaglanden
Riviervismarkt 5
Den Haag (alleen op afspraak)
Elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur
Telefoon kantoor 070-302 86 86 of klachtenlijn 0800- 321 86 86
Voor informatie en advies kunt u een email sturen aan info@discriminatiezaken.nl

 • http://www.discriminatiezaken.nl/


 • Onderwerp: melding ongelijke behandeling tijdens Symposium Geestelijke Zorgverlening aan Hindoes, d.d. zondag 4 oktober 2015

  Kenmerk: waction0080.doc / 20151007wo / Bureau Discriminatie zaken / Melding ongelijke behandeling, Uitgeverij Parthenon, ea / ref: waction0079: 7 notities inzake: Symposium geestelijke zorgverlening aan Hindoes, incl boek, d.d. zondag 4 oktober 2015 / 1549W 6P

  Delft, woensdag 7 oktober 2015

  Mauw, mauw, namastiaauw geachte dames/ heren,

  Hierbij doe ik openbare melding van Ongelijke Behandeling tijdens het Symposium geestelijke zorgverlening aan Hindoes, d.d. zondag 4 oktober 2015, vanaf 12:30 - 17 uur, in het gebouw van Eekta Bhavan aan de Boylestraat 10 in Den Haag. Er was ook een boekpresentatie van het werk: 'Handboek geestelijke zorgverlening aan Hindoes', uitgegeven door Uitgeverij Parthenon.

  Dit document is openbaar gemaakt op het Kritisch Podium Dewanand in de Openbare Brievenrubriek onder bestandsnaam: waction0080
  Ook uw reactie zal hierop openbaar gemaakt worden.

  Korte omschrijving van de Ongelijke Behandeling:
  Tijdens de panel discussie mochten vele aanwezigen iets zeggen en een vraag stellen en zij kregen alle ruimte om eea te verduidelijken en hun zegje te doen, maar ik werd eerst keihard vier keer overgeslagen, en bleef netjes mijn hand opsteken, zonder lastig te doen. Toen ik een beurt kreeg, kwam de gespreksleider, dhr. Freek van der Steen van Uitgeverij Parthenon, toch bruut met de opmerking van stel je vraag, en toen ik eerst even iedereen wilde uitleggen dat ik een voorbeschouwende tekst van 22 pagina's had ingestuurd over dit thema aangaande de zwarte hindoes in Nederland, trok hij de microfoon bruut terug en liep weg. Ik liep naar voren en vroeg hem om alsnog mijn vragen te stellen aan Professor Chan Choenni maar dhr. van der Steen ging keihard zitten op een stoel en staarde strak voor zich uit, met de microfoon in zijn hand, en reageerde niet op mijn verzoek om de vragen te stellen via de microfoon in de volle zaal. Ik was erg kwaad om deze brute discriminatie en overduidelijke ongelijke behandeling, en stond helemaal vooraan met mijn notitieblok en pen in mijn handen, en besloot om mijn twee vragen maar zonder microfoon te stellen, omdat ik toch een erg luide stem heb.

  Ik ben dus ongelijk behandeld door dhr. Freek van der Steen, een oudere, blanke Hollandse man, want dit heeft hij met niemand anders zo gedaan. Na mij mochten verschillende personen in de zaal, overwegend hindoestanen gewoon vrij met de microfoon in hun hand een monoloog voeren, en hij heeft niemand bruut gesommeerd van ahw 'he domme zwarte koelie aap stel je vraag' (figuurlijk: dit heeft hij niet zo gezegd). Ik had notabene een tekst ingestuurd naar het centrale mailadres en dit is ook gewoon genegeerd, wat feitelijk niet hoort bij de etikette van een fatsoenlijk symposium over een delicaat thema, zoals geestelijke en psychische hulpverlening en verzorging van NIET BLANKE Hindoe rassen in Nederland. Ik begrijp niet goed waarom dhr. Freek van der Steen mij zo bruut heeft behandeld, want ik heb niets fout gedaan en hem ook niet bedreigd of fysiek willen molesteren, toen hij keihard ging zitten en mij dus duidelijk zat uit te dagen om hem fysiek te molesteren en zo geweld van mijn zijde uit te lokken, wat inderdaad een heel gemene streek is van hem. Ik denk niet dat ik dhr. Freek van der Steen eerder ergens heb gezien, maar ik geloof wel dat hij mij zeker kent en mijn beruchte, pro extreem rechtse en pro white race website ook kent, maar bewijzen hiervan heb ik nu niet. Er kan dus sprake zijn van discriminatie op grond van mijn politieke apenkleur maar hier heb ik nu geen bewijzen van.

  Ik heb wel drie keer naar hem geschreeuwd dat hij mij nu discrimineert en hij verroerde geen vin, dus hij was heel gemeen bezig en wilde geweld uitlokken. Hij is langer, groter en zeker tienmaal sterker dan mij als hogere, superieure blanke man, dus hij heeft ook zijn fysieke overmacht tov mij aardig misbruikt om mij te kwetsen en pijn te doen. Gelukkig heb ik mijzelf onder controle kunnen houden en hem niet gemolesteerd, en hier ben ik nu toch heel blij om en ergens toch trots op mijzelf, want ik ben een psychiatrische patient en ben altijd overal kapot gediscrimineerd sedert mijn harde jeugd in Suriname, om mijn afwijkend gedrag, andere geaardheid (ik ben een seksueel gediverseerde koelieman nu, meer meisje dan jongen) en gestoordheid, en ik ben erg instabiel, dus mijn medicatie moet ik op tijd innemen om grotere problemen te voorkomen en mijn eigen agressie toch onder controle te houden. In het verleden ben ik vaker doorgedraaid en heb ik vrij vaak uiterst agressief gedrag vertoont, incl vandalisme, amok en brute doodsbedreigingen, heel vaak toch door de politie geboeid afgevoerd en een dagje in bewaring genomen in politie cellen. Maar gelukkig kon ik dit voorkomen gistermiddag, toen ik ongelijk behandeld werd door dhr. Freek van der Steen, en ja ik voel mij nu toch trots hierom want ik heb hem als agressor toch overwonnen. De psychiater heb ik gisteren alles hierover verteld en hij vond ook dat mijn nieuwe medicatie toch beter werkt dan de semap die ik twee jaar geleden, ruim 19 jaar gebruikte, als ongeneeslijke schizofrene patient.

  Mijn verzoek is of u kan onderzoeken waarom dhr. Freek van der Steen mij zo ongelijk heeft behandeld tijdens het genoemde symposium.

  Ik documenteer dit voorval van ongelijke behandeling nu stap voor stap op mijn site, omdat veel (hindoestaanse en blanke extreem rechtse) fans van mij het toch interessant zullen vinden. De hele zaal zat vol met ruim 70 hindoestanen dus u kunt altijd ooggetuigen ondervragen of alles klopt wat ik vertel. Aan het einde van de dag was ik het zat en stond ik op om toch even te vragen wat zij met mijn tekst zouden doen, en ik schreeuwde eea luid door de zaal, waarna de beheerder mij toch netjes vroeg om op te rotten, wat ik ook deed, zonder enig geweld of agressie.

  Dit zijn de twee vragen die ik toen stelde, terwijl dhr. Freek van der Steen mij op brute manier ongelijk behandelde, mij niet de microfoon toestak, en gewoon keihard was gaan zitten, en mij maar liet koken van woede, ik gilde wel drie keer naar hem van 'je discrimineert mij', maar hij verroerde geen vin.

  Ook dhr. Bikram Lalbahadoersing was dichterbij komen staan, vlakbij mij, terwijl ik toch besloot om netjes mijn twee opgeschreven vragen in mijn notitieblok te stellen aan prof. Chan Choenni, zonder de microfoon:

  Vraag 1
  Iemand die een moord heeft gepleegd moet 9 levens boeten en de karmaleer is onverbiddelijk en kent geen vergeving. Karma is individueel dus je kan gewoon niets meer doen voor zo een moordenaar, die een doodzonde heeft begaan en uiterst negatief karma verkrijgt.

  Vraag 2
  Heeft dit boek betrekking op psychiatrische patienten uit de hindoestaanse gemeenschap?

  Professor Chan Choenni gaf kort antwoord op mijn vragen en daarna werd de discussie voortgezet, en dhr. Freek van der Steen liet andere hindoestanen gewoon uitvoerig zeggen wat zij wilden, en blafte hen niet af om direct een vraag te stellen en de microfoon bruut weg te trekken. Hierom vind ik nu toch dat hij mij ongelijk behandeld heeft, maar het is zo te zien geen onderscheid op grond van ras of etnische afkomst als viesbruine, lage kaste, koelie aapje, want de hele zaal zat voor 95 procent vol met bont gekleurde hindoestanen. Het is onduidelijk waarom hij mij zo ongelijk heeft behandeld.

  Hier kunt u de flyer zien van deze conferentie met het thema en alle namen van de sprekers. Ook vertegenwoordigers van Yarden Zorg bv waren erbij en die maakte reclame voor hun multiculturele uitvaart organisatie, om hun omzet zo te verhogen, door de ontzielde lichamen van de gehate niet-Arische Hindoes in Nederland te verbranden in hun hi tech verbrandingsovens.

  Link download flyer Symposium geestelijke zorgverlening aan Hindoes (pdf file):

 • (download) waction0080_flyer_symposium.pdf
 • Dit is de link naar de tekst die ik instuurde, gerelateerd aan het thema van de dag, 'geestelijke problematiek en zorgverlening aan hindoestanen'. Vermeldenswaard is wel dat een van de panelleden wel duidelijk maakte dat er nu een dialoog hierover moet ontstaan binnen het kleine kringetje van het hindoestaanse intellectuele, denkende en schrijvende middenveld. Hierom vind ik wel dat zij tenminste mijn tekst van 22 pagina's toch moeten waarderen, omdat ik de enige persoon was die deze moeite ervoor deed. Mijn tekst heb ik voor het begin nog geprint en persoonlijk overhandigd aan:

  dhr. Bikram Lalbahadoersing als co-auteur van het boek, 'Handboek geestelijke zorgverlening aan Hindoes',
  Mevr. Anita van Loon, Yarden Zorg bv, en
  Prof. Chan Choenni (Vrije Universiteit, Amsterdam)

  Dit is mijn ingezonden tekst, welke ook openbaar is gemaakt op mijn site:

  7 notities inzake: Symposium geestelijke zorgverlening aan Hindoes, incl boek, d.d. zondag 4 oktober 2015
  Uitgeverij Parthenon, Yarden Zorg bv en Hindoe Ouderen Bond
  (size doc: 22 pagina's, 7274 woorden)

  Offeraar Dewanand
  Offercode waction0079
  Offerdatum zondag 4 oktober 2015

 • waction0079: 2015-10-04 (zondag) / Uitgeverij Parthenon, Yarden Zorg bv, ea / notities inzake: Symposium geestelijke zorgverlening aan Hindoes, incl. Handboek / 22 pagina's, 7274 woorden
 • Mijn katten zoontje, Wieroe benadrukte zonet luid en klagend miaauwend, dat ik deze melding nu moet doen van ongelijke behandeling want hij vindt het ook erg hoe men mij overal discrimineert en wegjaagt.

  Indien u mijn melding van ongelijke behandeling nader wilt onderzoeken kunt u kontakt opnemen met mij,

  Met vriendelijke groeten,

  Dewanand
  E: waldo@ziggo.nl
  Mijn website: Kritisch Podium Dewanand
  www.dewanand.com

  ***  Officiele Poot-/ handtekening van Wieroe


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Public letters
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved