Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

Kritisch Podium Dewanand

Literair

WEBpublication BOOK WART0216 / EPAGE 10 of 21

Waren Bush en kringen rond Bush betrokken bij 9/11

6. De Defense Planning Guidance (1992)


Klik op de foto om het helemaal te zien

Offeraar (auteur)  Mr. drs. J.J. v.d. Gulik
Offercode      wart0216
Offerdatum     29 september 2006

Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Waren Bush en kringen rond Bush betrokken bij 9/11

 • Begin 1992 circuleerde er in de hoogste kringen binnen het Pentagon, waaronder de belangrijkste militaire adviseur van de president generaal POWELL, bekend van de Golfoorlog en later minister van buitenlandse zaken en CHENEY, nu vice-president en toen minister van defensie, het paper Defense Planning Guidance. Dat paper was onder supervisie van de joodse neoconstrateeg WOLFOWITZ, die later minister van defensie werd, in overleg met de president en zijn belangrijkste adviseurs geschreven door onder meer de joodse neocon LIBBY, tot oktober 2005 de rechterhand en kabinetschef van vice-president CHENEY. In het paper werd een beleid voorgesteld, waarin Amerika geen enkele superpower naast zich zou moeten dulden. Wanneer landen of samenwerkingsverbanden van landen deze positie op regionaal of wereldniveau zouden willen uitdagen, dan zouden die initiatieven in de kiem moeten worden gesmoord. In het document werd IRAK een van de landen genoemd, die de positie van Amerika zou kunnen gaan uitdagen. CHENEY was van plan om het document in maart 1992 te publiceren. Kort daarvoor kreeg de New York Times het echter in handen en bracht het in de openbaarheid.

  Over de hiervoor genoemde LIBBY het volgende: op 28 oktober 2005 nam hij ontslag als kabinetschef van CHENEY, nadat hij een dagvaarding had ontvangen voor het plegen van 5 strafbare feiten, waaronder het liegen onder ede en het afleggen van valse verklaringen. Het gaat daarbij om de zaak Plamegate, een zaak, waarin de naam van de CIA agente Valery Plame met opzet bekend werd gemaakt om haar man Joseph Wilson een hak te zetten. De affaire begon in 2002 met het vertrek van Valery's man Joseph Wilson (ex-ambassadeur in Afrika en voormalig diplomaat in Irak) naar Niger. Hij zou daar in opdracht van de CIA onderzoeken of Niger uranium heeft verkocht aan IRAK. Wilson vond echter geen bewijzen, dat SADDAM op zoek was naar uranium in West-Afrika. Toch zei BUSH in de State of the Union van 2003:

  "The British government has learned that SADDAM HUSSEIN recently sought significant quantities of uranium from Africa" (State of the Union, 28 januari 2003).

  "Toen de regering BUSH bleef speculeren over aankopen van uranium door SADDAM, schreeft Wilson in de zomer van 2003 een kritisch stuk in The New York Times. Kort daarop kwam een rechtse columnist met de CIA-achtergrond van Wilsons vrouw. De veronderstelling is geweest dat het Witte Huis de identiteit van Plame liet lekken uit wraak op haar man Joseph Wilson" (Volkskrant, 14 juli 2006). In het verlengde hiervan gaat Valery Plame "vice-president Dick CHENEY, de belangrijkste adviseur van de president Karl Rove en de voormalige stafchef van CHENEY, Lewis LIBBY voor de rechtbank slepen. Ze beschuldigt hen van een samenzwering met als doel haar carrière te vernietigen" (Volkskrant, 14 juli 2006).

  In het paper (1992) van WOLFOWITZ en LIBBY werd dus een beleid voorgesteld, dat gericht zou moeten zijn op wereldhegemonie en dat uitdagingen van die positie in de kiem zou moeten smoren. En als een van die landen werd IRAK genoemd. WOLFOWITZ en LIBBY waren toen werkzaam op hoog politiek niveau. Tot voor kort waren beide dat nog, WOLFOWITZ als minister van defensie, maar inmiddels is hij topman bij de Wereldbank en LIBBY is dus noodgedwongen opgestapt als kabinetschef van CHENEY, omdat hij wordt beschuldigd van het plegen van ernstige strafbare feiten. Ook zijn baas vice-president CHENEY ligt inmiddels onder vuur.

  In het paper van WOLFOWITZ en LIBBY zijn duidelijk opvattingen te herkennen, die zijn opgenomen in REBUILDING AMERiCA'S DEFENSES (2000) van de PNAC.

  ***

  Go to previous Epage ... Go to next Epage
 • Go to Inhoudsopgave: Waren Bush en kringen rond Bush betrokken bij 9/11

 • ***

  WEBpublication BOOK WART0216 / EPAGE 10 of 21


  Home Podium Politiek Religie Hindoeisme Islam Suriname India Liefde Jongeren
  Literair Poezie Zeepkist Gastenboek Links Disclaimer Contact

  Kritisch Podium Dewanand

  Literair
  Alle rechten voorbehouden; All rights reserved
  Offercode: WART0216
  Copyright @ Mr. drs. J.J. v.d. Gulik 2006